Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukak, en nem ertem, ti...

Anyukak, en nem ertem, ti hogy birjatok ezt?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 eves,egesz nap (napi 1 ora kivetelevel annyit alszik csak)folyamatosan pörög,megallas nelkül menni kell utana,mert esik botlik,mindent megeszik.Emellett ejjel kb huszszor megebred,es ha nem setalok veleringatva,akkor visit.Testileg lelkileg ki vagyok merülve.Ti hogy tudtok emellett pl. a ferjetekkel lefeküdni,magatokra adni,hajat festeni,körmöt festeni,szörteleniteni,sminkelni,sportolni vagy egyaltalan a haztartast rendben tartani,mosni,takaritani,zuhanykabint surolni,fözni stb stb.Ugy ertem,hogyan fer ez bele egy örökmozgo mellett a napba,es egyaltalan allando ejszakazas ,es nappali keszenlet utan hogy van erre energiatok?En ugy erzem,nem fogom ezt igy birni.
2015. márc. 9. 21:27
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok azt tudom hogy az esti alvással szerencsénk van, de nappal te osztod be az idődet és ő is sok mindenben tud már segíteni én a kezébe szoktam adni a porszívót tetszik neki. Segít kiteregetni, bepakolni a mosógépet stb.
2015. márc. 9. 22:12
 12/47 anonim ***** válasza:

Nekem két fiam van, a nagyobbik 3,5 éves, ha nem beteg akkor 3-ig oviban van. A kicsi 1 éves. Nálunk nincs semmi veszélyes, vagy tönkretehető dolog elől. Persze azért van néhány dolog, amit nem engedek neki. Ha a fiókokat kezdi huzigálni, akkor odamegyek, becsukom, mondom neki, hogy nem szabad, egy pár percig hisztizik, aztán megy tovább. Eljátszik szépen magában, ha közelében vagyok. Simán tudok főzni tőle. Amúgy meg 11-14-ig alszik általában, olyankor takarítok vagy éppen azt csinálok amit akarok. Utána megyünk az oviba a nagyért, egy kis séta, aztán délután együtt játszanak, néha én is beszállok, vagy segítek valamiben, ha valamelyikük igényli. De mondjuk ha csak autóznak-fogócskáznak-rohangálnak, akkor felesleges vagyok, közben vasalok, vagy mosogatok, vagy netezek vagy bármi más, persze úgy hogy mindig látom és hallom, ogy mit csinálnak.

A kicsi éjszaka alszik, akkor is ha a foga jön, már 15 foga van. Esetleg ha beteg, akkor előfordul, hogy felsír éjszaka, de könnyen meg lehet nyugtatni. Mikor kisebb volt sokszor elringatva altattam el és énekeltem neki, nekem ez nem jelentett problémát, de leszokott róla olyan 6-7 hónaposan, persze előtte se kellett mindig ezt csinálni, volt hogy elaludt simán a kiságyban egyedül, inkább csak akkor kellett ringatni, ha már túl fáradt volt. A nagy viszont sokszor felébreszt éjszaka, van hogy csak álmában beszél, de előfordul, hogy pisilnie kell, és néha még az is előfordul ritkán, hogy bepisil mire felébred, na akkor átöltözés, mosakodás, ágyneműcsere...stb.

Amúgy a naggyal annak idején sokkal nehezebb volt babakorában, ő meggyőzhetetlen kategória, neki hiába tiltottam valamit ugyanúgy százszor, akkor is ment és hajthatatlan volt, sírósabb volt, nehezebb volt megnyugtatni, 15 hónaposan már képes volt felmászni az ablakba, ha nem figyeltem egy másodpercre ...stb,stb., folyton a nyomában kellett lenni. Most is olyan, ő most is nagyon lefáraszt, a kicsi nem, ő más típus.

Ja az lemaradt, hogy van egy rács, amit felteszek a szobaajtóhoz, ha valamiért nem szeretném, hogy kijöjjön a konyhába-nappaliba. Szóval néha ő is el van kerítve. Ez jól jön, ha felmosok, vagy ha befűtök a cserépkályhába.

2015. márc. 9. 22:25
 13/47 anonim ***** válasza:
Vigasztaljon a tudat, hogy nem vagy egyedül :) A lányom most dölt ki végre. Reggel óta pörög. 11 hónapos lesz és 11 hónapja nem aludtam át egyetlen egy éjszakát sem. Két hete elindult és azóta még nehezebbek a napok. 10 hónapos korára 8 foga volt, folyamatos fogzásban vagyunk állandóan. Volt amikor 4 jött egyszerre. Gondolhatod, hogy hányszor kelt éjszaka. Ma másfél órát ringattam mire elaludt. 6 és fél hósan felállt és onnantól kezdve ámokfutás van :) Ha belenézek a tükörbe nem látok mást, csak hatalmas fekete karikákat a szemem alatt. Nincs energiám semmire. A szex már eszembe sem jut. A férjem, már csak álmodozik, hogy de jó is volt régen, amikor volt szex. Estére úgy érzem magam, mint akin átment egy úthenger. Nem cserélném el a világ összes kincséért sem a lányom, de olyan jó lenne már végre átaludni egy éjszakát. Bízok benne, hogy könnyebb lesz egyszer, de eszembe jut, hogy olyan kis huncut, hogy sose lesz már egy nyugodt percem sem.
2015. márc. 9. 22:25
 14/47 anonim ***** válasza:
Mondok egy tippet ami bevallhat. Én nagyon elrontottam ott hogy a kislányomat ringatva altattam. Ringsttam amikor kólikás volt és amikor már nem is volt akkor is ezt akarta. Ő egy nagyon akaratos huncut kislány. Megtiltok neki valamit akkor sír. Nem adok neki olyasmit amit ő akar akkor is sír vagy meg akar harapni hogy hozzá férjen a tárgyhoz. Lassan elérte a 12 kg. Túl nehéz lett ringatva altatni . Semmi sem nyugtatja meg ha nem veszem a karjaimba Úgyhogy úgy altatom hogy a kedvenc plédjét köré tekerem és lefekszem és a kicsit meg ráfektetem a mellkasomra. Így nekem nem nehéz hisz csak fekszem és ő elalszik mert érzi a közelemet. Egy nagy párnára ráfektetem adok neki cicit ha látom hogy nem alszik teljesen és amikor elaludt a párnával együtt a kiságyba rakom (így nem érzi hogy mozdítottam és nem ébred fel.
2015. márc. 9. 23:33
 15/47 anonim ***** válasza:
58%
Beraktam a szobájába, ott el volt egyedül. Újszülött korától átaludta az éjszakàt, 4 hös korától 13-14 órát aludt ébredés nèlkül.
2015. márc. 9. 23:59
 16/47 anonim ***** válasza:

Két dolgot tudok ajánlani. Az egyik a hordozás - talán segítene akár csak 1-2 órára, a másik pedig, hogy MINDENT pakolj el ami veszélyes rá vagy egyből oda kell szaladnod. Nálunk is így van. Beletörődtem hogy pár évig ez még így is lesz. Csak ki kell alakítani mindent. :)

Mondjuk az én kislányom szépen elvolt / elvan magában is. Azért kipróbálhatod ezeket, hátha...

2015. márc. 10. 02:54
 17/47 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet, én néhány hetente átviszem anyumékhoz rosszalkodni kicsit, akkor szoktam szőrteleníteni meg hasonlók. Sportolni nem tudok, azzal vígasztalom magam, hogy napközben csak babakocsiban alszik, legalább sétálok. Éjjel az én lányom rendesen alszik, 1x-2x ébred, azt ki lehet bírni, ha jön a foga, akkor viszont egész éjjel ordít, hiába kap fájdalomcsillapítót sajnos.

Nagytakarítani szombaton szoktam, akkor férjem elviszi sétálni pár órára, hétköznap csak próbálom szinten tartani a dolgokat.

Sminkelés nekem 2 perc, addig elmászkál a csajszi a lakásban. Nálunk egyébként szó szerint minden el van pakolva, amihez nem nyúlhat hozzá, ill. amit nem tudtunk elrakni, arra meg lett mondva, hogy nem szabad, és komolyan is vesszük, ha kezdené piszkálni a virágokat, azonnal szólunk, hogy nem. Úgyhogy én nem vagyok folyton a nyomában, ha felfedezni akar, mehet egyedül, amíg hallom, hogy motoszkál, addig ok, a csend gyanús :) olyankor általában rosszban sántikál.

Ja igen, körmöt azt hiszem Karácsonykor festettem utoljára - most rendeltem a netről gél lakk készletet, az a terv, hogy az két hétig fennmarad, és nem kell párnaponta lakkozni.

2015. márc. 10. 07:37
 18/47 anonim ***** válasza:
0%
Bár a fiam már mindjárt 14 hónapos, egy évesen sem volt ilyen, mint a tied. Este hét körül fürdés, vacsora, mese, aztán alvás. Beteszem a kiságyba, adok neki egy kis teát cumisüvegben és szépen elalszik, másnap 6-8 között ébred csak. Nappal Ő sem alszik sokat, maximum 1-1-5 órát ebéd után. Nagyon aktív, az igaz. Eddig el volt a járókában, ha csináltam a házimunkát, de az unokatesója megtanította neki kinyitni, azóta kijön. Szóval, ha főzök, akkor is ott van velem, igyekszem bevonni a munkába, mutogatok neki mindent: ez a krumpli, most megpucoljuk, ez a lábas, engedünk bele vizet stb. Porszívózni is szeret és csinálja velem, fogja Ő is a csövet. Sportolni? Beteszem a babakocsiba és irány a világ. Mi természetközelében lakunk, nagyon jó a levegő, hegyes-dombos vidék, Alpok pereme, szóval nehezített pálya :D Azóta, hogy napi kétszer megyek a fiammal sétálni, csak úgy olvadnak le rólam a kg-ok. Én személy szerint, bár emiatt biztos sokan megvetnek, de ez az én elvem, hagytam picit sírni éjjel, mikor felkelt. Megnéztem, nincs-e kaka, nincs-e nagyon sok pisi a pelusban, ki is cseréltem, ha kellett, inni adtam neki, megpusziltam és visszatettem a helyére. Első alkalommal még ott voltam vele, a kiságy mellé feküdtem, beszéltem hozzá, énekeltem, úgy altattam. A végén pedig már külön szobába is tettük a fiamat. Ma már az zavarja, ha valaki benn van a szobában, miközben Ő aludni próbálna. Azért visít éjjel, mert tudja, hogy felveszed. Mutasd meg neki, hogy ki a főnök! Ne Ő szabja a szabályokat. Menj oda hozzá, simogasd meg, aztán gyere el. Sírni fog, nem mondom, biztos, hogy jó pár éjszakán keresztül, de aztán leszokik majd róla. Ez mindkettőtök érdeke. Neki egy friss, kipihent anyuka kell, nem egy rongy.
2015. márc. 10. 07:41
 19/47 A kérdező kommentje:

Tapasztalatból mondom,hogy egy ennyi idös gyereket nem lehet szoktatni,mert az egész temperamentum,személyiség kérdése.A barátnöm lánya teljesen el van kényeztetve,3-an ugráálják körül egész nap,soha nem kell egyedül játszania,mindent megtesznek neki,mégis egész éjjel alszik,eljátszik ugyanazokkal a játékokkal egész nap,nem kell ringatni,nem eszi meg a virágföldet,nem mászik fel a szekrényre...stb.....tehát ö más személyiség ennyi.

Nem fogjátok elhinni,de erre még rátesz a fiam egy lapáttal,csak szopni hajlandó.nem eszik.Próbáltam már mindent,sirni hagyni,akkor egy napot nem evett,és egész nap orditott,de akkor sem evett.Kis vizzel elvolt.Tehát születése óta nem evett mást,csak anyatejet meg max.tejpépet.Ha meglátja hogy közelitek a kanállal elforditja a fejét és visit futok utána.És tudjátok ezekre a dolgokra mit mmondott a gyerekorvos?Azt hogy ez egy hatalmi harc a gyerek és köztem.Tudja hogy ha éjjel is visit akkor inkább felveszem és ringatom.Ugyanez nappal.Ha nem eszik és visit akkor egy idö után nem birom felveszem és szoptatom tehát engedek neki.Magyarul be kellene törni a gyereket,hogy rájöjjön, nem az történik, amit ö akar,én vagyok a fönök.Azt mondta,ha nem kezdem el,azt hogy nem engedek az állandó hisztijének,késöbb egyre nehezebb lesz vele.Nem tudom,hogyan kéne ennek nekiállnom.Tanácstalan vagyok.

2015. márc. 10. 08:01
 20/47 anonim ***** válasza:
Nagyon igaza van az orvosnak. A gyerek irányít téged és ez bizony rossz. Már az alvás is probléma, na de hogy nem eszik egy 1 éves gyerek? Ebből baj lesz, tegyél ellene. Nincs cici és kész, nálatok ez lenne a megoldás, mert amíg ez lesz, addig nem fog enni, hiszen tudja, hogy majd megkapja, ha ordít. Egy 1 éves már nem baba, tessék nevelni is, mert abból amit írsz az jön le, hogy egyáltalán nem neveled, ráhagysz mindent.
2015. márc. 10. 08:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!