Hogyan lehetnék jobb anya?
2 hónapja szültem, van egy csodálatos kislányom.
Annyira szeretnék tökéletesen helyt állni, de úgy érzem nem sikerül.
Kezdek elfáradni, és sokszor érzem úgy, hogy szükségem lenne kikapcsolódásra, csak fél órára a babóm nélkül. Apukája sokat segít, és vigyáz rá, hogy eltudjak menni a barátnőimmel beszélgetni. De olyankor, mindig bűntudatom van, hogy elhagyom a picikém. Ráadásul szopiztatni sem tudom, mert nincs tejem. :((
Ne fél órát, sokkal többet légy nélküle, ha megteheted.
Kell a kikapcsolódás, a gyerek nélkül töltött idő ahhoz, hogy bírd a mókuskereket, ez a normális, mindenki ugyanezt éli át, nem csak te.
Vekerdy Tamás fogalmazta ezt meg nagyon jól:
"A gyermekek leszívják a szülők vérét, lerágják csontjaikról a húst. Ez így nagyon csúnyán hangzik, de akinek van gyermeke, az jól tudja, hogy mennyi igazság van ebben. Mindenkinek szüksége van pihenésre, nagyszülőkre, pótmamára, aki elviszi, elfoglalja a gyermeket, segít a háztartásban. Használjuk ki, kérjük a nagyszülők segítségét és fogadjuk el, ha elkényeztetik gyermekeinket."
Nem kell tökéletesnek lenni. Senki sem az, még az sem aki a játszón vagy a facebookon előadja magát.
A gyerek mellől néha el lehet menni, nem kell előadni a mártíranyut, aki aztán a gyerek felnőttkorában előadja a nagyjelenetet, hogy "feláldoztam magam érted".
Persze a gyereknek te kellesz, de elsősorban egy kipihent, feltöltődött és nyugodt anyára van szüksége. ha ezt úgy éred el, hogy néha elszabadulsz kikapcsolódni, akkor lelkiismeret furdalás nélkül tedd meg.
Amúgy nem kell a gyereknek sem napi 24 órában az anyjára csatlakoztatva élni, van neki apja is, ugyanolyan szülő mint te, az apa-gyerek kapcsolatnak nagyon jót tesz, ha néha kettesben vannak és apuka megtanulja egyedül ellátni.
Mártíranyuknak van puhap.ö.cs férjük akik ki lettek zárva a gyerek életéből, nem tanulták meg ellátni mert anyu állandóan készenlétben állt, aztán meg ott vannak, hogy a 3 éves gyerekkel nem tudnak mit kezdeni.
Te panaszkodsz 2 hónap után?
Én majdnem 2 év alatt barátnőmmel kettesben 1x voltam csak du 2-3 órányit,ezen kivül meg összesen kb 6x elmentem egyedül a boltba,mig délben aludt,meg kb fogorvoshoz mentem 2x így.
Én nem azt tanácsolom,hogy hagyd az apjára órákat hetente.Szerintem mindenkinek lemondásokkal jár a gyerek,és nincs rendjén hogy anya-apa hetente elmenjen.Havonta oké,havonta tedd is meg és ne érezd rosszul magad tőle,neked is jár ez.Nálunk kivitelezhetetlen,mert nincs kivel mennem bármerre, mindenki 150km-re lakik,itteni barátnőmnek meg szintén gyereke van,párja elég buta beosztásban dolgozik.
A szoptatás miatt ne legyen rossz érzésed, sokaknak nem megy, nekem sem ment. Így is egészséges gyerkőc lesz belőle.
Azt szokták mondani, hogy egy jó anyának szüksége van pár óra kikapcsolódásra hogy a gyerkőc utána egy jól "rágható" anyát kapjon vissza. :) Kell, hogy kikapcsolódj hogy legyen később is türelmed, hogy újra és újra élvezd az otthon létet a gyerkőccel.
Jó anya vagy, hidd el!
"Te panaszkodsz 2 hónap után?
Én majdnem 2 év alatt barátnőmmel kettesben 1x voltam csak du 2-3 órányit,ezen kivül meg összesen kb 6x elmentem egyedül a boltba,mig délben aludt,meg kb fogorvoshoz mentem 2x így.
Én nem azt tanácsolom,hogy hagyd az apjára órákat hetente.Szerintem mindenkinek lemondásokkal jár a gyerek,és nincs rendjén hogy anya-apa hetente elmenjen.Havonta oké,havonta tedd is meg és ne érezd rosszul magad tőle,neked is jár ez.Nálunk kivitelezhetetlen,mert nincs kivel mennem bármerre, mindenki 150km-re lakik,itteni barátnőmnek meg szintén gyereke van,párja elég buta beosztásban dolgozik."
Egyszerűsítve, ha neked rossz, másnak se legyen jobb? Ez érvnek elég gyenge, jobban szól arról bizonyos szomszédról meg a tehenéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!