Szerintetek valóban ennyire nagynak számít a méretei alapján?
Szia!
Szerintem nem.
Az én kislányom igaz 6 hósan volt 6100gramm, 3040grammal született.
Hosszú baba a tied!:) De ez nem baj! Szerintem arányos a súly/centi!:)
Ajjj... :) Az embereknek van valami rejtélyes késztetésük arra, hogy a gyerek térbeli kiterjedését elemezgessék. Az én lányom 4.5 hónaposan majdnem 8 kiló volt, és 73 cm (52 cm-rel született és 3870 grammal). A férjem orvos, benne bíztunk, meg a gyerekgyógyász ismerősökben, ők azt mondták, hogy ez totál oké (a gyerek is nagyon jól volt, soha nem sírt gyakorlatilag, aludt éjjel, nappal is kis kacagógép volt). A védőnő, a körzeti orvos, és általában véve mindenki totál ki voltak bukva.
Aztán 11 hónaposan már "csak" 10 kg volt és 77 cm, azaz picit több, mint 6 hónap alatt hízott összesen 2 kgot. Egyévesen volt 11 kiló, és 84 cm most 2 évesen 13 kg és 95 cm. Most mindenki szerint nagyon vékony, és nagyon magas (utóbbi igaz, a bölcsiben a legmagasabbak között van, ill. minden korabelinél magasabb). :))Most ez a téma. Várom a következőt. :) Ő mindig inkább ugrásszerűen nőtt, utána stagnált.
Ha a gyerek egészséges, akkor azt gondolom, nincs ok stresszre.
Szerintem nem. Mihez képest hatalmas. Bár nekem fiam van. 4190grammal és 61 centivel született. Sose volt kicsi. 3 hónaposan 7600 gramm és 67 centi volt. 4és fél hónaposan pedig 8650 gramm. Mindig mondták milyen nagy, én meg rá: Egy fiúnak ilyennek kell lennie. Nálunk az apukára hasonlít aki szintén széles vállú és erős csontozatú. Ma teljesen normál méretű 2,5 éves szerintem. (na jó lehet kicsit nagyobb) de szerintem nincs miért aggódnod. Mi sose tömtük mindennel, szerintem ilyen alkat.
Ha baj lenne az orvos, vagy védőnő biztos szólt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!