Anyukak, en nem ertem, ti hogy birjatok ezt?
Hát nem tudom, az én egy éves fiam nem ilyen. Mindennek van egy rendje és ideje és 4 hónapos kora óta éjjel alvás van, nincs járkálás, evés, ivás éjszaka. Nincs rombolda délelőtt, el van kerítve a nappaliban és akkor magában játszik (akkor nekem van házimunka, ebéd készítés, magammal foglalkozás) cserébe délutántól estig baba van a porondon, mehet amerre lát, meg amerre én is látom, viszont este 8 kor alvás és nincs éjszakázás. Pici korától leálltam az éjszakai etetéssel és nem altattam kézben sosem, te nagyon jól bírod, hogy még egy évesen is altatod! Én az elején azt mondtam, hogy na ez helyett valami mást kell kitalálni és addig próbálkoztam, mire bejött valami.
Amit te írsz, az szörnyű lehet és valamit ki kellene találnod, miért nem alszotok még most sem :/
Enyém is egy éves, nálunk a nappali a tombolda, ott játszik napközben, nem kell a sarkában lennem. Főzés közben rálátok, tudom a többi helységet takarítani, aztán a végén ott is rendet rakok.
Magamra este van időm, amikor már elaludt.
Az éjszakai altatásra, nem nagyon tudok mit mondani, az enyém jó alvó szerencsére.
1. vagyok
Én is csak úgy vettem észre, hogy van foga, hogy megharapott vele. Nálunk nem volt gond a fogzás. Sajnos ez is haszontalan válasz.
A nappali pedig úgy van elkerítve, hogy elpakoltam mindent, ami rá veszélyes és amit nem szeretném, hogy tönkretegyen. Szépen nyílnak meg a határok már, először csak egy nagy szőnyegnyi terület volt az övé, kanapé-dohányzóasztal-puffok-dobozokkal körvevéve, mostmár csak a tv előtti részt védem barikáddal és az ajtón van keresztben védelem. Tudja hol a határ, mert ha nincs ott a barikád, megáll és néz rám, hogy most mi lesz, ha továbbmegy. És igen, teljesen egyedül eljátszik délelőtt, az a lényeg, hogy ha keres a szemével, megtalál, vagy hallja, hogy épp hol matatok. Délután viszont nem engedi, hogy lepasszoljam. Következetesen minden napunk ilyen és mindig tudja, mikor mi történik. Neki ez nagyon fontos volt és amúgy hálás dolog is a rendszer. Nem csak az esti fürdetés rituálé alvás előtt. Gondolom ez is haszontalan lett, de így sokkal könnyebb gyerek mellett "élni".
Az lenne az ideális, amit az 1-es ír, de ahhoz őrületesen nagy szerencse kell, hogy ilyen angyalbabát kapj, mint az 1-es babája.
Kérdező! Az én kisfiam pont olyan volt 1 éves korában, mint a tiéd. Az energiái azóta is változatlanok, most már 2 éves, egész nap megy, egy pillanatra meg sem áll. Anno Ő is ébredt legalább 2x éjjelente, 15 hósan szokott le a szopiról, azóta alussza át az éjszakákat. Azóta viszont nagyon jó a helyzet, kipihentek vagyunk, nappal alszik 2-3 órát is, akkor csend van. Amikor viszont ébredn van, pörög ezerrel. Valóban fárasztó volt a sok éjszakázás, a nappali rámolás, Őt is folyton szemmel kellett tartani, de én imádtam/imádom az energiáit. Hidd el, egyre jobb lesz, lassacskán jut majd magadra is idő, egyre jobban ki tudtok majd együtt is mozdulni, lassan öröm lesz a babáddal.minden pillanat. A férjedre viszont figyelj oda, ha nehezen megy, akkor is. Tapasztalatból írom, evés közben jön meg az étvágy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!