Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Etetés időre? Ki hallott...

Etetés időre? Ki hallott ennél nagyobb baromságot?

Figyelt kérdés

Már vagy 15-20 éve mondják a pszichológusok, hogy helytelen volt a korábbi gyakorlat, amely szerint szigorú napirendje volt a babáknak: 3-4 óránként etették a gyereket az anyukák, inkább ordítva hagyták az éhes gyereket, "mert még nincs itt az ideje", ill. még az alvásból is felébresztették a babákat és tömték mert "itt az ideje".

Sajnálatttal látom ezen a fórumon is, hogy a mai "nagyokos" anyukák is még ezt az ósdi gyakorlatot követik. Miért? A mai pszichológusok már egyöntetűen ellenzik ezt az elavult módszert, de az anyukák azt hiszik, hogy mindenben okosabbak :)

Ki miért ragaszkodik az elavult gyermeknevelési módszerekhez?

2014. aug. 25. 18:59
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:

15-ös: "Elavult, te vagy elég elavult."

Mi szükség személyeskedni, te nagyeszű? :)))

2014. aug. 25. 21:36
 22/62 anonim ***** válasza:
41%
Amúgy tényleg szeretem a rendszert, mert kiszámítható a nap, lehet tervezni. Nálunk a fürdetés is időponthoz kötött. Este 7-8 között mindenképpen le kell fürödni, vacsora és alvás. Olyankor már nincs játék és mókázás. Nem hinném, hogy emiatt sz@r anya lennék. Ha pici korában rendhez van szokva, később természetes lesz neki a napirend. Az említett rokonoknál semmiben nincs szabályozás. Este 10-kor még tombolhatnak a gyerekek, akkor is ha másnap ovi és bölcsi van. Sajnos az ilyen szabályok nélkül nevelt gyerekek a felnőtt életben majd elég nehezen fognak bármihez is alkalmazkodni.
2014. aug. 25. 21:41
 23/62 anonim ***** válasza:
49%

Előszőr is sajnálattal látom azokat akik csak könyvből és másoktól tudnak gyereket nevelni!

Letojom hogy milyen psziho akárki mit gondol.

Sajnos én is usztam az árral nem hallgattam az ösztöneimre egy darabig és ha kellett ha nem cicit nyomtam a kisányom szájába mert igény szeint szoptatunk. A doktornó és a vedónő is azt mondta nem tegyem mert ott érlelődik a pici gyomrában az anyatej és attól szenved,hasfájós stb. Igen az anyatej se bomlik le fél- egy de még 2 óra alatt sem. Aki meg folyton cicit tól a gyerek szájába folyamatosan csak rátölt az előzőre ami estére jól meg érlelődik és kínokat okoza babának. Próbálj már te folyamatosan zabálni ugy hogy nem emésztes meg semmit mert egyfolytában ráeszel.

Most már nem igy csinálnám! Bizony kivárnám minimum 2 órát de inkább a 3- mat is. Akkor nem szenvedett volna a kislányom ha magamra hallgatok nem könyvekre meg azoknak barami okos iárásukra. Szakadjunk már le a psziho hülyeségről és neveljünk ösztönösen! Mellesleg nem kell ezért felkelteni stb. Ha felkel magától onnan is lehet rendszerben etetni. Nagyon nagyon sokszor nem azért sír a kicsi mert éhes. Ki kell találni mit szeretne nem rögtön betömni a száját. Ha már ott van még jó hogy eszik is.

2014. aug. 25. 21:43
 24/62 anonim ***** válasza:
13%

Látom te is sok ilyen "elavult módszeres" könyvet olvashattál kedves kérdező...

(én meg a hozzád hasonlókat látom sajnálattal eren a fórumon is)

2014. aug. 25. 21:45
 25/62 anonim ***** válasza:
43%
Nah igen...A babák sokszor unalmukban is sírnak, vagy tömik az öklöt a szájukba. Nekem is mondták, hogy nagyon eszi a gyerek a kezét, biztos éhes. Ugyan! Előtte nem sokkal ette teli magát, de úgy, hogy már az utolsó falatokat alig akarta nyelni, egyértelműen jelezte, nem éhes.
2014. aug. 25. 21:48
 26/62 anonim ***** válasza:
41%
Amúgy kedves kérdező! Az anyukák sokkal okosabbak, mint bármelyik pszichológus! Én tudom egyedül, hogy mi a baja a gyereknek, mikor éhes, senki más. Nálamnál jobban ugyanis senki nem ismerheti az én gyerekemet. Nem kell semmilyen könyv sem útmutatónak. Azzal van baj, hogy te meg könyvből akarod nevelni a gyereked. Ejnye! Ez nagyon gáz! Tudom, hogy, ha jól lakik a gyerekem, nem azért sír 1-2 óra múlva, mert éhes.
2014. aug. 25. 21:52
 27/62 anonim ***** válasza:
22%
Egy anya aki ösztönösen magától neveli a gyerekét sokkal okosabb mint a sok döntésképtelen megvezethető könyvbúvár. Ne haragudj de te komolyan azt hiszed hogy az a jó ha idegen emberek véleménye szerint neveled a gyereked. Akit neked kéne a legjobban ismerni? Mitől okosabb egy vadideg ember mint az adott gyerek anyukája?? Elképesztő!
2014. aug. 25. 22:10
 28/62 anonim ***** válasza:
21%

15ös vagyok, meg a többi 63%.

I nkább legyen ennyi eszem, mint neked. Provokatívként tettél fel egy kérdést, melyet ha másként fogalmazol(nyilván nem ment, bunkó vagy alapböl), más választ kaphattál volna.

Az igazság az, hogy hihetetlenül primítív vagy! Mert neked nem jó a rendszeres táplálkozás a babádnál, ezért mindenki baromságot csinál, akik nem úgy tesznek mint te.

Nekünk van rendszeresség, sőt 1-2 hetes korában is próbáltam. Pl a fürdetéssel, egy időben legyen, minél több apró részlettel(éneklés, d-vitamin csak fürdés előtt) tudja, hogy mikor van este. Nyilván nem ment, de kell a rendszer, legalább is nálam. Etetésben is a rendszerességet tartom delőrébb

Ha éhes még észreveszem; az anyja vagyok, ismerem, kínálom. De azt a pici gyomrát, áhogy állandóan tömjem, nem tudom elképzrelni. Szerintem egy 6-7 hós kortók napi 5-6 étkezés a normál. Ne mondd már, hogy nem elég? Ezt lehet szabályozni. Tudod milyen könnxüz nekem? Képzeld; marha egyszerű kitalálnom, mikor és miért sír. Szerinted minek köszönhető?

Töröld magad innen , majd csendbe ülj egész nap a hatalmas marhaságaiddal együtt. Természetesen olvasd a könyveket, és VAD idegen emberek szavára adj. v

VAN BENNED ANYAI ÖSZTÖN? JA NINCS.....HISZEN EZ MEG AZ EZT ÍRTA ÉS EZ ÚGY VAN...

2014. aug. 25. 22:17
 29/62 anonim ***** válasza:
48%
Valóban meg lehetett volna fogalmazni kevésbé irritálóan a kérdést. De hogy ennyi, valójában ingerült anyuka képes ilyen stílusban sértegetni a másikat... Főleg,h 13as kivételével mind ugyanazt szajkózzátok, csak vki igény szerinti szoptatásnak hívja, vki rendszernek. Én nem láttam egy olyan hozzászólást (a kérdésben sem), miszerint nem kell rendszer, hanem éjt nappallá téve tömni kell a babát.
2014. aug. 25. 22:29
 30/62 anonim ***** válasza:
50%

Mindenki más, és minden baba más. Ismerek olyat, akinél a hasfájást az időre etetés oldotta meg. Örülök, hogy rájött, mi a kulcs. Az én fiam viszont non stop üvöltött, ha nem lehetett cicin. Legalábbis az első pár hétben. Egyszer próbáltam ki, hogy egy órán át nem kapott, végigüvöltötte. Onnantól úgy vettem, hogy neki márpedig ez kell, nyugodtak is lettünk mindketten.

A mi életünkben nem a szoptatással kezdődött a rendszer. Kezdetben csak a fürdetés ideje volt meghatározva. Aztán kialakult, hogy mikor megyünk el sétálni, pár hónap után láttam, hogy mikor mennyit alszik. Aztán a szilárd ételek bevezetésével teljesen átlátható, előre tervezhető rendszer lett. Ettől függetlenül még mindig szopik, igény szerint, van, hogy háromszor egy nap, de olyan is, hogy tízszer (alkalmanként fél percig...). El tudja dönteni, mi kell neki, ha nem akar cicit, hiába kínálgatom. Pl. régebben vigasztalásra is kellett, az utóbbi hónapokban eszébe sem jut, elég, ha felveszem. A másik oldalon viszont fel tud bosszantani, ha olyan anyuka szól le a szoptatás miatt, akinek a gyereke cumival vigasztalódik. Ugyanannak az igénynek a kielégítéséről van szó...

A második gyerek esetében biztos, hogy teljesen más lesz. Neki mindenképp igazodnia kell egy napirendhez a nagy miatt. De őt is a saját igényeivel együtt kell majd megismernünk, nyilván a rendszert alakítani fogja ő is.

2014. aug. 25. 23:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!