Bűntudatom van, ez normális?
Most egy éves a lányom, megjártunk sok mindent eddig, mint mindenki más.. hasfájás, fogzás stb. Egy szóval nehezen éreztem az elején az anya érzéseket, a kötődést. MOst érzem azt igazán, hogy összecsiszolódtunk a magunk módján és mindketten kötődünk egymáshoz.
Van egy távoli barátnőm, akinek 3 hónapja született babája. 2 hónaposan voltunk látogatni, minden rózsaszín köd nekik, se hasfájás, se sírás, kis mintababa az elmondásuk alapján és szememmel is láttam.
Most is látom, ahogy a facebookra kiteszi a képeket: életem kincse, szerelmem, tündérkém, manóm.. stb aláírásokkal.
Visszagondolva nekem ez nem ment ilyen jól anno és elvesztegetett időnek tekintek rá, de valahogy nem is éreztem jól magam a sok nemalvástól, sírástól.
Érzett valaki így? :(
Levezetem logikusan,hátha így mindenkinek világos lesz.
Van egy társad,remélhetőleg tényleg megtalálja az ember a párját akivel szeretné leélni az életét,jobb esetben nem olyan alapon választ a nő,hogy kitől lesz szebb,okosabb gyereke hanem úgy,hogy akit szeret akivel meg van az összhang a vonzalom.Eljön az idő mikor a pár úgy dönt szeretnének gyereket,kiszeretnék egészíteni a családot 1-2-3 gyerekkel,mert úgy érzik erre vágynak.Megszületik a baba aki a szüleire van bízva,kiszolgáltatott és az önálló életre még képtelen,de egy külön személy egy picike ember, a szülei feladata gondozni,szeretni,boldoggá tenni,nevelni,határokat szabni,foglalkozni vele,felkészíteni az évek alatt arra,hogy amint felnő elkezdhesse a saját önálló életét,legyen párja később saját családja.Miután kirepül a két szülő továbbra is család,és teljesen természetes módon,élik tovább az életüket,bővül a családjuk gyermekük párjával az unokákkal és bizony el is kell engedni Őket ugye fokozatosan a felnőtté válás alatt,mert ez a természet rendje.Normális,érett szeretettel kell szeretni a másikat,nem túlragaszkodó,kisajátító,egészségtelen módon,földöntúli csodalényként tekinteni a gyermekre,ugyanis hihetetlen problémákat okozhat a gyermekben és sokszor sajnos nem tud leválni a szüleitől,kiszolgáltatott lesz.Remélem csak félreértések miatt ilyen támadó a kedves válaszoló,és túlzóan fogalmaz de amúgy Ő is egészséges módon szereti a gyerekét.Ugyanis itt egyik ember sem úgy beszélt a gyerekről,mint valami tárgyról ami jó ha van, csak jó páran észnél vagyunk és tudjuk a szavak igazi jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!