Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A modern kor anyukája császárr...

A modern kor anyukája császárral szül, nem várja meg a 6hetet az összebújáshoz, sem a sporthoz, kevés ideig szoptat, nem ül otthon, hanem mászkál. Mire alapozták ezt?

Figyelt kérdés

Ezt olvastam a modern kor anyukájáról, csak nem értem, mire alapozták ezt a kijelentést. Elveszik a gyermekágy, minden szabályt felrúgnak, amit elvileg nem lehet már azt is lehet.

Nem "kényeskednek", nincs gyermekágy, ha lefizetem az orvost mehet a császár, mert tudjátok ki fog vajúdni meg szétrepedni. Már a szülés után rohangálnak a hetes babákkal ide-oda, mondván hogy fog a fene otthon "rohadni" 6 hétig, szoptatás is "ősanyás", max. pár hónap alatt letudva...

Tényleg e felé haladunk? Mert én ezt nem nagyon értem? Pár év múlva a következő generáció anyukái tényleg ilyenek lesznek?

2014. ápr. 16. 21:24
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
Utolsó! Utolsó előtti vagyok, kérlek olvasd el a soraimat még egyszer. AZt írtam, hogy elfogadom, hogy valaki ezt csinálja. A kommentem annak szólt, hogy keverjük már az annyira alapvető dolgokhoz az együtt alvást, mint hogy szoptatom a gyerekemet. Remélem így, hogy megmagyaráztam könnyebb értelmezni.
2014. okt. 6. 12:45
 42/44 anonim ***** válasza:
78%
Ez a kérdés értelmetlen, és semmi másra nem jó, mint a vita szítására. Döbbenet nekem itthon látni a versengést anya és anya között játszótéren, közértben, bölcsődében, rendelőben, fórumon - rúgják a másikat, ahol érik. Máshol ezt nem tapasztaltam, sokkal jellemzőbb a másik felé empátiával, megértéssel, figyelemmel fordulás, mint az eszetlen szekálás. Nem szoptat? Hacsak nem vagyok vele eszeveszett közeli kapcsolatban, és nem ismerem a gátjait, nem mondhatok róla semmi mást, mint hogy tegyen, ahogy jónak lát (ha meg közel vagyok hozzá, akkor segítem, nem?). Császárral szül, esetleg így akar szülni? És? A szülésnél, egy gyermek világra jövetelénél semmi nem kontraindikált, csak az, hogy anyát halálra szekáljuk, és ne engedjük dönteni arról, hogy hogyan szül. Otthon? Szüljön otthon. Császárral? Akkor úgy. Fejen állva, labdán, négykézláb? Hol vagyok én érintett a másik létében ilyen mértékben....? Hála Istennek sehol. Jó lenne elfelejteni ezt a jellegű piszkálódást, az elvek deklarálását, és rájönni, hogy nincs egy út, csak sok-sok különböző. Máshol már tudják ezt.
2014. okt. 6. 13:28
 43/44 anonim ***** válasza:
55%
De igazad van, 42-es válaszoló!
2014. okt. 6. 14:17
 44/44 anonim ***** válasza:
59%

Te is olvasd el a valaszomat, arra reagáltam, hogy nem tartod helyesnek az együtt alvást, mert te, meg gyereked stb. is külön alszik.

Én sem tartom helyesnek, de leszálltam a magas lóról, mikor úgy hozta az élet.

És köszönöm a segítséget az értelmezéshez, de szerintem jól értelmeztem, amit írtál.

2014. okt. 6. 14:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!