Korházból hazatérő újszülött babát hogyan tudok megóvni a náthától?
Figyelt kérdés
Van már egy lányom aki elég sürün náthás, és jönnek majd látogatók is. Mit tudok tenni?2014. okt. 28. 08:01
1/4 anonim válasza:
Annyit tudsz csinálni, hogy szoptatod! Úgy erősödik az immunrendszere, gyorsabban átesik a betegségeken. Nekem is 3 éves az egyik, 2 hónapos a másik. A kicsi 2 hetes korától 7 hetes koráig náthás volt, semmit nem kapott, csak tengervizes orrspray-t és porszívóztuk az orrát.Nem volt lázas és vizes volt az orrváladéka. Azt hittem, hogy soha nem múlik el.
2/4 anonim válasza:
Ha szoptatod a babát, akkor hasznos lehet, ha szedsz C vitamint (minimum ötszáz, de még jobb, ha ezer mg - ot), és a lányodnak is adjál az ő korának megfelelő adagolásban (ha eddig nem tetted). Az én folyton náthás fiamnál csodát tett.Sok látogatót én a gyerek 3 hónapos koráig nem fogadtam (és most sem fogok), legfeljebb a nagyszülők jönnek el megnézni. Nálunk ezt mindenki megérti, mondjuk az első lányom márciusi, a fiam decemberi, a kicsi fiam meg úgy néz ki, februári lesz, tehát a nátha - influenza szezon kellős közepén szülök mindig :)
3/4 anonim válasza:
3 hós körül lehetett a babánk, mikor mindenki beteg lett. Kivéve őt. Halálunkon voltunk majdnem egy hétig, ő meg vidáman elvolt :) szoptattam, szerintem ezért nem lett beteg. Természetesen gyakori, fertőtlenítős kézmosás volt nálunk és családon kívül senki nem foghatta meg, betegen meg még mi is csak amennyit nagyon muszáj.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2014. okt. 28. 08:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!