Bevállalnád így a babát?
Átlagos körülmények között élünk, szerencsére nem kell nélkülöznünk,de nem is élünk nagy lábon. Két gyermekünk van, 2 és 4 évesek. Szeretne a férjem még egy babát, eddig nagyon elhatárolódtam tőle, de most teljesen tanácstalan vagyok. Úgy gondoltam, majd visszamegyek dolgozni 2 évre és utána jöhet. De addigra már a lányok 4 és 6 évesek lesznek, annyira sok lenne a korkülönbség. Viszont egy negyedik gyermeket nem vállalnék azért, hogy a a kicsi is össze tudjon nőni valakivel, és jól eljátszani. Egészségügyileg is elég "leamortizálódtam", egy baba még belefér.
De egyszerűen nem tudom.... a kicsi annyira nagyon sírós volt sokáig, annyira azt érzem, hogy elfáradtam, de most, hogy elkezdődött az ovi, bölcsi, hiányzik is újra egy kis pirinyó :)
Ezt te kell érezd és tudd, hogy belefér-e.
Nekem is két gyerekem van. 5 év van közöttük. Igaz, ez most soknak tűnik, de amikor nagyok lesznek nem lesz olyan jelentős. Most a nagyobbik 8 éves és remekül kijön a kishúgával, együtt játszanak és élvezi, hogy taníthatja a kicsit. Nem hiszem, hogy nagy szakadást okozna a gyerekek között a nagyobb korkülönbség, ha esetleg későbbre terveznéd a harmadikat.
Ennyiből nem lehet megmondani. Mennyi a keresetetek, mennyit tesztek havonta félre, mekkora lakásotok van?
4-6 év korkülönbség egyáltalán nem olyan sok.
45-60 ezer három gyereknek a kabát? Hmmm. Érdekes.
Nekem két gyerekem van. Fiam két és fél éves. Nem tudom megengedni, hogy új kabátot kapjon, használtan veszem, szinte új állapotban, ahogy a legtöbb ruháját is és nem toprongyos a gyerek. Szerintem ez nézőpont kérdése, hogy kinek mi az igénye. Nem élünk rosszul, mindenre telik. Két gyerekünk van, még mindkettő pelenkás, kicsi tápszeres is. Kell pelenka, törlő, tápszer, üveges kaja. Semmiben nem szenvednek hiányt... Talán csak abban, hogy nem 15 ezerért veszek nekik kabátot. Én is és a férjem is nagyon szeretnénk harmadik gyermeket. Nem az fog eltántorítani, hogy 45 ezer a kabát ára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!