Mi az apa szerepe a baba érkezése után?
Szia!
Őszintén szólva kicsit furcsának találom ezt a dolgot...sok mindenben segíthetne. A szoptatásban nem, de ezenkívül...Egy kicsit éreznie kellene neki is, és tudnia mit tehet érted és a gyerekéért...
A közös fürdők és séták nagyon szép élmények lehetnek, amit a kicsik is élveznek. Tisztába is teheti helyetted, amikor te éppen mást csinálsz vagy egyszerűen csak pihensz. Van, hogy szopizás után odaadom a férjemnek a babát büfiztetni és ő teszi le aludni, mondjuk míg én lezuhanyzom. Gyakra játszik vele, beszél hozzá, képeket mutogat neki. A kisfiam nagyon szereti őt, öröm nézni őket, ahogy elvannak együtt. Ha nyűgös a baba és ráér a férjem egyszerűen a hasára fekteti és így nézi a tévét. Megnyugszik nála, a mellkasán, míg ilyenkor nálam mindig a cicit keresi, mert érzi a tej szagát.
Szóval, szerintem egy apának is foglalkoznia kell a gyerekével(természetesen, ha nem dolgozik reggeltől estig), főképp hogy ez mindenki örömére szolgál.
Nekem szerencsém van, a férjem imád játszani a fiúnkal, sosem kellett kérnem, hogy foglalkozzon vele. Ez nálunk annyira természetesen működik a kezdetektől, sajnálom hogy nincs mindenkinél így... Pedig lehetne...
Meglehet a férjed nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel. Beszéljetek róla, talán csak egy kis bátorításra van szüksége.
Sok szerencsét nektek, remélem előbb-utóbb a férjed is rájön milyen szép dolog gyereket nevelni...és több időt tölt el vele.
Minden jót!
Nálunk az esti fürdetés az ővé. Ott én vagyok a "segédmunkás" :). Ha itthon van akkor ő büfizteti. Ilyenkor egyből letudom fejni a maradékot vagy más dolgot is el tudok intézni. Ha sokáig nem alszik, segít altatni. Szerintem mindkettőjüknek fontos, hogy a papa is kapcsolatban legyen a picivel .
Sétálni meg együtt szoktunk délutánonként. Ezeket a sétákat nagyon szeretem.
Szurkolok, hogy a párod másként álljon a dolgokhoz.
Teljesen egyetértek az előttem válaszolókkal! Az első hetekig nem is fürdethettem, mert a férjem csinált mindent! Pelenkázás, köldök kezelés, fürdetés, büfizés. Nekem csak annyi dolgom volt, hogy pihenjek. még éjszaka is felkelt és szopi után kivette a kezemből, hogy én tudjak egy kicsit aludni. Most is tegnap fürdettem először a 10 hetes fiunkat! Tegnap ment el először a haverokkal biliárdozni! Szerintem nagyon szép, amikor a pici az apjával van, nálunk ráadásul még jobban meg is tudja nyugtatni, ha én már túl fáradt vagyok.
Sok sikert, remélem tudtunk segíteni!
SZia!
Nálunk is elhangzott ez párszor amit a férjed vall bár szerencsére a férjem belátta ez csak vicc... A babát közösen vállaltátok !Az,hogy te kapsz egy kis pénzt nem azt jelenti,hogy ki vagy fizetve ezzel a munkával.Igaz nekünk az a dolgunk,hogy maximálisan ellássuk a picit,de én pl erre azt mondtam a férjemnek,ha ezt a felfogást nem felejti gyorsan el-mint házastárs,akkor én egy éves korában vissza megyek dolgozni és a gyed sokszrosát fogom megkeresni,össze szedem magamat és elköltözöm!!És ez nem vicc,mert egy anyának a nap 24órájában helyt kell állnia és nem pihenhet akkor amikor jól esne csak mikor tud-vagy nem tud,amíg a férfi hazamegy azt csinál amit akar-na neeee,ez nem így működik.Ezek szerint egy nő legyen kiszolgáltatva a helyzetnek-ő meg dicsekedjen a gyerekével.Azért ez nem teljesen így működik.Igenis házastárs és társ lévén,azért vagytok egy pár ,hogy segítsétek a másikat.És legyen az egy büfiztetés vagy peluscsere vagy bár mi,de segítsen.Nekem tök sokat segít.Most,hogy gyermekágyas vagyok ,3hete császároztak és látta a khban is min megyek keresztül,hogy vérzek,hogy mekkora fájdalmaim vannak,sztem megérte,mert így tudja milyen áldozatot hoztam én is a szüléssel,nem beszélve a bőrömről,hogy teljesen tönkre ment a csíkoktól.Itthon mindenben segít egy szó nélkül.Leviszi a kutyámat-pedig nem szerette ezt csinálni,kitakarít,megfőz szval nem panaszkodhatom.MEg kell értenie,hogy neked most sok pihenés kell és segítenie kell-lelkileg is,mert ez csak ront a te teljesítményeden is és nyugalmadon,ami meg esetleg le is állíthatja a tejedet ha van.
Köszönöm a válaszokat, igyekszem úgy tenni, ahogy sokan írtátok és most elolvassuk a férjemmel is :) A jobbakat kinyomtatom :)
puszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!