Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bűntudatom van, ez normális?

Bűntudatom van, ez normális?

Figyelt kérdés

Most egy éves a lányom, megjártunk sok mindent eddig, mint mindenki más.. hasfájás, fogzás stb. Egy szóval nehezen éreztem az elején az anya érzéseket, a kötődést. MOst érzem azt igazán, hogy összecsiszolódtunk a magunk módján és mindketten kötődünk egymáshoz.

Van egy távoli barátnőm, akinek 3 hónapja született babája. 2 hónaposan voltunk látogatni, minden rózsaszín köd nekik, se hasfájás, se sírás, kis mintababa az elmondásuk alapján és szememmel is láttam.

Most is látom, ahogy a facebookra kiteszi a képeket: életem kincse, szerelmem, tündérkém, manóm.. stb aláírásokkal.

Visszagondolva nekem ez nem ment ilyen jól anno és elvesztegetett időnek tekintek rá, de valahogy nem is éreztem jól magam a sok nemalvástól, sírástól.

Érzett valaki így? :(

2014. nov. 10. 11:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ne is haragudjatok, de én eddig azt hittem az a természetes ha valaki imádja a gyerekét, jólehet hogy a szerelem egy kicsit erős kifejezés, de a 64%-os válaszoló biztos nem úgy gondolta a szerelmet ahogy ti, mért kell amásikat leszólni belekötni, mindsentűki máshogxy éli meg az anyaságot, én IMÁDOM a gyerekemet ige és az apja még nálam is jobban, de természetesen nekünk sem csak őlétezik a kettő nem üti egymást :)
2014. nov. 11. 08:41
 22/25 anonim ***** válasza:
Ha rám gondoltál én nem forgattam ki a szavait a 64%-os választoló maga írta hogy a férje szerelemes a kisfiukba. Na erre írtam hogy nem ez nem normális. De ez még szerinted sem... És ő mondta hogy én beteg vagyok, bár nem fejtette ki hogy miért, pedig kíváncsi lennék rá. Amúgy a húgaimat is szeretem, de ez megint egy teljesem más érzés mint amit a saját férjem illetve a gyerekem iránt érzek. Szerintem aki azt mondja hogy szerelmes a gyerekébe az nincs tisztába a szó jelentésével. A szerelemnek igein is vagy szexuális alapja is, nem véletlenül használjuk-általában-a párunk iránt érzett szeretet szerelemnek. Míg a gyerek iránt érzett szeretet egy olyan érzés amikor az ember fél másodpercig sem gondolkodna azon hogy odaadná e az életét hogy megmentse őt. Míg a testvéreim iránt érzett szeretet egyfajta kötődés amely életünk végéig tart és sok mindent megtennék értük, de az életemet nem adnám(főleg hogy már van egy gyerekem). Ez az én véleményem. De kíváncsi lennék más véleményekre is.
2014. nov. 11. 09:23
 23/25 anonim ***** válasza:
48%
78%os olvasd el a 64%os válaszait, teljesen meg van győződve arról, hogy amit Ő csinál csak az a jó szerelemmel imádja a gyerekeit, ahogy a férje is.Úgy gondolom az imádás az olyan dolog amit nem használunk csak úgy még a szerelmünkre sem,mert az imádat teljesen másról szól,én pl Istent imádom,benne is van az ima szó,magasztalom.A gyerekemet nem magasztalom,sem a férjemet,nem imádkozom hozzájuk,nem istenítem Őket,nem emelem Őket olyan magas szintre,mintha istenek lennének.Remélem érthetően fogalmaztam.Nagyon szeretem a fiam a férjemet is szeretem és szerelmes vagyok belé, a gyerek és a férj iránti értett érzelmek mások,a férjemhez vonzódom is,Ő az akit párnak választottam,a gyerekem a gyerekem,lehetetlen,hogy ugyanúgy érezzek iránta,mint a férjem iránt,ugyanis az már nagyon nem egészséges.Ezt próbáltam magyarázni eddig 3-4 hozzászólásomban, amit kifogásolt a kedves,tökéletes 64%os.
2014. nov. 11. 12:06
 24/25 anonim ***** válasza:
61%

Levezetem logikusan,hátha így mindenkinek világos lesz.

Van egy társad,remélhetőleg tényleg megtalálja az ember a párját akivel szeretné leélni az életét,jobb esetben nem olyan alapon választ a nő,hogy kitől lesz szebb,okosabb gyereke hanem úgy,hogy akit szeret akivel meg van az összhang a vonzalom.Eljön az idő mikor a pár úgy dönt szeretnének gyereket,kiszeretnék egészíteni a családot 1-2-3 gyerekkel,mert úgy érzik erre vágynak.Megszületik a baba aki a szüleire van bízva,kiszolgáltatott és az önálló életre még képtelen,de egy külön személy egy picike ember, a szülei feladata gondozni,szeretni,boldoggá tenni,nevelni,határokat szabni,foglalkozni vele,felkészíteni az évek alatt arra,hogy amint felnő elkezdhesse a saját önálló életét,legyen párja később saját családja.Miután kirepül a két szülő továbbra is család,és teljesen természetes módon,élik tovább az életüket,bővül a családjuk gyermekük párjával az unokákkal és bizony el is kell engedni Őket ugye fokozatosan a felnőtté válás alatt,mert ez a természet rendje.Normális,érett szeretettel kell szeretni a másikat,nem túlragaszkodó,kisajátító,egészségtelen módon,földöntúli csodalényként tekinteni a gyermekre,ugyanis hihetetlen problémákat okozhat a gyermekben és sokszor sajnos nem tud leválni a szüleitől,kiszolgáltatott lesz.Remélem csak félreértések miatt ilyen támadó a kedves válaszoló,és túlzóan fogalmaz de amúgy Ő is egészséges módon szereti a gyerekét.Ugyanis itt egyik ember sem úgy beszélt a gyerekről,mint valami tárgyról ami jó ha van, csak jó páran észnél vagyunk és tudjuk a szavak igazi jelentését.

2014. nov. 11. 14:50
 25/25 A kérdező kommentje:
Nagyon egyet értek utolsó! Mindannyian nagyon szeretjük a gyerekeinket, de van a lónak egy túlsó oldala is. És ez káros is tud lenni, én tanárként gyakran tapasztaltam, hogy a szülőnek nem lehetett megmondani ha probléma van a gyerekkel (tanulási, viselkedési stb.). Már egyből ránk kenték a dolgokat, hogy biztos mi nem csináljuk jól a munkánkat. Az ilyen szülővel nem lehet együttműködve orvosolni a problémákat és ez a leginkább a gyereknek rossz. Ez csak egy példa, szerintem okosan kell szeretni, még ha néha nehéz reálisnak lenni, de sztem muszáj.
2014. nov. 11. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!