Valóban nagy hiba egy 5 hónapos babát ültetni?
Elvileg ez tényleg így van..., de...
Az én kisfiam is nagyon fejlett érett baba volt ilyen korában és már Ő is akart ülni, én hagytam kicsit, sőt hat hónapos korára teljesen megült egyedül, olyan erős izomzata volt. Doktor nő rám is szólt a rendelőben, mikor láttam, hogy ne hagyjam, amíg mászásból ki nem ül. Én azért hagytam, mert akart ülni és annyira erős volt, hogy nem volt probléma. Ha látom, hogy nehéz magát megtartani vagy bármilyen megerőltetés lett volna neki, akkor nyilván nem hagytam volna.
Kislányom most hét hónapos és messze nem olyan erős izomzatú, mint a fiam volt. Kis vékonyka, de mozgásban már majdnem a mászásnál tart, viszont Ő még nem ül. Néha kicsit felhúzom, ill. megtartom pár másodpercig, de látom, hogy neki korai, nem tartja meg magát, úgyhogy nála nem erőltetem. Majd mászásból ki fog ülni, idővel.
Amúgy akkoriban én is feltettem a fiamnál ezt a kérdést és írták, hogy nehogy ültessem, mert terheli a gerincét stb. Ő hat hónaposan 8,5 kilós csupa izom , hosszú fiatalember volt. Semmi baja nem lett, hogy 5-6 hósan ült. Most két éves csupa izom egy méter magas.
Babakocsiban kicsit megemelheted neki már a támlát, hogy kilásson, hátha nem ordít majd.
Az en fiam is ilyen volt,mindig felhuzta magat ulo helyzetbe, 5 es fel hosan mar tamasz es kapaszkodas nelkul ult,6 hosan barmilyen testhelyzetbol felult.Nekunk nem mondta az orvos,hogy ne hagyjam,erdekes is lenne egy kisbabanak elmagyarazni,hogy a "nagykonyv" szerint nem igy kell.
Nalunk a maszas szinte teljesen kimaradt,kovetkezo az allas es lepegetes volt.8 hosan a butorokba kapaszkodva lepegetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!