Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Etetés időre? Ki hallott...

Etetés időre? Ki hallott ennél nagyobb baromságot?

Figyelt kérdés

Már vagy 15-20 éve mondják a pszichológusok, hogy helytelen volt a korábbi gyakorlat, amely szerint szigorú napirendje volt a babáknak: 3-4 óránként etették a gyereket az anyukák, inkább ordítva hagyták az éhes gyereket, "mert még nincs itt az ideje", ill. még az alvásból is felébresztették a babákat és tömték mert "itt az ideje".

Sajnálatttal látom ezen a fórumon is, hogy a mai "nagyokos" anyukák is még ezt az ósdi gyakorlatot követik. Miért? A mai pszichológusok már egyöntetűen ellenzik ezt az elavult módszert, de az anyukák azt hiszik, hogy mindenben okosabbak :)

Ki miért ragaszkodik az elavult gyermeknevelési módszerekhez?

2014. aug. 25. 18:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
44%
Azért mert egyesek ellenzik még nem rossz a gyereket rendszeres étkezésre szoktatni, de éjjel kelteni tényleg nem kell.
2014. aug. 26. 00:29
 32/62 anonim ***** válasza:
44%
Nálunk nagyon is bevált ez az elavult nevelési módszer. A kislányunk egy hónapos kora óta átalussza az éjszakát, rendben fejlődik minden tekintetben. A kislányunk számára is szemmel láthatóan kényelmes és elfogadható a rendszer, hiszen az ő igényeihez és szokásaihoz alkalmazkodva lett kialakítva. Nyilván van benne egyfajta rugalmasság, hiszen nevetséges és gyerekes azt elképzelni, hogy 13:55-kor nem fogok enni adni, mert csak 14:00-kor ehet éhes... Tényleg komolyan gondolja ezt valaki? :D De ez a rendszer megbízhatóságot jelent mindenkinek. Főleg neki, hogy tudja, mikor az evés, evés utáni pihenő, és nekem is, hiszen is tudom tervezni a napom. Arról nem is beszélve, hogy mi felnőttek sem egész nap eszünk! Hanem nagyjából (!!!) azonos időpontban. Természetesen, van időszak, hogy a kislányunk sem éhes, vagy nem éhes annyira, akkor kész, le van tudva. Megkapja a maga pufi/kölesgolyó/babakeksz adagját, vizet, vagy kis rizstejet, vagy netán gyümölcsevet, és ennyi. Szerintem, nincs ezzel semmi gond. Sajnos, én az ellenkezőjére, az igény szerinti etetésre csak rossz példákat láttam. Sok anyuka ismerősömmel egyszerűen nem tudunk egy babás programot megbeszélni, mert nem tudják, fog-e enni a baba, alig alszanak, mert van, hogy 1,5 óra alvás után kér enni a gyermek, akár éjszaka többször, és még hasonlók. De gondolom, ezek szerint, ők csinálják jól. :S
2014. aug. 26. 00:30
 33/62 anonim ***** válasza:
78%
Azt nem tettem hozzá, mi éjjel sosem keltjük, nem is keltettük enni. A napirendre ő állt rá. Volt, hogy három óránként nem kért, akkor lett négy óránkénti. Szerintem, ebben is kell rugalmasság, de kell a rendszer is.
2014. aug. 26. 00:31
 34/62 A kérdező kommentje:

"(én meg a hozzád hasonlókat látom sajnálattal eren a fórumon is)"

Mi szüksége van egyes hülye anyukáknak személyeskedni????

2014. aug. 26. 06:22
 35/62 A kérdező kommentje:

"Az anyukák sokkal okosabbak, mint bármelyik pszichológus! Én tudom egyedül, hogy mi a baja a gyereknek, mikor éhes, senki más."

Hát ez az, amikor valakio azt hiszi, hogy ő sokkal okosabb, mint a szakemberek. A férfiak meg a focihoz értenek jobban mindenki másnál... Szánalmasak az ilyen "anyukák"!

2014. aug. 26. 06:24
 36/62 anonim ***** válasza:
35%

32es. Ha ez nálatok így működik, az egy dolog. De ne hidd,h azért lett ilyen a kislányod, azért alussza át az éjszakát, mert te a te módszereddel csodát műveltél. Egyszerűen a te gyerekednek olyan a vérmérséklete, akivel ezt meg lehet csinálni. Nem kell azért leszólni azokat az anyákat, akik szégyen szemre nem tudják előre megmondani,h mit mikor fog a gyerekük csinálni. Valszeg, ha a te gyereked is olyan lenne, mint az övéké, te sem tudnád ráerőltetni a csoda napirendedet. Az ő gyerekük semmivel nem rosszabb, csak másabb. Illetve ha az ő anyukájuk úgy érzi, ez a babájuknak a legmegfelelőbb, akkor lehet, így is van.

Én soha nem tudtam kialakítani ilyen precíz menetrendet. Ennek 2 oka van. Az egyik, a babám nyilván teljesen más, mint a tied - nem kevesebb, nem több. Úgy gondolom,h ide jöhetne akárki, őt nem bírná így megregulázni. A másik, sajnos születése után nem volt minden rendben a vérképével, ezért az első 6-7 hét arról szólt, h orvosokhoz kellett vinnünk, különböző időpontokban. Esély sem volt rá,h mindig ugyanabban az időpontban szoptassam. Szóval nem látsz bele mások életébe, ne hidd azt,h amit te csinálsz, az mindenkinél működne.

Amúgy én azt mondom, igény szerint szoptatok. Ettől van egy rendszer, soha nem tömtem a gyereket, 3 óra így is minimum eltelik 2 szopi között. A fürdetés is közel azonos időpontban van. De nem tudnám megmondani,h délután 3kor rá fogok-e érni. Ha fontos lenne (pl orvoshoz kéne vinni), meg tudnám oldani. A babám eleinte 2szer, mostanában általában 1szer kel éjjel, de már egyre többször átalussza az éjszakát. Ez az éjjeli alvás sem vsz,h neked köszönhető. Egyszerűen ilyen a babád. Képzeld, a szomszédom tudja tartani nappal a viszonylag szigorú etetési rendet, viszont éjjel 1,5-2 órákat kell sétálgatnia a picivel.

2014. aug. 26. 08:41
 37/62 anonim ***** válasza:
48%
A kérdésed szánalmas és provokatív. Tudod, van anyai ösztön, ami okosabbá tesz minket bármelyik pszichológusnál. Honnan tudhatná egy idegen, hogy az én gyerekemnek mi a jó, mikor minden baba más és más? Ennyire buták ne legyünk már, hogy benyalunk nekik mindent és a trágár kifejezéseket kérlek mellőzd, mert azzal fejezi ki valaki a legjobban a műveletlenségét. Anyánk és nagyanyáink sem könyvből neveltek, hanem az ősi ösztönnel és mégsem lett semmi baj ebből. Ez az ösztön az állatokban is ott van. Ez tesz minket gondoskodó anyává. Mi tudjuk eldönteni a legjobban mikor mire van szüksége a gyereknek. Kérlek, ne osztogasd tovább a hülyeséged, mert elég butának néznek már téged szerintem így is.
2014. aug. 26. 08:41
 38/62 anonim ***** válasza:
48%
36-os! Az én kisfiamnak pedig veleszületett vesefejlődési rendellenessége van. Szintén a hatodik héten derült ki. Egy hét kórház, aztán kivizsgálások folyamatosan. Azóta is. A napirendet mégis mindenhol tudjuk tartani, de ez a napirend, ahogy írtam korábban is, nem percre pontos, de tudom, hogy, ha 8 órakor evett, akkor, 12 óra körül biztos megéhezik, ha egy 30 perccel korábban már jelzi hogy éhes, akkor nem várok, nem dől össze a világ. Én csak azzal nem értek egyet, amikor mindig etetjük a gyereket, csak, hogy fogja be a száját, mert biztos azért sír, hisztis, mert nem evett eleget. Pedig nem így van, csak ez a könnyebb ugye. Szegény gyerek meg egész nap tömve van. A fürdetést is lehet tartani. Miért ne lehetne? A kórházban is sikerült. Ha viszont nem alszik el este nyolckor (nagyon ritkán, de előfordul), nem verem magam a földhöz. Az viszont, hogy semmi napirendje nincs a gyereknek és nincs szabályozva semmi, nagyon ostoba dolognak tartom. Ha belegondoltok, a mi életünk is szabályokhoz kötött. Ha egy gyereknek nem tanítjuk meg, hogy vannak bizonyos időhöz kötött dolgok és szabályok, hogy fog boldogulni felnőttként?
2014. aug. 26. 08:54
 39/62 anonim ***** válasza:
Szerintem amúgy tényleg nem etet senki sem percre pontosan, de ahogy más is megfogalmazta már előttem: kell bizonyos napirend. Ennyi.
2014. aug. 26. 08:58
 40/62 anonim ***** válasza:
52%

Akkor meg nem lehet,h hasonlóan csinálod mint én? Mert ennyire előre én is tudom. Annyi,h ha látom,h keveset evett vsz már 11kor megéhezik, ha sokat, lehet,h csak 1kor. Én a "lehetek" miatt nem tudom megmondani,h délután 3kor éppen mit fog csinálni a babám.

Szerencsére az én babám amúgy nem is eszik, ha nem éhes.

2014. aug. 26. 09:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!