Volt, aki "megbánta", hogy anya lett?
Kicsit furcsa a kérdés, de próbálom megmagyarázni. Szóval: nagyon nehezen bírok a 10 hónaposommal, nincs el egyedül,egész nap sikítozok, folyamatosan nem tetszését fejezi ki mindennel kapcsolatban mióta megszületett. Már sok mindenkivel beszéltem, orvostól az ismerősökön át, és azt mondják, hogy ő ilyen. Állandó törődést igényel. Ezzel nincs is gond, de amikor az ember mindent megtesz érte folyamatosan és semmi nem jó és ez napi szinten. Állandóan az ő kedvébe járok, állatokat nézünk, játszótér, mese, babaúszás stb. mert ő folyamatosan ezeket igényli. Ha pedig ezeket nem teszem, minél előbb és gyorsan, 1-2 perc nyeszergés után sírás, aztán pár perc múlva sírás, és végül ordítás van, de hatalmas nagy krokodilkönnyekkel. Már nagyon ki vagyok, minden napot túl szeretnék élni. Úgy dőlök be az ágyba esténként. Segítségem csak nagyon ritkán van, 2-3 hetente 1-2 óra. Többet sajnos sem anyagilag, sem sehogy nem tudunk biztosítani :(
Bűntudatom van, hogy alig várom hogy bölcsibe menjen, nem bírom ezt már. Hónapok óta csak azt várom, hogy jobb legyen, de születésétől egy hierérzékeny baba. Egyébként imádom, szeretem, főleg ha alszik :) de amúgy kikészülök tőle :(((
Volt valaki így? Túl szeretném élni ezt, de mindenki csak azt mondja, h ez csak rosszabb lesz. Apjával mindketten nagyon nehezen tudjuk ezt elviselni, kezelni, jól csinálni.. ki van az egész család :(
Arra írják,hogy el van kapatva,hogy mindig az van amit ő akar.Én is járok a lányommal de,du is el,mert rettentő hisztis 22,5 hónapos. De,ha én valamit nem akarok,akkor meggebedve hisztizhet,az nem lesz úgy.Pl esik az eső,ő hozzámvágja a cipőt,hogy séta.Hát márpedig én esőbe nem fogok vele sétálni menni,főleg hogy ő kidugja a fejét az esővédőn.
Pl ha el akarna szaladni az úton,nem engedem,akkor üljön le a földre és vergődjön,de nem ő irányít.
De egyébként egy 10 hónapos nem igényel ennyi programot,főleg nem aktívakat,mint úszás,játszótér.
Nehéz lehet neked nagyon,de a kicsid nem csak többemberes,hanem hisztis és neveletlen is lesz,ha nem szabsz korlátot az akaratának.Nem kell mindenre nemet mondani,de ne ő diktáljon,csak mert sír.Abba bele nem fog halni.Nálunk ha nagy hiszti volt,ment szépen a kiságyba,ha abbahagyta,jöhetett ki.Most is ha csinálja,beküldöm a szobájába.Elfekszik az ágyain,aztán kijön ha megnyugodott.
Ejj ejj a tied nagyon soká megy bölcsibe még.
Nagy félreértésekben vagytok...
10 hónapos gyerek nem hisztizik a játszótérért, meg az úszásért. Azt írtam, hogy valamivel mindig le kell kötnöm a figyelmét, mert különben folyamatosan nyivákol. Egyik nap megyünk a játszóra, másik nap úszira stb és amikor itthon vagyunk közösen játszunk. Nem tudom nélkülem lenni születése óta. Különben pár perc alatt eladja az egész lépcsőházat, képes örökkévalóságig krkodilkönyekkel szétüvölteni magát.
Van napirendünk! leírom, ha valaki kíváncsi rá.
Voltunk gyógytornásznál, mert kicsit késik a mozgásfejlődése és fejlődésneurológián is voltunk a heim pálba. Ott elmondtam ezeket és mosolyogva közölte a doktornő, hogy pechem van, mert ilyen gyereket fogtam ki.
Igazából ezt az, akinek nem ilyen a gyereke, soha nem fogja érteni.. bizonyítgathatom én a itt a magamét. (amúgy sem erről szól a kérdés). A gyerekemre a receptet sem a szakemberek sem a család nem tudja. Ekkora gyerek még nem érti, amiket írtok, nem lehet szószoros értelembe nevelni.
Köszönjük a kedves szuperanyáknak a lepontozásokat.. Kívánok nektek hasonló gyereket, akkor talán empatikusabbak lesztek..
Lehet, hogy sokan felhördülnek a párhuzamon, de azt látom, hogy kb egy éves kor alatt sok a hasonlóság egy kutya és egy gyerek "nevelése" között.
A kutya se érti a magyarázatot, a viselkedésből von le következtetéseket. Persze részleteiben más a dolog, mert míg a kutyánál néha az erőfitogtatás a megoldás (pl elállod az útját, fölé magasodsz, ezzel fitogtatva az erődet), gyereknél ez nem működik, hiszen ott nincs falkaösztön.
De a türelmes, következetes viselkedés, a "kisugárzás", vagy más szóhasználatban energiaszint ugyanúgy kihat a gyerekre, ahogy a kutyára is. Ha érzi a szülő feszültségét, bármennyire is próbálja azt titkolni az illető, akkor maga is szorongóvá válik.
Ez a kutyáknál is így van.
Tapasztalatom szerint, ha én nem vagyok nyugodt és ténylegesen kiegyensúlyozott (nem csak kifelé mutatom, de belül fortyogok), akkor azt mind a babák, mind a kutyák átveszik és zaklatottá válnak.
Nálam az első egy évben a kutyanevelésben megszokott, gyerekre módosított elvek beváltak.
Jó ez a kutyás hasonlat, de csak részben értek egyet. Én úgy látom, hogy kutyában is van 1000féle vérmérsékletű, úgy emberben is. Van olyan kutya, aki bazi izgága, mindig kell neki valami inger, amivel elvan, és van aki meg olyan komótosan éli az életét, mint egy lajhár.. :) Szóval ebből a szempontból én is így gondolom, hogy hasonlítanak az emberekkel.
Az is biztos, hogy kihat a kutyára a gazdi. De azért a szülő is ismeri magát és én például nagyon nem vagyok idegeskedős, nyugtalan típus, sőt... és a párom még nálam is nyugodtabb és mégis ilyen "lett" a gyerkőc. A terhességem is nyugis volt, szóval számomra ez az elmélet megdőlt.
A (kutya vagy gyerek) nevelés lényege szerintem épp az, hogy testre tudja szabni az ember.
Kutyákkal szélesebbkörű tapasztalatom van, olyanból több volt, gyerekből egy van.
Máshogy kell egy labradort és egy terriert nevelni, a hozzáértés szerintem ahhoz kell, hogy az ember felismerje az egyedi szükségleteket és ahhoz igazítva reagáljon rájuk.
Egy terrierre hasonlító személyiségű gyerek más neveléstípust igényel, mint egy labrador típus, hogy a skála két végét mondjam kezelhetőség szempontjából.
Az utolsonal van a pont ;) Es mindenki ugyanakkor a sajat gyerekere szeretne szabni a kerdezoet is. Pedig ahogy olvasom itt 1-2 hasonlo gyerek van, mindenki mas a sajat pldajabol indul ki, es hogy ki milyen jol csinalja, mert neki nem volt ilyen 10 honaposan!
En is nagyon szivesen adok tanacsot, hogy kell a gyereknek megtanitani, hogy ataludja az ejszakat, hogy megegye a kajajat, hogy szeresse a gyumolcsot, stb. Mert nalunk ezzel nincs gond :D De a "modszereim" nem valnanak be masnal, mert NINCS modszer. Ilyen! Ellenben akaratos, hisztis, kepes tulporogni, es meg sorolhatnam. Es nem, en sem hagyom ra, es probalkozom mindennel. De egyenlore meg nem talaltam meg, hogy "milyen tipusu kutyam" van ;) Egyszer majd talan konnyebb lesz.
Kutyás kommentelő, ez a második komment maximálisan így gondolom! :)
És mint az utolsó kommentelő, úgy vagyok én is. Szóval, ha valakinek esetleg lenne rá "receptje", szóljon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!