Anyukak, en nem ertem, ti hogy birjatok ezt?
30-as vagyok, szerintem hülyeség, hogy hagyd éhezni, ha éhes lesz eszik - kislányom minél éhesebb/fáradtabb/nyűgösebb, annál inkább csak a cicit kéri, olyankor van esély megetetni, ha kb. 1 órája szopizott, jókedvű, kipihent.
És cukros löttyökre se szoktasd rá, nem cukortól kell hízni, hanem tápanyagoktól. Nálunk egyébként a pici Jana Baby üvegből iszik, a MAM, Avent, Nuk itatópohár nem kellett neki, cumit soha nem fogadott el.
"...ilyen a gyerek, el kell fogadni."
Ez bizonyos határig igaz lehet, de a sem a Kérdező sem a te, 30-as esetében nem az (még nálad talán talán, mert azért eszik valamennyit a gyereked, de a Kérdezőnél abszolút nem). Azt nem szabad elfogadni, hogy egy 1 éves anyatejen éljen, mert ez már az egészségének sem jó. És de, a Kérdezőn minden téren uralkodik a gyereke, pedig ő a szülő, a felnőtt, a határokat neki kellene megszabnia.
18-as! Téged a különszoba és az önálló elalvás megtanulása miatt pontoztak le, ebben biztos vagyok.
Igaz az én lányom már nagyobb, lassan 2 éves, de egyszerűen nem tudtam elmenni válasz nélkül a kérdésed mellett. Elevenen élnek bennem a hasonló korban átélt nehézségek. Én is bármilyen kapaszkodót jó néven vettem, csak adjanak tanácsot, hogyan éljem túl.Mert voltak hónapok, amikor csak igenis túlélni akartam a gyereknevelést és nem tudtam benne élvezni semmit sem. 15 hósan aludta át először az éjszakát. Addig bármit csináltunk, nem vált be, én is zombi voltam addig, szóval azok, akiknek pár hónapos korú gyerekei mellett éjjel már klasszul alszanak ja és a fogzás se kottyant meg,azok mit sem tudnak. Nálunk egyértelműen a nehezebb fogzás volt a ludas az éjjelek miatt. Sőt, a nappali rövidebb alvásokért is felelt,közben meg kaptam egy ingerlékeny gyereket, mert fáradt volt. Ördögi kör. 15. hóra kijöttek a nagyörlők, egyszerre a 4, másnaptól megváltozott, magától átalussza az összes éjszakát.
Az evéssel szerencsésebbek vagyunk, jól evő.Ötleteim:
-valami multivitamin, meghozza az étvágyat is
-tejital kornak megfelelő (cici kevés lesz tápanyagként is)
-ne kényszerítsd az etetőszékben evéshez, valami rossz érzést társíthatott az evéshez
-együtt egyél vele, 1 falat a te szádba, 1 az övébe.Lányom folyton kunyerál.
-ismerd ki a kedvenceit (nálunk pl. palacsinta, pogácsa mánia van, bármikor bármennyi elfogy)
-napirend, evéshez is
-nassolás lecsökkentése
-cukros löttyökkel, instant teákkal se tömd, kirohad a foga is
-víz: szívószállal? kihúzható kupakos fél literes flakonból? netán kis kávéspohárból? próbálkozz, dícsérj mellé mindig!
-evésnél ne legyél feszült, akkor se ha nem eszik jól, megérzik a stresszt, evés közben mesélj, könyvből, vagy vicces mondókákat mondj , bohóckodj hozzá kezdetben, ha kell, jó élmény legyen neki az evés, majd később, ha már belejöttetek, nyilván ezekről leszokhattok
-legyen nála is egy kanál, próbálkozhasson ő is
-több minden a tányéron (pl. jó minőségű virslikarikák, sajtfalatok, kenyérkockák, zöldségfélék, hagy válassza ki ő, mit enne)
-tartalmas levesek,benne minden nagyon apróra vágva esetleg turmixolva,könnyen csúszik, mindenből készíthető, tele van tápanyaggal, vitaminnal (lányom mai napig nem díjazza a főzelékeket, de a leves jöhet)
-lassan fogtok haladni, főleg, hogy még csak most kezditek...néhány falat is siker először
Időd minden másra csak lassan lesz újra. Minden napra kis munkát tűzzél ki csak. Pl.2 napra főzz: egyik nap levest, másik nap másodikat, így nem tornyosul a főzés.Amit lehet fagyassz (életmentő lehet egy adag húsleves vagy pörkölt)
Főzés mellé csak minden nap 1 dolgot csinálj meg(pl. csak porszívózás, másnap csak törölgetés.... így lassan utol fogod érni magad) Magadra szánt idő: én a gyerek nappali alvása mellett kizárólag csak ezt csinálom, ennyi kell, hogy ember, nő, feleség legyek. Rend: én a folyamatos takarítás híve vagyok, vagyis vetésforgó módon amerre megyek és ami kirámolt,de otthagyott dolgot érek, azt a helyére vágom.Minél többet kinnt lenni, könnyebben lefárad, jobban alszik a gyerek,jobb az étvágy is, nincs otthoni rumli addig sem. Kinnt kevesebb a hiszti, több a lehetőség.Tízórait, uzsonnát játszótérre is lehet vinni.
Egyelőre ennyi jutott eszembe ötletként.
Remélem segíthettem.
Kitartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!