Etetés időre? Ki hallott ennél nagyobb baromságot?
Már vagy 15-20 éve mondják a pszichológusok, hogy helytelen volt a korábbi gyakorlat, amely szerint szigorú napirendje volt a babáknak: 3-4 óránként etették a gyereket az anyukák, inkább ordítva hagyták az éhes gyereket, "mert még nincs itt az ideje", ill. még az alvásból is felébresztették a babákat és tömték mert "itt az ideje".
Sajnálatttal látom ezen a fórumon is, hogy a mai "nagyokos" anyukák is még ezt az ósdi gyakorlatot követik. Miért? A mai pszichológusok már egyöntetűen ellenzik ezt az elavult módszert, de az anyukák azt hiszik, hogy mindenben okosabbak :)
Ki miért ragaszkodik az elavult gyermeknevelési módszerekhez?
Én soha nem így etettem. És megvolt a napi ritmus így is.
És kb 5 hós korától átaludta az éjszakákat is.
Egyik ismerősöm gyereke is szépen aludt éjjel, igény szerint etette, a védőnő meg mondta neki, h ez így nem jó, 3 óránként kell. Na, felkeltette a gyereket éjjel enni. Azóta nem alussza át az éjszakákat. Ennyi.
Én is baromsagnak tartom. Amióta megszületett a lányom es ameddig szoptattam meg meg most is akkor eszik amikor éhes.
Könyörgöm a felnőttek sem akkor esznek amikor azt mondjak neki hogy most kell enned !! Nem ? :)
Én is ismerek ilyen anyukát, nézni is rossz, hogy a legédesebb álmából zavarja fel szegény babát, és nyomja a szájába a cicit, ha kell, ha nem, mert "idő van".
Szerintem nem hülyék azok a babák, nyilván érzik, hogy éhesek, és jelezni fogják. Mindegyik bőg, ha nincs meg a komfortérzet, ha éhes, nyilván sírni fog. Ha meg nem éhes, akkor minek tömni?
Vannak babák, akikkel meg lehet csinálni, és vannak, akikkel nem. Bizonyos rendszer kell nekik is, és ne hallgassuk el, az anyáknak is. Ha semmilyen rendszer nincs, nagyon fárasztó tud lenni. De ettől a "pontban 3kor, 6kor etetem" dologtól én is nagyon idegenkedem. És nekem nagyon furcsa is,h van baba, aki ezt hagyja. Én is úgy gondolom, h a babák, akár csak a felnőttek, nem egyformán éheznek meg nap mint nap. Én ezt képtelen voltam bevezetni. Van,h 2 óra múlva már éhes, de olyan is van, h jóval később kér csak. És nem hagyja magát így "megerőszakolni". Sírni nem bírom hagyni. Nem véletlenül találta úgy ki a természet,h a babasírás az egyik legelviselhetetlenebb hang az emberi fül számára; meg kell szüntetni, úgy,h kielégíted a még beszélni nem tudó gyereked igényeit.
És én rosszul vagyok, amikor kérdezik (pl anyukám is), h 3 nap múlva mikor jöjjenek, mikor fog enni a pici. Erre mindig azt válaszolom,h akkor amikor éhes. Erre rendre megkapom,h rendszer és napirend kell. Könyörgöm, van rendszer, de nem egy atomórát szültem!
Itt a gyakorin is úgy veszik sokan,h a nincs az órához kötött napirend, akkor semmilyen rendszer nincs. Sztem meg kell találni az arany középutat, úgy,h figyelembe vesszük a baba igényeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!