Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukak, en nem ertem, ti...

Anyukak, en nem ertem, ti hogy birjatok ezt?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 eves,egesz nap (napi 1 ora kivetelevel annyit alszik csak)folyamatosan pörög,megallas nelkül menni kell utana,mert esik botlik,mindent megeszik.Emellett ejjel kb huszszor megebred,es ha nem setalok veleringatva,akkor visit.Testileg lelkileg ki vagyok merülve.Ti hogy tudtok emellett pl. a ferjetekkel lefeküdni,magatokra adni,hajat festeni,körmöt festeni,szörteleniteni,sminkelni,sportolni vagy egyaltalan a haztartast rendben tartani,mosni,takaritani,zuhanykabint surolni,fözni stb stb.Ugy ertem,hogyan fer ez bele egy örökmozgo mellett a napba,es egyaltalan allando ejszakazas ,es nappali keszenlet utan hogy van erre energiatok?En ugy erzem,nem fogom ezt igy birni.
2015. márc. 9. 21:27
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Megint 36-os: nekem irtó nagy szerencsém, hogy anyukám bölcsiben dolgozik (nem gondozónéni), így ha beveszik, akkor ő ott lesz a közelben. Különben vannak ott nagyon rossz evő gyerekek, anyu mindig mesél, hogy tartsa bennem a lelket :) Etetik őket a gondozónénik, akár falatkánként is.
2015. márc. 10. 16:55
 42/47 A kérdező kommentje:
uhh de jó neked,tényleg szerencséd van!Igy én sem aggódnék:)
2015. márc. 10. 18:29
 43/47 anonim ***** válasza:
Amikor a kicsim nem akart enni megpróbáltattam vele a csokoládét, gyümölcsös jogurtokat és kiflit is. Virslit, fagyit. Már egyáltalán nem akart enni. Na mikor megérezte a csoki ízét megette majdnem az egész táblát. Tudom, egészségtelen de már egyáltalán nem evett szóval boldog voltam hogy elfogadta. Azután a gyümölcs joguetot is megkóstolta. Imadjaw. Tudom hogy ezeket nem szabad adni csecsemőnek. De soha nem lett tőle baja. (ez a baj 8 hós korában volt). Az ételeket amiket eszek csak azt hajlandó megenni. Szóval együtt eszünk. Csak reggel fogadja el a bébi ételt. A sült tojást nagyon szereti szalámival. Előbb nem akart semmi folyadékot inni. Próbáltam sok féle cumit, már vizes rongyot raktam a szájába hogy igyon. Akkor kezdett el inni amikor legelőször sült tojást adtam neki. És a folyadék is ice tea volt. Így finom volt neki és most már a vizet is megiszi. Nehéz vele. Sok idő kellett hogy rájöjjek hogy az édeset szereti
2015. márc. 10. 19:16
 44/47 anonim ***** válasza:

39-es vagyok írom

Nem akar enni? Kezébe adom a kiflit, fasírtot, húsit gyümölcsöt bármit, kistányérral elé rakom az én kezemben egy villa az ő kezében egy villa. Felszúrom neki a kaját ő meg automatikusan a szájához emeli. Tízórainál szokott még hisztizni, amikor nyitva van a szája beleteszek egy kis joghurtot, rájön hogy nem szart akarok vele etetni és nyitja a száját. Ha látom hogy türelmetlen elé rakok egy könyvet és kérdezgetem hol vannak benne az állatok, énekelek, mesélek neki. Azt hiszed nekem könnyű? Nem de nem adom fel, nem ő irányít, enni kell.

Alvás? Mindig ugyanabban az időben, nehezen elalvó baba volt mindig is. Régen sétálgatva ringatva aludt, most leülök a karosszékbe ölbe veszem és énekelek neki. Lerakom aludni ha nem alszik simogatom majd kimegyek, ha csak beszélget nyöszörög nem megyek be csak ha sír. Éjszaka nincs evés, játék, ivás. Soha nem kapcsolok villanyt. Van többször is hogy nem akar aludni, volt 1.5--2 órás altatásom de kitartottam. Van hogy éjszaka felkel és nem akar visszaaludni, ugyanaz a menet. Megéri kitartónak és türelmesnek lenni. Ha érzem hogy fogy a türelmem átveszi a férjem, megérzi a gyerek az ő kezében elalszik. Szerencsére ha egyszer elaludt akkor bombát lehet mellette robbantani (de ez genetika) Nehéz fogzásunk van, de meg tudom különböztetni a hisztis sírást és a fájdalmas sírást, ha kellek neki babusgatom. De vannak helyzetek amikor türelmesnek kell lennie olyankor beszélek hozzá és megmondom neki hogy anya ezt befejezi és veled foglalkozik, hidd el megérti. A lakásban pedig pakolj el minden veszélyes dolgot. Hagyd egyedül játszani, hagyd pakolászni a konyhaszekrényben, állíts határokat, ha valamihez nem nyúlhat hozzá ne engedd ha a feje tetejére áll akkor se. Mit írjak még? Mindig mindent elmagyarázok neki, lehet nem érdekli de ha 10000x hallja emlékezni fog rá.

Pedig nagyon akaratos (mint én) és hisztis (mint én) és óriási energiája van, de jó idő van egész nap kint vagyunk Van zárt játszótér oda megy ahova akar. Már fut. Nem egy lerakom a sarokba és játszik gyerek, szóval nekem kicsit sántít hogy rossz evő, rossz alvó, hisztis de az anyuka nem tehet róla, ő ilyen. Igen vele nehezebb de nem lehet ráhagyni.

2015. márc. 10. 20:52
 45/47 anonim ***** válasza:
Ami az alvást illeti, nálunk az vált be hogy este felnőtt ágyon alszik velünk. Nagy az ágy ezért egyáltalán nem okoz gondot. Próbáltam átteni a kiságyba mikor elalszik de hamar felébredt. Ezért nem is erőltetem tovább. Amikor a mi ágyunkon alszik nyugodtan beszélgethetünk és ott is hagyhatjuk, nem ébred fel. (ha bár nem merjük több ideig magára hagyni hátha felébred és akkor leesik). Néha látom hogy kinyitja a szemecskéit egy másodpercre hogy megtudja hogy ott van e anya és apa. Mikor látja hogy ott vagyunk vagy csak az egyik nyomban tovább alszik. Biztonságban érzi magát ha tudja hogy a szülei közelében van. Nappal a kiságyban alszik.
2015. márc. 10. 22:30
 46/47 anonim ***** válasza:

44-es vagyok.

3 napja hiszti van minden ebédnél, dobál, sír, nem nyitja a száját. Tudod mit csinálok? Kiveszem a székből elviszem beszélgetek vele és amikor megnyugodott visszaültetem kezébe adok valami játékot (ma az elemlámpa volt) és beszélek hozzá, elterelem a figyelmét, érdekes megette az egész adag töltött paprikát.

Ezt csak azért írtam le hogy nehogy azt hidd hogy más gyerek csendben eszik, egyedül alszik, játszik. Nem, csak nem uralkodik a szülőn. Ma már kisebb hiszti volt mint tegnap, lehet egy hét múlva már nem is lesz. Majd lesz más. De ha nem te irányítasz kicsúszik a kezedből minden. Ezért tartasz ott hogy kiírod ide ezt a kérdést és utána nem hiszed el hogy lehet nevelni egy 1 éves gyereket is.

2015. márc. 11. 13:18
 47/47 anonim ***** válasza:
Szia! Mi lett veletek azóta? Eszik már a kisfiad?
2016. aug. 24. 08:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!