Mit tegyek, hogy jobb anya legyek?
Lassan 26éves leszek és van egy 2éves fiam,párom(38éves)
De úgy érzem nem vagyok jó anya és nem tudom mi tévő legyek.Úgy próbálok megadni mindent a fiamnak,de úgy érzem kevés.Olyen érzésem van,hogy elhanyagolom.Mit tegyek,hogy ez jobb legyen?
Két dolog lehet, vagy azért érzed ezt, mert tényleg így van, vagy azért, mert többek között ezen az oldalon is azt lehet olvasni, hogy teli van a világ szuperanyákkal és ezért van lelkiismeret furdalásod. Néha amiket itt olvasok, azok után nekem is az van, de ha meg belegondolok, tuti nem úgy van, hogy az anya még sz@rni se megy el és állandóan a gyerekével foglalkozik. Mert sokan képesek ezt állítani. Persze majd visszatartja amíg a kicsi el nem alszik, mi?
Attól függ, melyiket érzed, ha az első, akkor azt tudod tenni, hogy többet foglalkozol vele, ha a második, akkor meg elfogadod, te ennyit tudsz és kész, ha a fiad kiegyensúlyozott és boldog, láthatóan szeret téged, apját, szeret otthon lenni, jól érzi magát, akkor éppen elég amit teszel.
Nekem is van gyakran emiatt lelkiismeret furdalásom. De tudomásul kell venni a korlátainkat. Fizikailag és mentálisan túl vagyok terhelve, néha bizony leüvöltöm a fejét, nincs elég türelmem, ő meg feszegeti a határokat rendesen, mint minden 2 éves. Ezért megyek vissza dolgozni, ő meg bölcsibe, mert a változás kell, neki muszáj sok új inger, nekem meg egy kis töltődés.
Lehet hogy neked is ez a bajod, egyszerűen lemerültél, nem vagy boldog, fáradt vagy lelkileg. Néha kell a változatosság, hogy te töltődj, magabiztosabb legyél, pihentebb... és néha kell, hogy hiányozz a családnak, különben nem értékelnek.
Szia!
Én is mindig ezt érzem, annyira rossz :(
Az első válaszoló nagyon jókat írt (és persze a többiek is), nálam fele-fele arányban van úgy, ahogy írta.
Azt nem értem, hogy az olyan szuperanyuka, aki egész nap a gyerekével foglalkozik és minden házimunkát csak a baba alvásidejében csinál, az mégis mikor ér rá ide írogatni?????
Mert én vagy a házimunka vagy a gyerekek vagy a saját pihenésem rovására tudok csak ide feljárni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!