Etetés időre? Ki hallott ennél nagyobb baromságot?
Figyelt kérdés
Már vagy 15-20 éve mondják a pszichológusok, hogy helytelen volt a korábbi gyakorlat, amely szerint szigorú napirendje volt a babáknak: 3-4 óránként etették a gyereket az anyukák, inkább ordítva hagyták az éhes gyereket, "mert még nincs itt az ideje", ill. még az alvásból is felébresztették a babákat és tömték mert "itt az ideje".
Sajnálatttal látom ezen a fórumon is, hogy a mai "nagyokos" anyukák is még ezt az ósdi gyakorlatot követik. Miért? A mai pszichológusok már egyöntetűen ellenzik ezt az elavult módszert, de az anyukák azt hiszik, hogy mindenben okosabbak :)
Ki miért ragaszkodik az elavult gyermeknevelési módszerekhez?
49-es vagyok! Én hol voltam bunkó? Senkit nem sértegettem.
2014. aug. 26. 15:17
52/62 anonim válasza:
Egy barátnőm úgy szoptatta "igény szerint" a babáját, hogy nyikkant egyet a lánya és ő rátette a cicire. Ez arra volt jó, hogy a gyerek már csecsemőkorban megtanulta. hogy minden gondjára -bajára-fájdalmára az étel a megoldás. Már ilyen kis korban kialakították nála ezt a berögződött rossz szokást, valószínűleg egész életében a súlyával fog küzdeni mert enni fog ha problémája van. Szóval az igény szerinti etetés nem egyenlő azzal amit az imént leírtam. Szerintem meg kell tanulni felismerni azt, hogy mikor éhes valóban a baba. Természetesen ez nagyon nehéz csecsemőkorban, később könnyebb. Én napirendet tartottam, de rugalmasan kezeltem. Pl. sosem ébresztettem fel a kislányomat azért, mert 3 órája szopott utoljára. Volt hogy 5 óra is eltelt, olyan sokat aludt, mégsem ébresztettem fel. Ez szélsőség volt, egyszer fordult elő. Éjszaka sem ébresztettem soha , úgy 2 hós korában amúgy is magától ébredt egyszer hajnali3-4 között, ekkor megszoptattam. Most ismét állapotos vagyok, szerintem ugyanígy fogom csinálni a második gyermekemnél is.
2014. aug. 26. 15:51
53/62 anonim válasza:
Nem szoktam követni, hogy melyik választ konkrétan ki írta, mindkét oldalon előfordult "bunkó" megfogalmazás. Senkit nem nevesítettem, ne vedd magadra, ha nem inged.
2014. aug. 26. 19:03
54/62 anonim válasza:
Nálunk ez bejött,kit érdekel hogy elavult vagy sem! De ha hamarabb éhezett meg mint 3óra akkor nyílván kapott enni.....,ha úgy éreztem hogy fel kell keltenem akkor keltettem,de vissza is aludt.1éves és 10kg,nem halt éhen. Ma már többet eszik és nem 3óránként,ahogy észre vettem hogy más az igénye úgy elhagytuk az időre etetést.
2014. aug. 27. 12:22
55/62 A kérdező kommentje:
Bocs, de amikor kérdezek valamit, erre vagy 5 olyan "választ" kapok, amelyek nem tartalmaznak hasznos információt, ellenben engem - mint kérdezőt - sértegetnek, akkor ne haragudjon senki, ha én is abban a stílusban válaszolok vissza.
A vitát lezártam, vitatkozzatok egymással!
2014. aug. 27. 17:43
56/62 anonim válasza:
Te megfelelő hangnemben és illően tetted fel ezt a kérdést? Amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten.
2014. aug. 28. 11:27
57/62 anonim válasza:
A kérdező sajnos csökkentett értelmiség, de egy dícséretes, hogy legalább írni tud. ( ha csak nem okos gépe van):D
Kegyetlen.
2014. aug. 28. 21:20
58/62 anonim válasza:
Igen, amilyen a Kérdező stílusa, ugyanebben válaszoltak többen, szóval nem értem a K. "felháborodását". Valószínűleg egyszerű lélekről van szó, ez meglátszik a stíluson egyértelműen.
2014. aug. 28. 22:15
59/62 A kérdező kommentje:
57-es nagyokos: "A kérdező sajnos csökkentett értelmiség, de egy dícséretes, hogy legalább írni tud."
Igen tudok írni, veled ellentében, ugyanis a dicséretes rövid i-vel írják, te nagyeszű. :DDDD Szerintem a gyermekedet inkább más tanítsa írni (persze, az anyukák mindenben okosabbak, még a szótárnál is)! :DDDD
2014. aug. 29. 21:07
60/62 anonim válasza:
És az új nagyon fontos és kicsit se provokáló kérdés :
Miért altatják egyes anyukák külön szobába csecsemőjüket....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!