Etetés időre? Ki hallott ennél nagyobb baromságot?
Már vagy 15-20 éve mondják a pszichológusok, hogy helytelen volt a korábbi gyakorlat, amely szerint szigorú napirendje volt a babáknak: 3-4 óránként etették a gyereket az anyukák, inkább ordítva hagyták az éhes gyereket, "mert még nincs itt az ideje", ill. még az alvásból is felébresztették a babákat és tömték mert "itt az ideje".
Sajnálatttal látom ezen a fórumon is, hogy a mai "nagyokos" anyukák is még ezt az ósdi gyakorlatot követik. Miért? A mai pszichológusok már egyöntetűen ellenzik ezt az elavult módszert, de az anyukák azt hiszik, hogy mindenben okosabbak :)
Ki miért ragaszkodik az elavult gyermeknevelési módszerekhez?
10-es vagyok
Az lemaradt, hogy természetesen éjjel nem keltettem fel enni, ha ő maga felkelt akkor kapott enni, ha átaludta az éjszakát akkor reggel evett legközelebb.
Szia!
Én vagyok a "nagyokos" anyuka!
Mint semmiben sem, ebben sem vagyunk egyformák! Én napirenden tartom az egész napot. Tudod milyen jó rendszerezetten élni? Nem, nem tudod, hiszen más vagy.
Ha érdekel, köpök a pszichosz*rra. Az ÉN gyerekem, az ÉN nevelésem.
Nem a tied, és nem a könyveké, melyek megírják.
Mi a véleményed arról, hogy egészséges az, ha egy időben eszel, igen, az az egészséges.
És mooost kapaszkodj:
8:30 reggeli de néha csúszunk 20 percet.
11 tízórai
Nasik
15:00 ebéd
17:00 uzsi
20:30 vacsi.
Csóri gyerek... mi?
Mit vered itt a nyálad azért, mert te nem így csinálod? Mi?
Úristen 8-as, ez komoly??? 4 évesen 43 kiló??? Annyi voltam ez év elején, 25 évesen! (nem vagyok girnyó, csak alacsony, 156 centi)
Én egyébként csak az egészen pici, párhetes babákra gondoltam, hogy csak tudják, mikor éhesek, nem kell őket tömni, ha nem kérnek maguktól, később nyilván ki kell alakítani valami rendszert.
Nyugodtan le lehet pontozni. Pont annyira fog érdekelni, mint azon anyukák badarságai, akik nem a saját gyerekeikkel/vel foglalkoznak.
Egy undorító kérdés, nelyben ledegradálid azokat, akik nem úgy tesznek, mint te. Szégyenek azok a válaszolók, akik ezzel egyetértenek. Legyen véleményed, csak próbálj már meg nem PROLETÁRKÉNT viselkedni.
Kedves 8-as!
Látszik, hogy a gyerek igényeit nézted az etetésben. 4 évesen 45kg. Kemény. Akkir melyik a jobb? Etessük elhízottra? 10évesen meg a kardiológián fog csücsülni?
az anya felel a gyermeke étkezéséért és a minőségéért!!!!
Nem a könyvek...meg irományok...
És azt kedves kérdező hallittad, hogy a gyerekek iszonyat magas % elhízott? Merem sejteni, hogy pont az olyanok miatt, mint a 8as meg a kérdező!
Amíg szopik, addig igény szerint KELL. De ott is tisztában kell lenni, ha 1 hónapisan szopott 130grammot, akkor 30 perc múlva nem azért sír, mert éhes...
Az a baj,hogy sok anyuka azonal cicit töm a szájukba, mintsem kiderítenék a problémát.
13-as: "Mit vered itt a nyálad azért, mert te nem így csinálod? Mi?"
Remélem, a gyereked okosabb lesz, mint az anyja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!