Mi az apa szerepe a baba érkezése után?
Ezt a választ egy korábbi kérdéshez írtam, de bemásolom neked is, nincs kedvem újra leírni, de teljes mértékben válasz a kérdésedre.
"Nekem nagyon sokat segít a párom a fiam körüli dolgokban. Pedig nem is ő a vér szerinti apuka. A fiam 9 hónapos, és 4 hónapja élünk együtt. (a vér szerinti apuka már a terhességem alatt lelépett) A párom reggel hétre jár dolgozni, ami annyit jelent, hogy hatkor indul el itthonról. De ezt csak úgy félálomban szoktam észrevenni, aztán amikor mi a picurral hétkor felkelünk, akkor engem már ott vár a konyhában a frissen főzött tea, a picinek meg ott a bekevert tápszer (reggel és este még azt kap), pedig sose kértem ilyet a páromtól, de szerintem ez nagyon kedves tőle. Amikor végez a munkahelyén, mindig felhív, hogy hazafelé mit hozzon. Amikor hazajön, persze fáradt, de ha azt látja, hogy nekem éppen valami dolgom van, akkor szívesen elvan a picurral, meg amúgy is nagyon szereti. Esténként ő mosogat, teljesen önként, ezt se kellett sose kérni, sőt, szerinte magától értetődő, hogy mivel én egész nap főztem, mostam, takarítottam, és legalább kétszer elmosogattam már, miközben a picire is figyeltem, akkor este neki kell mosogatni. Ja, és az esti tápszert ő adja a fiamnak, a karjában rendszerint el is alszik, akkor beteszi az ágyba és betakarja. Amikor szabadnapos, akkor tejesen meg van osztva az otthoni munka, és persze a pihenés is. Meg néha elmegy a kicsi a nagyihoz, és olyankor lazulunk :)"
Ez mindent elmond! Köszönöm a válaszokat! Különösen az utolsót!
˝Viszont a család azért család, hogy mindenki egyenrangú elgyen benne. És a munkából is ugyan úgy kivegye a részét a férj is mint a feleség. Ha majd lejár a GYES, vagy a GYED, és vissza mész dolgozni, te akkor is anya leszel és feleség. Te nem teheted majd meg, hogy felrakott lábakkal TV-t nézzél, csak mert "egész nap halálra dolgoztad magad"! És minél jobban együttműködnek a szülők, annál több idő marad az együtt töltött percekre, órákra, pihenésre, kikapcsolódásra¨. ˝
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!