Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az apa szerepe a baba...

Mi az apa szerepe a baba érkezése után?

Figyelt kérdés
Miben lehet segítségre? Az én férjem csak annyit segít, hogy néha ránéz a babára ( milyen szép baba..) és azzal el van intézve. Kérlek, írjátok le, milyen nehéz egy anyának egyedül, mert az én férjem nem hiszi nekem el, és már kivagyok...Ezért kapom a gyest..mondja. Talán ha ezt megmutatom, amit írtok, valamiben lesz segítségemre. Már gondolkoztam, hogy ráhagyom egy fél napra, de anyatejes a baba és nagyon kiegyensúlyozott, nem szeretném kizökkenteni ebből. Én maximálisan teljesítek, csak vágyom már egy kis kikapcsolódás után. 4 hónapos a baba egyébként.. Hogyan zajlik egy közös kikapcsolódás? Mert nálunk sehogy... A férjem egyedül kapcsolódik ki elég gyakran, amit ha szóvá teszek, csak a baj van belőle. Mit mondjak neki, mit tehetnék, hogy javuljon a helyzet? Köszönöm.
2008. aug. 2. 14:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

Ezt a választ egy korábbi kérdéshez írtam, de bemásolom neked is, nincs kedvem újra leírni, de teljes mértékben válasz a kérdésedre.

"Nekem nagyon sokat segít a párom a fiam körüli dolgokban. Pedig nem is ő a vér szerinti apuka. A fiam 9 hónapos, és 4 hónapja élünk együtt. (a vér szerinti apuka már a terhességem alatt lelépett) A párom reggel hétre jár dolgozni, ami annyit jelent, hogy hatkor indul el itthonról. De ezt csak úgy félálomban szoktam észrevenni, aztán amikor mi a picurral hétkor felkelünk, akkor engem már ott vár a konyhában a frissen főzött tea, a picinek meg ott a bekevert tápszer (reggel és este még azt kap), pedig sose kértem ilyet a páromtól, de szerintem ez nagyon kedves tőle. Amikor végez a munkahelyén, mindig felhív, hogy hazafelé mit hozzon. Amikor hazajön, persze fáradt, de ha azt látja, hogy nekem éppen valami dolgom van, akkor szívesen elvan a picurral, meg amúgy is nagyon szereti. Esténként ő mosogat, teljesen önként, ezt se kellett sose kérni, sőt, szerinte magától értetődő, hogy mivel én egész nap főztem, mostam, takarítottam, és legalább kétszer elmosogattam már, miközben a picire is figyeltem, akkor este neki kell mosogatni. Ja, és az esti tápszert ő adja a fiamnak, a karjában rendszerint el is alszik, akkor beteszi az ágyba és betakarja. Amikor szabadnapos, akkor tejesen meg van osztva az otthoni munka, és persze a pihenés is. Meg néha elmegy a kicsi a nagyihoz, és olyankor lazulunk :)"

2008. aug. 3. 13:33
 12/15 anonim ***** válasza:
81%
Hát én leírom a történetünket, és remélem elolvassa a párod is! Először is üzenem neki, hogy egy gyereket nem csak "megcsinálni" kell tudni, hanem felnevelni is! És a nevelésből bizony az apának is ki kell venni a részét, hiszen együtt vállaltátok a gyermeketeket. Amíg csecsemő addig mégjobban ki van szolgáltatva a szüleinek. Nem csak az édesanyának, hanem A SZÜLEINEK! Bár véleményem szerint a te párod eléggé alkalmatlan a szülői feladatokra, de semmi sem lehetetlen ezt is meg lehet tanulni, csak akarni kell. Nekem nem szokványos szülésem volt, ezalatt nagyjából azt kell érteni, hogy téraránytalanság miatt császározni akart a dokim de a babucim úgy dönött nem várja meg míg a főorvos ezt engedélyezi. Megszültem a kislányunkat hüvelyi útnon, melynek következtében a végbelemen kívül mindenem szétszakadt kívül-belül, a gátsebem a végbelemig ér, és leszakadt bennem "valami" a méhemnél. Az egész hasam bevérzett belülről, ödémás lett a húgyhólyagom három hétig hasizomból pisiltem. Megrepedt a bordám, és elcsúszott és begyulladt a farokcsontom. És mégsem szülnék másképp ha újra átélhetném! A tejem egy hét után elapadt a fájdalomtól, de a babám nem is tudta kiszívni a tejcsit ezért fejnem kellett. Nálunk nincsenek nagyszülők, rokonok, csak egymásra számíthatunk. A férjem végig bennt volt a szülés alatt amiért hálás vagyok neki. A harmadik napon mentünk haza a kórházból. Olyan fájdalmaim voltak, hogy csak az illemhelyig tudtam kimenni, meg tisztálkodni, de abban is a férjem segített mert olyan gyenge voltam. A gátsebemet a férjem "kezelte". Ő kelt föl éjjel a babánkhoz, ő rakta oda nekem hogy szoptathassam, ő pelenkázta. Mire haza mentünk a kórházból az egész lakást kinagytakarította, fertőtlenített mindent, és főzött, pedig soha nem szokott. Én elmondtam hogy mit hogyan kell, ő pedig megfőzte és nem is akárhogy! Három hétig itthon volt velünk és még egy hetet szeretett volna, de már nem lehetett sajnos. A lényeg, hogy imádja a kislányunkat, tud és akar is vele fogalkozni pedig 12 órás váltó műszakban dolgozik 10 éve! De nem múlik úgy el nap és este, hogy ne etesse vagy pelenkázza be a gyereket. Mivel már 14 hetes a babánk így játszik is vele, "beszélgetnek". Csodálatos nézni őket így együtt. A sétákat is mindíg együtt tesszük meg. Este hét után ér haza a párom és utána megyünk sétálni hármasban. A mai napig megkímél, mert az orvos szerint még mindíg gyógyulófélben vagyok.A farokcsontom pedig még mindíg gyulladt, ezért még mindíg úszógumin tudok csak ülni. Nincs olyan amit ne csinálna meg és mindezt kérés nélkül teszi. Ez neki természetes. És amúgy nekem is. Hiszen így mindkettőnkhöz kötődik a gyermekünk, és ha velem bármi történne, a gyermekem semmiben nem szenvedne hiányt! Igenis neked is jár kikapcsolódás, az hogy magaddal foglalkozz egy kicsit mert te 24 órában édesanya vagy ami a világon a legnagyobb felelősség és a legcsodálatosabb "munka". Viszont a család azért család, hogy mindenki egyenrangú elgyen benne. És a munkából is ugyan úgy kivegye a részét a férj is mint a feleség. Ha majd lejár a GYES, vagy a GYED, és vissza mész dolgozni, te akkor is anya leszel és feleség. Te nem teheted majd meg, hogy felrakott lábakkal TV-t nézzél, csak mert "egész nap halálra dolgoztad magad"! És minél jobban együttműködnek a szülők, annál több idő marad az együtt töltött percekre, órákra, pihenésre, kikapcsolódásra. Tehát ha a férjed nem változik akkor bizony alkalmatlan arra hogy neked a TÁRSAD legyen, a gyeremeketeknek pedig az édesapja. De ne csüggedj az ilyen" apáknak" a későbbiekben "meghálálja" majd a "gondoskodását" a gyermekük. Viszont én elég erősen elgondolkodnék, hogy vajon egy ilyen emberrel akarom e leélni az életemet? Minden jót és sok sikert kívánok nektek!
2008. aug. 3. 15:34
 13/15 A kérdező kommentje:

Ez mindent elmond! Köszönöm a válaszokat! Különösen az utolsót!

˝Viszont a család azért család, hogy mindenki egyenrangú elgyen benne. És a munkából is ugyan úgy kivegye a részét a férj is mint a feleség. Ha majd lejár a GYES, vagy a GYED, és vissza mész dolgozni, te akkor is anya leszel és feleség. Te nem teheted majd meg, hogy felrakott lábakkal TV-t nézzél, csak mert "egész nap halálra dolgoztad magad"! És minél jobban együttműködnek a szülők, annál több idő marad az együtt töltött percekre, órákra, pihenésre, kikapcsolódásra¨. ˝

2008. aug. 4. 09:15
 14/15 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó vagyok és szívből remélem hogy nem bántottalak meg mert nem ez volt a célom, csak szókimondó vagyok és kemény sajnos ez nem mindíg jó. Nagyon sajnáltalak a szomorú soraid miatt, és kívánok nektek nagyon sok örömet és boldogságot és örülök ha segíthettem üdv.
2008. aug. 4. 18:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Ki volt az a "kedves", aki már megint lepontozta a teljesen jó és normális válaszokat?
2008. aug. 6. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!