Anyukák, ti hogy bírjátok a sok cipekedést fizikailag, ami a gyerekekkel jár?
Nem vagyok egy gyenge alkat, de kezd kiborítani a dolog, most a második gyerek után...babahordozó babával pokróccal jó nehéz, míg a kocsiba be cipelem, majd ki, a nagyobbhoz az oviba, majd ismét be. Babakocsi össze csukása, beemelése a csomagtartóba, majd ki,be... mózes becipelése alvó babával az udvarból a lakásba.. nagyobb tesó is ölbe kívánkozik ismét...
Ott tartok, hogy mind két kezem zsibbad időszakosan, érzéskiesés van bennük, a hátam leszakad estére (mondjuk beteg a gerincem sajna)
Van esetleg valami jó praktika ennek csökkentésére? Ti mit csináltok?
Én a hordozó + kocsi megoldást választanám. Ha még olyan kicsi, hogy nem tud járni, akkor az autóig azért el lehet vinni. Vagy ha tényleg annyira rossz állapotban van a gerinced, akkor viszont egyáltalán nem kéne őket cipleni, amíg a kicsi nem tud önállóan jönni veled, addig babakocsi (gyalogosan, nem autóval).
Ha ölbe kívánkozik a nagy, akkor ülj le, mieltt az öledbe mászik.
Èn is így voltam, most itt ülök és senki nem tudja mitöl vannak a bordáim között oriási fájdalmaim.
2 lányom van, 2 év korkülömbséggel. A kicsi most 2,5 éves és kb 2 hónapja óriási fájdalmaim lettek a bordáknál.
Az egyik ok biztosan a gyerekek cipelése. Most lesz végre idöpontom ortopédiára, eddig a szivet vizsgálták, de ott minden ok.
Most már nem cipelem öket. Söt fel sem emelem öket sehol sem.
Megértelek! Én is ezt csinálom, csak a második emeletre lift nélkül. Ja, és persze a bevásárolt cuccokkal a másik kezemben. :( Ki van a hátam. :( Nekem is alapból beteg, úgyhogy nem segített neki a cipelés.
Kitartás! :)
hát nem egyszerű, az biztos!
nekem 17 hónap van köztük, a hatodikon lakunk, a lift csak hébe-hóba jó és lent nem lehet tárolni a babakocsit... gondolhatod... nem kell edzésre járnom hogy kondizzak, jobb izomerőben vagyok, mint valaha!
Amit tehetsz, hogy odafigyelsz, minél kevesebbszer emeld a nagyot, inkább ülj le hozzá, a babát én a helyedben nem hordozóban cimbálnám oviba stb, hanem valami hordozóban (kenguru vagy kendő, mei-tai), mert egyenletesebben eloszlana a súly, mintha fél kézzel meg fél derékkal kéne emelve-tartva sétafikálni vele.
Menj el csontkovácshoz, lehet, hogy valami be van csípődve, azért zsibbadsz. Olvass utána az akupresszúrás pontoknak, nem ördöngösség, hogy találj egy-két pontot magadon amit kicsit megmasszírozva jobb lesz. Serkentsd a keringést, nyirokkeringést hőterápiával, krémekkel, táplálkozással. A gerinceddel meg kezdj valamit mielőtt totál lerottyansz, ortopédián vagy valahol vizsgáltasd ki magad, hordj merevítőt vagy amit javasolnak!
Nekem becsípődik mindig a derekam gerinctornát szoktam rá csinálni
https://www.youtube.com/watch?v=_KRS4N19DyQ
Nagyon jó sztem
Köszönöm a tippeket lányok! Azt hiszem orvos lesz a vége, ma reggel már nem tudtam fogni a jobb kezemmel, mert annyira zsibbadt...:(
Nobel díjat adnék annak, aki feltalálná az ultra könnyű babahordozó eszközöket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!