Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babás családoknál meddig...

Babás családoknál meddig illik "vendégeskedni"?

Figyelt kérdés
Akár hétközbe akár hétvégén.Gondolok itt közelebbi barátokra, családtagokra.Mert őszintén szólva én 6-7után már nem szeretem ha jön bárki is hozzánk.Én vagyok csak különc?9,5 hónapos a fiunk amúgy.Este már szeretem ha nyugalom van.Ez baj?Férjem nem ért meg.
2010. jan. 16. 21:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%

Ha te különc vagy akkor én is:)

Én már 5 után sem nagyon szeretem a vendégeket:))

2010. jan. 16. 21:03
 2/17 anonim ***** válasza:
70%

Én sem szeretem. 6 után már elkezdem nézni az órát...

Igaz a közelebbi családtagoknál (az én családtagjaimnál, húgomnál, anyukámnál) nem. Ők sokszor segítenek még a fürdetésnél is. Lefoglalják addig a nagyobbat, míg én a kicsivel vagyok, főleg, ha apa későn jön.

2010. jan. 16. 21:06
 3/17 A kérdező kommentje:
:)Igazából én se!Örülök ha együtt lehet egy kicsit a család csak hármasban (apa,kicsi fiunk és én.De mindig van vmi, sajnos.
2010. jan. 16. 21:06
 4/17 anonim ***** válasza:
70%
Még egy különc:)Mi a fenének jönne egy picuros családhoz későn?Fürdés,vacsi,ágyazás,pihi.Én sem kérek vendéget.
2010. jan. 16. 21:07
 5/17 anonim ***** válasza:
Addig maradjanak a vendégek, amíg neked jól esik. Nekünk szerencsénk volt, mindenki elindult a látogatás után normális időben, ha azt akartuk, hogy valaki maradjon, azt marasztaltuk, akit nem marasztaltunk, annak meg mondtuk, hogy gyertek újra, amint tudtok. Vannak vendégek, akik nem zavarnak, és én marasztalom őket mert jól érzem magam a társaságukban.
2010. jan. 16. 21:08
 6/17 anonim ***** válasza:

nekem még nincs babám, de én nem megyek már olyankor babás ismerősökhöz, mert tudom,h fürdetés,vacsi meg hát egy kicsinkó nem 10kor megy aludni.

Akkor inkább nem megyek,ha csak 5 után érnék rá,inkább megyek másik nap.

2010. jan. 16. 21:10
 7/17 anonim ***** válasza:
Hozzánk bárki, bármikor jöhet. A kislányom 16 hónapos, van 3 nagy is...így aztán a pici már edzett és nem zavarja, ha vannak nálunk. Ő akkor is el tud aludni. szerintem ez mindenkinél más, attól függ, hogy ki mennyire "rugalmas". Ne értsetek félre, de amikor az embernek már nem csak 1 szem gyereke van, rájön, hogy a picik nem minden esetben csak a teljes csendet tudják elviselni. Nálunk így 4 gyerekkel bizony zajlik az élet..barátok, rokonok, felnőttek, gyerekek vegyesen.. Mégis egy nyugodt, kiegyensúlyozott babám van.
2010. jan. 16. 21:11
 8/17 A kérdező kommentje:
Én is így gondolkozom, de a férjem nem ért meg.Nem érti mi bajom ha 5-kor vagy 6-kor még beállít após, anyós, anyukám vagy bárki.Estére kifáradok és nincs kedvem még "jópofizni".Fura vagyok?
2010. jan. 16. 21:13
 9/17 anonim ***** válasza:

3 hónapos a babám. Én sem szeretem ha este vendégek vannak. 7kor fürdetünk, előtte már nyűglődik a gyerkőc, akkor már menjen mindenki ha még nálunk van. Amúgy szerintem tapintatlanság. Persze ha már nagyobb akkor más lehet.

Én közöltem mindenkivel, hogy 6 után már ne jöjjenek, mert úgysem fél órára jön az akinek eszébe jut 6kor jönni...

Volt aki megsértődött, de nem érdekelt, fürdetés-gyerek üvölt-etetés altatás. Akkor már ne legyen ott senki, megvan a rutinunk és ezt nem fogom senki kedvéért felrúgni. Főleg míg kisebb volt. A szopit meg a fejés szerintem nem tartozik senkire.

Ha nem akarod hogy jöjjenek vagy ott legyenek este, állj a sarkadra és mondd meg. Ha valaki jön, mond hogy pl 6ig maradhat. Aki ezt nem érti.....

Üdv. Még egy különc.

2010. jan. 16. 21:19
 10/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Nem vagy fura! Nálunk anyós sértődött be, de nem izgat, érdekes anyukáméknak eszébe nem jutott volna későn zavarni, mondták hogy pihenjek/pihenjünk.
2010. jan. 16. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!