Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fitymaszűkületes csecsemővel...

Fitymaszűkületes csecsemővel van valakinek tapasztalata? Miattam lett az! Nem tudom hogy valóban ki kell várni évekig mire kezelik?

Figyelt kérdés

olyanokat olvastam a neten, hogy ha babáknál nem okoz gondot(szépen ívelő sugárban tud pisilni, nem csepegáésszerűen, nem duzzad meg a nem tudom mi amikor pisil(tehát ki tud folyni)akkor nincs vele teendő, mert minimum 1 évesen lehet, de MŰTENI, többféleképpen, aminek számos szövődménye lehet(nehezen gyógyul, vagy csúnya lesz, újra kell plasztikázni, vagy megint szűküléses lesz!!)kinőni, inkább a "relatív"szűkülés esetén lenne esélye, de neki "abszolut"van, tehát egyáltalán, semmikor nem lehet hátra húzni.

azt sem tudom hova tegyem a lelkiismeretem, néha könnyezek és itt álljak évekig tehetetlenül előtte???

nem szabad húzogatni, erőltetni, mert ismételten berepedhet, még nagyobb szűkületet okozva.

2014. okt. 25. 09:40
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
6 hónapos lesz
2014. okt. 25. 21:35
 12/33 A kérdező kommentje:

"szobatisztaságig várni"

engem ez felemészt..

2014. okt. 25. 21:36
 13/33 A kérdező kommentje:

szerintetek el "kell" mondjam az apjának? én nem merem..

de egy apának tudni kell erről?

2014. okt. 25. 21:52
 14/33 anonim ***** válasza:
A mi fiunknak attól lett szűkületes, hogy a rokonok tanácsára (és a gyerekorvosunk tanácsa ellenére) elkezdtük fürdésnél felhúzni, és berepedt, beszűkült. Pisilni tud rendesen, visszamentünk a dokihoz, mondta hogy innentől hagyjuk békén, ekkor volt a gyerek fél éves. Azóta nem piszkáljuk, 2 éves, még nem akar szobatiszta lenni, de a doki azt mondta hogy van egy kenőcs, azzal kenegethetjük, talán rendbejön, de még ráérünk. És az utóbbi pár hétben mintha javulna, úgy, hogy nem csinálunk vele semmit (néha a férjem lecsekkolja, ő lett a fütyifelelős). Lehet hogy magától rendbe fog jönni. Ne parázd túl, haa tud a gyerek pisilni akkor ráérsz foglalkozni a dologgal, lehet hogy magától rendbejön. Valahogy lesd meg hogy normálisan tud-e pisilni.
2014. okt. 25. 22:10
 15/33 anonim ***** válasza:

Amúgy mutattad már dokinak, vagy ez saját diagnózis? Mert könnyen lehet, hogy csak be kell gyógyulnia és nem lesz semmi baj. Szóval nem kell magad ostoroznod! :) Én húzogattam fürdéskor, mikor megszületett a fiam, bár eleinte egyáltalán nem sikerült, mert nem tudtam megfogni. :) Aztán mikor néhány hónapos lett, akkor sikerült valamennyire, de a makkját én sosem láttam. 1 évesen kérdeztem meg a dokinénit, hogy rendben van-e a dolog, mert én így csináltam. Azt mondta, annyira óvatos voltam, hogy az kb. annyi, mintha nem is húztam volna. Ő pedig megmutatta, hogy kell, úgy felrántotta a fiam fitymáját, hogy a levegőm bent maradt, szemem kikerekedett. :) A gyerek persze elkezdett ordítani és hetekig a közelébe sem érhettem, nemhogy rendesen megmossam. Annyit láttam másnap, hogy két piros csík volt a makkjánál, de nem volt feldagadva. Nem is tudom, hogy mikor, talán 3 éves kora körül lehetett rendesen felhúzni a bőrt, amikor már engedte, de egyik oldalt le volt tapadva elég nagy részen. Akkor a dokinéni írt ki szteroidos krémet, de csípte a fiam, így 2-3 alkalom után azt sem tudtam használni. Ahogy nőtt a gyerek, megtanítottuk neki, hogy húzza magának minden fürdéskor (én azóta sem nyúlhatok hozzá). A lényeg, hogy most 6 éves és már csak éppenhogy van icuri-picurit letapadva, vagy talán egyáltalán nem, mert alig látszik valami. Mivel hozzá nem nyúlhatok, így elég nehéz ránézésből megállapítani a mértéket. Szóval úgy néz ki tényleg rendbejön magától és megússzuk a műtétet (én is féltem tőle nagyon). Csak éveket kellett várni, de mivel semmilyen gondot nem okozott, így nem volt gond. Tehát te se ess kétségbe azonnal, várj türelemmel ha azt látod, hogy nincs baj (nem fáj a babádnak, nem gyullad be, stb.). A kisebbik fiam 2 éves, nem nagyon szoktam az ő fütyijét sem bántani, mert ő sem szereti, de neki már sikerült párszor hátrahúzni, úgyhogy egyelőre semmi gond, majd ha nem lesz pelus, őt is megtanítjuk, hogy magának húzza hátra. :) Szóval tényleg kár emiatt stresszelned magad idő előtt! :D

Jó egészséget nektek!

2014. okt. 25. 22:11
 16/33 A kérdező kommentje:

valami szteroidos krémmel?nem véletlen D-betűs?(nem jut eszembe a neve, de valahol olvastam erről is)és inkább a "relatív"-nak van esélye öngyógyulásra(ahol azért valamennyire csak látszik a makk teteje, legalább kicsit)

én abszolut záródást csináltam :(

2014. okt. 25. 22:14
 17/33 A kérdező kommentje:

nem semmi, hogy dokik is megrepesztik..

"Annyit láttam másnap, hogy két piros csík volt a makkjánál, de nem volt feldagadva."

de azért valamennyire sikerült hátrahúzni

babámnak ilyen lett:

[link]

ha húzom csak egy hegyes bőr az egész, semmit nem nyílik egy iciri piciri résnyire sem! :(

2014. okt. 25. 22:18
 18/33 A kérdező kommentje:
utolsó, szóval repedés gyógyulás után valamennyire sikerült hátrahúzni, "kinyílt"?
2014. okt. 25. 22:20
 19/33 anonim ***** válasza:

A szteroidos krém neve Ftorocort.

nekünk is ezt írta a dokink amikor kicsit berepedt a bőr. 1 hétig kell 1- szer nagyon vékonyan bekenni és nem piszkálni. 1 hét után gyönyörűen fellazul a bőr simán hátra lehet húzni

2014. okt. 25. 22:21
 20/33 A kérdező kommentje:

ez a jó link!!

[link]

2014. okt. 25. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!