Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukak, en nem ertem, ti...

Anyukak, en nem ertem, ti hogy birjatok ezt?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 eves,egesz nap (napi 1 ora kivetelevel annyit alszik csak)folyamatosan pörög,megallas nelkül menni kell utana,mert esik botlik,mindent megeszik.Emellett ejjel kb huszszor megebred,es ha nem setalok veleringatva,akkor visit.Testileg lelkileg ki vagyok merülve.Ti hogy tudtok emellett pl. a ferjetekkel lefeküdni,magatokra adni,hajat festeni,körmöt festeni,szörteleniteni,sminkelni,sportolni vagy egyaltalan a haztartast rendben tartani,mosni,takaritani,zuhanykabint surolni,fözni stb stb.Ugy ertem,hogyan fer ez bele egy örökmozgo mellett a napba,es egyaltalan allando ejszakazas ,es nappali keszenlet utan hogy van erre energiatok?En ugy erzem,nem fogom ezt igy birni.
2015. márc. 9. 21:27
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
25%

Hát nem tudom, az én egy éves fiam nem ilyen. Mindennek van egy rendje és ideje és 4 hónapos kora óta éjjel alvás van, nincs járkálás, evés, ivás éjszaka. Nincs rombolda délelőtt, el van kerítve a nappaliban és akkor magában játszik (akkor nekem van házimunka, ebéd készítés, magammal foglalkozás) cserébe délutántól estig baba van a porondon, mehet amerre lát, meg amerre én is látom, viszont este 8 kor alvás és nincs éjszakázás. Pici korától leálltam az éjszakai etetéssel és nem altattam kézben sosem, te nagyon jól bírod, hogy még egy évesen is altatod! Én az elején azt mondtam, hogy na ez helyett valami mást kell kitalálni és addig próbálkoztam, mire bejött valami.

Amit te írsz, az szörnyű lehet és valamit ki kellene találnod, miért nem alszotok még most sem :/

2015. márc. 9. 21:35
 2/47 anonim ***** válasza:
97%

Enyém is egy éves, nálunk a nappali a tombolda, ott játszik napközben, nem kell a sarkában lennem. Főzés közben rálátok, tudom a többi helységet takarítani, aztán a végén ott is rendet rakok.

Magamra este van időm, amikor már elaludt.

Az éjszakai altatásra, nem nagyon tudok mit mondani, az enyém jó alvó szerencsére.

2015. márc. 9. 21:38
 3/47 A kérdező kommentje:
de hogy van elkeritve a nappaliban?pl.nalunk van viragföld meg kaspo amit megehet,aztan a dvd lejatszo a tv elött ugye ezeket hova rakjam?de egesz delelött egyedül jatszik?nem semmi!egyebkent ejjel akkor nem alszunk ha jön a foga,mint mostanaban.....persze semmi nem segit(inygel,nurofen)ha nem ringatom.visit...es akkor apa nem tud masnap dolgozni...mit csinaljak?nektek fogzasnal is alszik ejjel?de jo nektek,,,,,,,,,
2015. márc. 9. 21:45
 4/47 anonim ***** válasza:
A kislányom egy éves lesz pár héten belül és izgo-mozgó. Reggel felébred kb 7:30 kor. Vele foglalkozok egész nap. 11 óra körül alvás. Addig megcsinálok nagyjából mindent. Vele szoktam főzni. Ameddig vágok valamit ágyra ültetem (még nem jár), botladozik még. 7 órakor fürdés, nézi egykicsit a tvt és akkor alszik. Van gyerekágy de abba csak nappal rakom és a fürdő utáni alvásra. Fel ébred de akkor mellém rakom az ágyba és alszik. Ott is hagyhatom nem ébred fel. Reggelig alszik
2015. márc. 9. 21:46
 5/47 anonim ***** válasza:
A fogzast nem is vettem észre. Vannak már fogacskái. Néha ha láttam hogy sír és semmivel nem tudtam megállítani akkor tudtam hogy fáj valamije. A fogzás. Én ibuprofent adtam neki (nuroden) és calgel gélt tettem az ínyre. Nem ébredezett éjszaka ami furcsa.
2015. márc. 9. 21:50
 6/47 anonim ***** válasza:
*nurofen
2015. márc. 9. 21:51
 7/47 anonim ***** válasza:
A gyerekek nem egyformák, biztos, hogy nem csak a te kisfiad ilyen természetű. Hogy fogod bírni? Gondolj arra, hogy nem lesz ez mindig így, egyébként mi is sokáig ringattuk kézen a mienket, majd ő jelezte egyszer, hogy már nem akarja. Az ágyába akart feküdni, halk zene szólt (mint születése óta altatáskor mindig) és arra forgolódások után elaludt. Mostmár mesélés után magától elalszik halk zene mellett vagy anélkül. Éjjel soha nem ébred fel (csak nagy ritkán ha szomjas), a fogzás nálunk izgés-mozgásban jött ki, nyugtalanságban. Egyetlen egyszer sírt csak fel a foga miatt (akkor bújhatott át). A családból jó lenne, ha valaki tudna neked segíteni. Hidd el, túl leszel rajta, de a kisfiadnak most nyilván valami miatt szüksége van ezekre a ringatásokra, az állandó közelségedre, stb.
2015. márc. 9. 22:01
 8/47 anonim ***** válasza:
62%

1. vagyok

Én is csak úgy vettem észre, hogy van foga, hogy megharapott vele. Nálunk nem volt gond a fogzás. Sajnos ez is haszontalan válasz.

A nappali pedig úgy van elkerítve, hogy elpakoltam mindent, ami rá veszélyes és amit nem szeretném, hogy tönkretegyen. Szépen nyílnak meg a határok már, először csak egy nagy szőnyegnyi terület volt az övé, kanapé-dohányzóasztal-puffok-dobozokkal körvevéve, mostmár csak a tv előtti részt védem barikáddal és az ajtón van keresztben védelem. Tudja hol a határ, mert ha nincs ott a barikád, megáll és néz rám, hogy most mi lesz, ha továbbmegy. És igen, teljesen egyedül eljátszik délelőtt, az a lényeg, hogy ha keres a szemével, megtalál, vagy hallja, hogy épp hol matatok. Délután viszont nem engedi, hogy lepasszoljam. Következetesen minden napunk ilyen és mindig tudja, mikor mi történik. Neki ez nagyon fontos volt és amúgy hálás dolog is a rendszer. Nem csak az esti fürdetés rituálé alvás előtt. Gondolom ez is haszontalan lett, de így sokkal könnyebb gyerek mellett "élni".

2015. márc. 9. 22:05
 9/47 anonim ***** válasza:

Az lenne az ideális, amit az 1-es ír, de ahhoz őrületesen nagy szerencse kell, hogy ilyen angyalbabát kapj, mint az 1-es babája.

Kérdező! Az én kisfiam pont olyan volt 1 éves korában, mint a tiéd. Az energiái azóta is változatlanok, most már 2 éves, egész nap megy, egy pillanatra meg sem áll. Anno Ő is ébredt legalább 2x éjjelente, 15 hósan szokott le a szopiról, azóta alussza át az éjszakákat. Azóta viszont nagyon jó a helyzet, kipihentek vagyunk, nappal alszik 2-3 órát is, akkor csend van. Amikor viszont ébredn van, pörög ezerrel. Valóban fárasztó volt a sok éjszakázás, a nappali rámolás, Őt is folyton szemmel kellett tartani, de én imádtam/imádom az energiáit. Hidd el, egyre jobb lesz, lassacskán jut majd magadra is idő, egyre jobban ki tudtok majd együtt is mozdulni, lassan öröm lesz a babáddal.minden pillanat. A férjedre viszont figyelj oda, ha nehezen megy, akkor is. Tapasztalatból írom, evés közben jön meg az étvágy!

2015. márc. 9. 22:06
 10/47 anonim ***** válasza:
Hát két hónapos kora óta átalussza az éjszakát a kislányom (persze vannak napok amikor felkel, de max. 2X ilyenkor tudom hogy valami baja van pl fogzás). Így ki tudom magam pihenni, reggel kelünk én még fetrengek ő játszik körülöttem, aztán rendet rakok, ha kell lemegyünk a boltba utána főzök úgy hogy velem van a konyhában pakol "beszélgetünk", egyébként bababiztos a lakás tehát ha épp nincs szem előtt akkor sem tud életveszélyes dolgot csinálni. Ebéd előtt játszótér ebéd után alvás (max 1.5 óra) Délután pedig csavargunk. Így a lakás sem koszolódik ő is kifárad. Este egy kis mese addig én összepakolok és 8-kor alvás, az ölemben nyugszik meg utána lerakom az ágyba és alszik (vagy ha nem akkor simizem a hátát). A nagyobb dolgokat mint wc takarítás, felmosás, ablakpucolás stb akkor csinálom ha a férjem itthon van (vagy ő ha van kedve hozzá). Vannak nyűgösebb napok, akkor sokkal több figyelmet igényel. Egyébként napirendünk van kb 2 hónapos kora óta (folyamatosan változik, ő alakítja) az alvás mindig fix 8 órakor volt és van. Nem érzem magam hullának, pedig pörgős, sajtkukac a kislányom és most kezdi a hiszti korszakot. Tudom hogy minden gyerek más de szerintem szükségük van egy biztonságot adó napirendre, pl ebéd után 1 perc alatt elalszik annyira megszokta hogy mindig ugyanúgy történnek a dolgok. Mindig figyeltem az igényeit pl 2 nap alatt elhagytuk a délutáni alvást és kitoltuk a délelőttit.Láttam hogy már nincs rá szüksége.
2015. márc. 9. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!