Anyukak, en nem ertem, ti hogy birjatok ezt?
Amiket írtál a kérdés elején, annál sokkal nagyobb gond az, hogy még mindig gyakorlatilag anyatejes csak.
Add kézzel a falatokat a szájába, ne kanállal, vagy valami, de az egy éves gyerek nálunk már legalább 2 hónapja gyakorlatilag azt eszi, amit magunknak főzök. nincs cicifüggés és nincs ez a káosz, ami nálatok, ha ritka gyerek, ha nem. Ilyen azért már nem normális egy évesen! Kicsit el lett minden odázva nálatok, egy év körül nagyon nehéz lesz átállni és később mégnehezebb, de a nem etetéssel az egészségét is veszélyezteted. Szoktasd le a cicimániáról, adj neki tápszert a tej mellé, adj neki falatkákat kiflivel tunkolva, vagy valami. Próbálkozz, mert ez így rossz. Az altatást is meg kellene reformálni, egy egy éves gyerek nem baba, hanem kisgyerek és nem a szükségletei miatt visít, hanem mert akaratos és rosszul van szoktatva. Próbálj meg a sarkadra állni és helyrerakni a dolgokat, ő már nem fél éves kisbaba!
én azt tenném, amit a 4-5 hónap között tettem.
Nincs cici csak reggel, van lefejt tej, van kóstoltatás, vannak falatkák kézzel később, kanállal édesebb ételek, ízletesek, nem főtt krumpli.
Éjszaka vaksötétben megnézni, mi a gondja, ha felébred, de akkor is hasrafordítás, megigazítás és magára hagyás. HA kell egy éjjel százszor, de nem kivenni, nem ringatni!
Nálunk is volt ennek egy ideje, az apja pár napig nem aludt. És? Ő gyereke is volt.
Szerintem, ha normálisan enne, már az alvással se lenne gondja. A fogzásról is olvastam olyat már, hogy ha a gyerek normálisan el van látva vitaminokkal (a D is nagyon sokat számít, meg a normális étkezés), a fogzás sem viseli úgy meg pl. Nálunk biztosan jele sem volt annak, hogy jön a foga és el sem tudom képzelni, hogy bírnám csinálni egy év után is azt, amit te.
Csúszva olvastam/olvasom a válaszodat.
Próbáld meg lecserélni a cicit üvegre, ha még nem próbáltad.
Próbáld meg a napirendeteket átszervezni, egyetek a városban, vagy útközben a parkban, vagy próbáld úgy csinálni az etetést, ahol nem kaphatott eddig cicit. Hogy tudja, hogy ott ne is várja. A védőnő nem adott tanácsokat?
Adj neki édesebb, vagy sósabb, vagy savanyúbb ételeket, hogy megszeresse az evést. Valamelyiket szokták szeretni. Az enyémnek pl. sózni kellett az ételét, úgy dupláját ette meg, mint sótlanul. Aztán elhagytam a sózást, mire megszerette az evést.
De miért csak vizet?
Adj neki reszelt alma leszűrt levét, facsart, szűrt mandarinlevet, babateát a granulátumos málnás milupa pl. finom, valami karakteresebb gyümölcslevet, ha avizet nem szereti. Azt is langyosan, mint az anyatej, lehet a hidegebbet nem szereti.
Ételekből is adj neki banánt túróval turmixolva, add úgy, hogy leteszed a dohányzóasztalra és mellé állítod a gyereket, hogy pakolászva, kapaszkodva egy egy falatot egyen. Lehet nem bírja az etetőszéket. Az enyém pl. ölben volt etetve, aztán nem evett, mert a mozgás jobb volt. Most állva eszik, mint a lovak, kapaszkodva az asztal szélébe tátog, de eszik és ameddig el nem fogy, nem megy odébb, de kellett neki, hogy mozoghasson közben. Volt időszaka, hogy csak úgy evett, hogy leültem vele szemben a szőnyegre és bögréből ettünk együtt. Az ételekre nem tudok tanácsot adni, mert nem tudom hogy miket próbáltál és hogyan, de valaminek csak működnie kell.
Ha cumisüvegből próbálod itatni, válts itatópohárra, az enyém azért ivott csak vizet, mert abból kapta és az játék volt. Aztán megszokta, hogy inni való és ha szomjas, akkor tök jó inni belőle vizet is.
Jó lenne, ha tudnék segíteni, de nincs szerintem erre recept, csak tippek, próbálkozni kell.
Én teljesen megértelek, az én 1 éves lányom is alig eszik, szinte anyatejes még. Nekem a védőnőm azt mondta, hogy amelyik anyuka nem találkozott még rossz evő babával, az el se tudja képzelni, hogy milyen szenvedés ez az anyáknak. Úgyhogy ne vedd magadra, nem benned van a hiba, ilyen a gyerek, el kell fogadni. A kanalat az én lányom is meglátja és mondja, hogy nem és hátat fordít. Én kézzel pakolgatok falatkákat a szájába, de ha nem kell, úgyis kiköpi :)
Négy dolgot eszik meg: virsli, kefír, alma, paradicsom. Bármi mást próbálok, az nem megy.
Szerencsére én dokim és védőnőm nem mond ilyen idiótaságokat, hogy a gyerek uralkodik rajtam... :S rossz evő és kész. Remélem, majd a bölcsiben elkezdi utánozni a többi gyereket és javul a helyzet.
Éhen halni nem fog, ne aggódj! (lányom most 8 kiló, hát ez van, nem liba, hogy tömni lehessen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!