Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt, aki "megbánta", hogy...

Volt, aki "megbánta", hogy anya lett?

Figyelt kérdés

Kicsit furcsa a kérdés, de próbálom megmagyarázni. Szóval: nagyon nehezen bírok a 10 hónaposommal, nincs el egyedül,egész nap sikítozok, folyamatosan nem tetszését fejezi ki mindennel kapcsolatban mióta megszületett. Már sok mindenkivel beszéltem, orvostól az ismerősökön át, és azt mondják, hogy ő ilyen. Állandó törődést igényel. Ezzel nincs is gond, de amikor az ember mindent megtesz érte folyamatosan és semmi nem jó és ez napi szinten. Állandóan az ő kedvébe járok, állatokat nézünk, játszótér, mese, babaúszás stb. mert ő folyamatosan ezeket igényli. Ha pedig ezeket nem teszem, minél előbb és gyorsan, 1-2 perc nyeszergés után sírás, aztán pár perc múlva sírás, és végül ordítás van, de hatalmas nagy krokodilkönnyekkel. Már nagyon ki vagyok, minden napot túl szeretnék élni. Úgy dőlök be az ágyba esténként. Segítségem csak nagyon ritkán van, 2-3 hetente 1-2 óra. Többet sajnos sem anyagilag, sem sehogy nem tudunk biztosítani :(

Bűntudatom van, hogy alig várom hogy bölcsibe menjen, nem bírom ezt már. Hónapok óta csak azt várom, hogy jobb legyen, de születésétől egy hierérzékeny baba. Egyébként imádom, szeretem, főleg ha alszik :) de amúgy kikészülök tőle :(((

Volt valaki így? Túl szeretném élni ezt, de mindenki csak azt mondja, h ez csak rosszabb lesz. Apjával mindketten nagyon nehezen tudjuk ezt elviselni, kezelni, jól csinálni.. ki van az egész család :(

2014. aug. 23. 21:21
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
69%
A fiam 2 éves és nem javult a helyzet vele.. Sőtt talán rosszabb is. Nekem semmilyen segítségem nincs sajnos így már teljesen rottyon vagyok.. Nem tudok okosat mondani.. Én is túlélésre játszom.. :) Nagyon szeretem a gyerekem, nem bántam meg, de bizony össze tenném a két kezem ha nem lenne ennyire kutya nehéz vele. Neki most beütött a dackorszak is ami aztán a hab a tortán.. :( Tudom mit érzel.. Ha van kedved írj privit elpátyolgatjuk lelkileg egymást :) Már attól is jobb ha van kivel beszélgetni!
2014. aug. 23. 21:26
 2/27 anonim ***** válasza:
49%

Sajnalom, hogy igy erzel, de ha ez megnyugtat egy olyan termeszetu kisfiunal, mint a te fiad en is igy ereznek. Nekem masfel eves, de en is varom a bolcsit. Es nem azert mert nem szeretem a lanyom, es ilyen gondok nincsenek is vele....ellenben iszonyat hisztis. Szoval meg keszulhetsz, hogy 1 eves kora utan meg jon ez is hozza :(((

A bolcsi szerintem jo lesz neki! Mint ahogy nalunk is ;)Elfarad, tarsasag van stb. A masik meg, hogy a fiadat (bar ha nincs segitseg ugy nehez) le tudod tesztelni, hogy masnal hogy viselkedik? HA pl. csak apja van vele, es te elmesz egy kicsit fejet szelloztetni? En azt vettem eszre, hogy a kis dragam, a hisztijeit nekem tartogatja! Barki mas vigyaz ra, angyal!

A masik oldal viszont, hogy nekem sokkal nehezebb volt megis egy eves kora alatt. Nalunk is az volt, hogy neztem az orat, hogy mikor van mar alvasido (hal istennek jol aludt/alszik). Ha fent volt a szoknyacskajan kellett ulni, vagy kitort a balhe. NEm lehetett lekotni semmivel, csak ha mellett ultem. Ugysem tudtam fozni, hogy latott :( Szoval hiszti ide-vagy oda, de megis konnyebbnek mondanam ezt az idoszakot. Miert? Mert mar nyilik az ertelme. Tobb mindent megert, es el tudsz neki mondani.

Tudom nem segit sokat, de kitartas ;)

2014. aug. 23. 21:31
 3/27 anonim ***** válasza:
69%
Nekem ebből az jön le, hogy mindent ráhagysz. Már egészen kicsi kora óta. Kicsit szorosabban kéne fogni a gyeplőt...
2014. aug. 23. 21:33
 4/27 anonim ***** válasza:
56%
Hasonlóan érzek.Az enyém jelenleg 20 hónapos.Még rosszabb a helyzet,mint volt.De mostmár látom a fényt az alagút végén,mert 2 évesen megy bölcsibe,már fel is vették,én pedig vissza dolgozni.ALIG VÁROM!!!Kitartást neked!!
2014. aug. 23. 21:40
 5/27 anonim ***** válasza:
69%

Hihetetlen,hogy egy 10 hónapos ennyire kikészíti az embert...

Nem lehet, hogy túl sok az inger neki?

Nem kell mindig szórakoztatni, vinni, programot csinálni! Ehhez ő még túl kicsi!

2014. aug. 23. 21:46
 6/27 anonim ***** válasza:
63%

3-as vagyok

Még annyi, hogy nem mindig a gyereket kell hibáztatni a viselkedése miatt!

2014. aug. 23. 21:58
 7/27 A kérdező kommentje:

Én nem tudom, mit ronthattam el, de úgy érzem egyáltalán nem az én hibám :(

Másnál is így viselkedik, sőt.. múltkor az apja rámt elefonált mikor elmentem kiszellőztetni az agyamat, hogy nem bír vele.. ugyanez a nagymamáknél, ők is mondták, hogy nagyon nehéz vele (de ők már felneveltek egy hasonló természetűt)

én nem tudom már végképp mi lenne jó.. alszik éjjel rendesen és délután is majdnem 2 órát, csöndben teljesen saját szobába. tévét nem engedek nézni és igyekszem nem túltömni ingerekkel, hanem tényleg csak annyit, amennyitől nyugi van.

Első! Igen beszélhetnénk, írni fogok! :)

Harmadik! Ez mit takar, hogy mindent ráhagyok? Nem tudom, hogy Te mit tudnál jobban tenni a helyembe. Én már a szakemberektől elkezdve az ismerősökig, mindenkit megkérdeztem és ők sem tudnak megoldást rá.

Ötödik! Tr is vinnéd, ha ettől van egy kis nyugija néha. De van mikor már ez sem jó és akkor a nyugi sem, meg semmi.

És tényleg nem tudom, mi lesz ha jön a hiszti meg a dackorszak.. de már most olyanokat csinál hogy csapkod pelenkázásnál vagy ha megkínálom vízzel és éppen nem kell, akkor is üt, meg ha felveszem akkor van mikor ütöget :( szóval nem tudom, hogy ezek után mi jön még :(

El vagyok keseredve, nagyon belefásultam, pedig még egy év mire bölcsibe tudom vinni. Tesóról meg nem is álmodok.

Köszönöm, hogy próbáltok segíteni. Én úgy érzem a gyerek ilyen (Még), nekem kéne ezt jobban bírnom, csak nem gép vagyok, hanem egy érző ember, aki nem ilyennek képzelte az egészet. Nagyon nehéz okosnak lenni, főleg akinek nincs ilyen gyereke.

2014. aug. 23. 22:01
 8/27 anonim ***** válasza:
73%
Azért viselkedik így másnál is mert nincs kontrollálva. Azt hiszi, hogy oké ha így viselkedik! Még kicsiként fordítsatok a helyzeten, mert később nehezebb lesz. Ne várjátok, hogy majd a bölcsiben megnevelik!
2014. aug. 23. 22:04
 9/27 anonim ***** válasza:
84%

Az rossz kifejezés, hogy valaki bánja. Inkább nem érett rá és az idő haladtával rendeződik, hol nehézkesen, hol könnyen. Mondom ezt én.

Kifejezetten jó babám van. Sok anyuka "álma".

Alszik napi 2x 11-13ig minimum, van hogy 3 órát is. Délután 1 órát.. Este 9-től reggel 8-ig alszik, úgy hogy nem ébred. 4 hetes kora óta ez így megy, csak akkor napköpzben többet aludt. A kiságyban nagyon jól el van. 1-órát hang nélkül játszik, napi töpbbször.

DE! Amikor fáradt, iszonyat hiszti van. Nehezen bírom a sírást. El kell ismernem. Ezek ellenére egy csapnivalóan rossz anyának érzem magam. Nagyon. Annyira "elönállósult" a gyerekem, hogy akkor nyugszik meg, ha hagyom önállóan játszani.

Teljesen elrontottam MINDENT. Sokkal jobban örülnék, ha jobban igényelne engem.

Remélem ez fog változni.

Nagyon sokat vagyok egyedül, nincs segítségem stb. Szerintem tudatosan "neveltem" így a kislányom, illetve tudatalatt..

11 hónapos.

2014. aug. 23. 22:05
 10/27 anonim ***** válasza:
72%

5-ös vagyok, nekem van 3 gyermekem, ebből kettő nem könnyű eset, nagyon elevenek.

De akkor is úgy érzem, túlpörgetitek a gyereket!

2014. aug. 23. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!