Van itt olyan Anyuka akinek megromlott a párjával való kapcsolata a baba érkezése után?
A média átka. Mindenki happy meg minden, mikor otthon van a gyerekkel...
De ahogy írtad, alig tudsz aludni, ami már önmagában is kikészítő.
Én kifejezetten házisárkány lettem, és hiába tudtam ezt, nem volt erőm változtatni. a rám zúduló iszonyatos felelősség nyomasztott, a kialvatlanság, meg hogy mindenki azt várta, hogy a kisanyuka kisimult, boldog és tökéletes háziasszony. De itthon magányosan a 4 fal közt én nem éreztem...
Párom rengeteget segített, mert néha úgy éreztem összecsapnak a fejem felett a hullámok.
Néha kimozdultunk, vagy csak engem "zavart" el.
Igazán azóta tértem magamhoz, mióta Amika bölcsis.
Próbálj kimozdulni, a gyerekkel, nélküle ill. 3-asban. Nekem/nekünk ez segített.
Egy 2,5 éves kislány kezdő anyukája
kitartás
Nálunk az segített hogy megbeszéltük hogy ez most erőpróba egy kicsit, bármennyire is rózsaszinnek festette le mindenki, a mi fiunk is 2 emberes baba volt, segítségünk semmi, szóval én is rendesen kikészültem.
Megbezséltük, tudatosult bennünk, hogy "túl kell élni" a nehezebb napokat EGYMÁST segítve, a férjem is kicsit lejjebb adott az igényeiből (pl. nem várta el hogy mindig a konyhában tüsténtkedjek, meg ilyesmi).
Aztán olyan 1 éves kora körül végre elkezdte átaludni a fiam az éjszakákat (onnantól már csak a szemfogai áttörésekor 14 hónaposan ébredt ismét 1 hétig) és egyre értelmesebb- aranyosabb baba lett persze előtte is szerettük de azért könnyebb úgy szeretni ha az ember lánya alszik is néha egy jót:)
Nekünk ekkor lett könnyebb valahogy, meg mikor már nem szopizott (11 hós korától) sokkal szabadabban tudtam vele mindenfelé jönni-menni kitárult a világ, jöttek a nagy játszóterezések stb.
Sajnos nem könnyű az embernek belátni,hogy nemcsak móka és kacagás egy baba (vagyishát baba függő mert van amelyikkel lényegesen könnyebb, van amelyik pedig egész embert kíván 24 órában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!