NyC-ben dolgozik-e valaki családoknál takarítóként, és mennyit lehet keresni dollár/óra az ilyen munkával?
Hivatalosan, tehát zöldkártyásként olyan 7.75 - 9.00 USD/óra bruttó.
Feketén nem tudom, de úgy ne gyere ki.
En NY -ban kezdtem 1 evvel ezelott,$450-550 kezdo fizetessel kecsegtetett a kozvetito,egy magyar zsido csaladnal,aztan 400 lett belole,es csak 50-el emelte 1 honap utan,es kozolte ne is szamitsak tovabbi emelesre legalabb 1 evig,pedig napi 14-16 orat dolgoztam kemenyen,eladott takaritani mas csaladokhoz naponta 6 oraban,amiert felvette a $12-13 orabert,es 6 napot dolgoztam.
Iszonyu volt,es 2 honap utan megszoktem,most egy amerikai csaladnal dolgozom,nem NY-ban,de kozben tanultam a nyelvet iskolaba jartam,amire ott nem lett volna soha lehetosegem.
most napi $100 keresek,es csak 2 kisgyerekre vigyazok,semmi nehez fizikai munka.
Utolso vagyok.
A cegeknel nem tudom hogyan mukodik a szponzoralas. En a rokonokra,stb gondoltam.
Bar NYC-ben nem dolgoztam, a nyugati parti fizuk gondolom olyan nagyon nem lehetnek elteroek. Itt a kezdetekben 10dodot kerestem takaritassal, majd kesobb megemeltek 12-re. Minden nap mas csaladhoz mentem dolgozni. Emellett volt egy 'allando' csalad ahol 4 gyerekre vigyaztam (nagyon lajtos takaritas/inkabb sulimenet) 15/orankent. Esti babysittek 12-14 dodo orankent.
(sajnos kissapkas csaladoknal nekem is csak rossz tapasztalataim voltak (voltam kb. 4-nel es mindegyiktol utalattal jottem el, mert a viselkedesuktol/hozzaallasuktol kifordult a gyomrom - pedig volt koztuk magyar is... :(
OFF:
A zoldet tobbfelekeppen lehet megszerezni. Mindegyik verziot "szponzoralasnak" nevezhetjuk. A hazassag altali kerelem beadasanal a ferjed/feleseged a sponsor. Ha csaladegyesites cimen akkor az amerikai anyukad/apukad a sponsor. Ha a mikroszoftnal vagy qrva nagy programfejleszto, akkor billgecc bacsi lesz a sponsorod. Remelem igy ertheto.
Tovabbra is letezik a munka altali sponsoralas. Ezt olyan cegek vallaljak akiknek tenyleg megeri befektetni a kulfoldibe. Peldaul egy szerencsetlen fizikus aki olyan teziseket ir, hgoy mindenki lehasal, na annak egy itteni nagy ceg siman kicsengeti a tobb ezer dollart, hogy elinditsa a zoldkartya fele vezeto uton. (4-6 ev is lehet mire megkapja)
Vagy egy magyar hirlapkiado sponsoralni fog egy magyar ujsagirot, mert keves az itteni amerikai aki szepen tud irni/beszelni magyarul... :)
Ha beszeled a nyelvet es vannak itt ismeroseid, akkor nagyobb esellyel indulsz, hisz ok tudnak segiteni munkat keresni, illetve az elejen naluk ellakhatsz. A mi lakasunk is volt tobbszor "munkasszalo" amig a kalandos ifju magyarok talpra tudtak allni es kirepultek. Persze volt olyan is, aki 6 honap utan hazament, mert neki nem jott be.
Egy probat mindenkeppen meger!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!