Etetés időre? Ki hallott ennél nagyobb baromságot?
Már vagy 15-20 éve mondják a pszichológusok, hogy helytelen volt a korábbi gyakorlat, amely szerint szigorú napirendje volt a babáknak: 3-4 óránként etették a gyereket az anyukák, inkább ordítva hagyták az éhes gyereket, "mert még nincs itt az ideje", ill. még az alvásból is felébresztették a babákat és tömték mert "itt az ideje".
Sajnálatttal látom ezen a fórumon is, hogy a mai "nagyokos" anyukák is még ezt az ósdi gyakorlatot követik. Miért? A mai pszichológusok már egyöntetűen ellenzik ezt az elavult módszert, de az anyukák azt hiszik, hogy mindenben okosabbak :)
Ki miért ragaszkodik az elavult gyermeknevelési módszerekhez?
"(én meg a hozzád hasonlókat látom sajnálattal eren a fórumon is)"
Mi szüksége van egyes hülye anyukáknak személyeskedni????
"Az anyukák sokkal okosabbak, mint bármelyik pszichológus! Én tudom egyedül, hogy mi a baja a gyereknek, mikor éhes, senki más."
Hát ez az, amikor valakio azt hiszi, hogy ő sokkal okosabb, mint a szakemberek. A férfiak meg a focihoz értenek jobban mindenki másnál... Szánalmasak az ilyen "anyukák"!
32es. Ha ez nálatok így működik, az egy dolog. De ne hidd,h azért lett ilyen a kislányod, azért alussza át az éjszakát, mert te a te módszereddel csodát műveltél. Egyszerűen a te gyerekednek olyan a vérmérséklete, akivel ezt meg lehet csinálni. Nem kell azért leszólni azokat az anyákat, akik szégyen szemre nem tudják előre megmondani,h mit mikor fog a gyerekük csinálni. Valszeg, ha a te gyereked is olyan lenne, mint az övéké, te sem tudnád ráerőltetni a csoda napirendedet. Az ő gyerekük semmivel nem rosszabb, csak másabb. Illetve ha az ő anyukájuk úgy érzi, ez a babájuknak a legmegfelelőbb, akkor lehet, így is van.
Én soha nem tudtam kialakítani ilyen precíz menetrendet. Ennek 2 oka van. Az egyik, a babám nyilván teljesen más, mint a tied - nem kevesebb, nem több. Úgy gondolom,h ide jöhetne akárki, őt nem bírná így megregulázni. A másik, sajnos születése után nem volt minden rendben a vérképével, ezért az első 6-7 hét arról szólt, h orvosokhoz kellett vinnünk, különböző időpontokban. Esély sem volt rá,h mindig ugyanabban az időpontban szoptassam. Szóval nem látsz bele mások életébe, ne hidd azt,h amit te csinálsz, az mindenkinél működne.
Amúgy én azt mondom, igény szerint szoptatok. Ettől van egy rendszer, soha nem tömtem a gyereket, 3 óra így is minimum eltelik 2 szopi között. A fürdetés is közel azonos időpontban van. De nem tudnám megmondani,h délután 3kor rá fogok-e érni. Ha fontos lenne (pl orvoshoz kéne vinni), meg tudnám oldani. A babám eleinte 2szer, mostanában általában 1szer kel éjjel, de már egyre többször átalussza az éjszakát. Ez az éjjeli alvás sem vsz,h neked köszönhető. Egyszerűen ilyen a babád. Képzeld, a szomszédom tudja tartani nappal a viszonylag szigorú etetési rendet, viszont éjjel 1,5-2 órákat kell sétálgatnia a picivel.
Akkor meg nem lehet,h hasonlóan csinálod mint én? Mert ennyire előre én is tudom. Annyi,h ha látom,h keveset evett vsz már 11kor megéhezik, ha sokat, lehet,h csak 1kor. Én a "lehetek" miatt nem tudom megmondani,h délután 3kor éppen mit fog csinálni a babám.
Szerencsére az én babám amúgy nem is eszik, ha nem éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!