Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A modern kor anyukája császárr...

A modern kor anyukája császárral szül, nem várja meg a 6hetet az összebújáshoz, sem a sporthoz, kevés ideig szoptat, nem ül otthon, hanem mászkál. Mire alapozták ezt?

Figyelt kérdés

Ezt olvastam a modern kor anyukájáról, csak nem értem, mire alapozták ezt a kijelentést. Elveszik a gyermekágy, minden szabályt felrúgnak, amit elvileg nem lehet már azt is lehet.

Nem "kényeskednek", nincs gyermekágy, ha lefizetem az orvost mehet a császár, mert tudjátok ki fog vajúdni meg szétrepedni. Már a szülés után rohangálnak a hetes babákkal ide-oda, mondván hogy fog a fene otthon "rohadni" 6 hétig, szoptatás is "ősanyás", max. pár hónap alatt letudva...

Tényleg e felé haladunk? Mert én ezt nem nagyon értem? Pár év múlva a következő generáció anyukái tényleg ilyenek lesznek?

2014. ápr. 16. 21:24
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
91%

A 19 -es válaszolónak: azért kell 6 hetet várni az összebüjással és a sporttal, mert a méheden van egy nagy seb, ami az idő alatt gyógyul.

A gyereknek meg az anyjára van szüksege elsősorban, és nem a nagyira meg a babysitterre, legalábbis az elején. Még nem is szültél, de már megvan a fejedben, hogy mikor kire bízod a gyereked, amíg sportolsz, meg csavarogsz valahol. Gratula! Pont te vagy az a modern anyukajelölt, akinek a gyerek egy kellék lesz, mert a társadalmi elvárások előírják, de azért ne nagyon bolygassa meg az életedet!

2014. ápr. 17. 08:19
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

Én arra kérnék mindenkit, hogy ne gázoljunk már bele direkt a másik lelkivilágába.

19-es! Az én kisfiam 2 hete múlt 1 éves, szopizik még, igaz, hogy már nagyon ritkán, helyette teljesen a mi ételeinket eszi. A 'gusztustalan' jelző igencsak durva csak azért, mert már elmúlt 1 éves, és mé igényli a szopit és az ilyen jellegű összebújást. Most épp mandulagyulladással küszködik, alig eszik-iszik, de hál'istennek az anyatejet elfogadja. Így legalább folyadékhoz jut egy 39 fokos lázas kisgyermek. Szval ne használjunk már ilyen erős jelzőket, hogy 'gusztustalan', mert így valOban lepontozó topik lesz ebből is.

2014. ápr. 17. 08:23
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
18-as! Hogy a császár kényelmesebb-e az orvosnak? Megkérdeztél már akár egyet is erről? Ui. én császárral szültem, az orvosom 10 percenként vizsgált, hogy hátha lehet még belőle hüvelyi szülés. Ha annyira kényelmes lett volna neki a műtét, akkor nem várunk előtte 6 órát, hátha tágulok még. Majd amikor a császár mellett döntött, láttam rajta, ahogy az addig laza, jókedvű dokim teljesen átlényegült, mert egy nagyon komoly feladat előtt állt. Szval szerintem a normálos orvosok hacsak tehetik, elkerülik a császárt.
2014. ápr. 17. 08:31
 24/44 anonim ***** válasza:
14%

Nem, a gyerek nem kellék. De nem is a jóisten.

Igen is el fogok menni a férjemmel a gyerek után wellnessre, cukrászdába, étterembe, stb. És oda nem jön a gyerek. Nem fogom a seggembe dugni, hogy baba-mama mostantól örökre együtt és apuka meg le van sz*rva.

2014. ápr. 17. 08:34
 25/44 anonim ***** válasza:
75%

Én végig azért imádkoztam,nehogy császárral kelljen szülnöm,mert nevelőanyám azzal szült és alig bírt megmozdulni.

Bár én nem gyerekkel rohangáltam,hanem magamban,mert párom tanult meg gyakorlatra járt másodszakmájával,így ő figyelt a kicsire ha hazaért,én meg elmentem bevásárolni.És itthon főztem,mostam,takarítottam.Én nem mentem nagyon sehová a kicsivel sokáig,mert egyszerűen nem szerette a babakocsit.Illetve most sem szereti,így 18hósan,de legalább kisebb esély van rá,hogy ordít,mint mikor kicsi volt.

2014. ápr. 17. 08:36
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
24-es, senki nem mondta, hogy a pároddal nem mehetsz közös programokra és mellőzni kellene őt. Az a normális, ha ő is kiveszi a részét, amennyire teheti a bab körüli dolgokból. Nem kell otthon besavanyodni. De hogy előbbre való legyen a futkozás, fitness-wellness és egyebek, mint a gyerek, az a nem elfogadható. Meg lehet találni az arany középutat- ha nagyon akarjuk.
2014. ápr. 17. 08:40
 27/44 anonim ***** válasza:
2%
És hol olvastad, hogy első a fitness-wellness? :) Mert ilyet nem írtam. Csak hogy a gyerek nem a jóisten, hogy innentől kezdve körülötte forogjon a világ. A gyerek a család része. Ennyi.
2014. ápr. 17. 08:48
 28/44 anonim ***** válasza:
76%

Egy újabb olyan kérdés, aminek semmi más célja nincsen, csak az, hogy egymásnak ugorjanak az eltérő nézetet vallók!

Hát tegyétek! :)

Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja! Attól, hogy a szomszéd Borcsa 18 éves koráig szoptatja a gyerekét, én nem fogom a sajátomat, de nem is fogok neki prédikálni arról, hogy jaj mennyire rossz, amit csinál! Csinálja! Ő dolga!

Ha valakinek az fekszik, hogy császároztatja magát, hát tegye! Az is az ő dolga!

Az én álláspontom az:

ha mindenki fele annyit söprögetne a saját háza táján, mint amennyit söpröget más háza táján, máris jobban látná, hogy a saját házánál lenne még bőven mit csinálni, mielőtt a másikét söprögeti!

2014. ápr. 17. 09:00
 29/44 anonim ***** válasza:
85%

Hagyjátok már szegény 65%ost. Nincs még gyereke, majd rájön, hogy mivel is jár egy gyerek. Ne adj isten 2. Pláne ha majd a kutya se vigyáz a gyerekre, míg ő menne ide-oda.

Ja, és "kedves" 65%-os. Mivel a gyerek is a család része, ő nem mehet veletek étterembe, cukrászdába, ide-oda? Nem is foglalkozok tovább a témával, majd az élet ill a baba felülírja a terveidet. :D

2014. ápr. 17. 10:53
 30/44 anonim ***** válasza:
87%
Természetes úton szültem a fiamat,nem bánom egy percig sem,hogy így alakult,elvégre a nevében is benne van,hogy ez a természetes. Nem ítélem el a császárt,indokolt esetben nagyon nagy segítség. A fiamnak nem törött el semmije,egészségesen jött a világra,nem akadt el és én sem repedtem szanaszét. 1 évig szoptattam,mert volt tejem. Napi 2 alkalmat kibírtam,pedig már nem szerettem szoptatni,de minek vettem volna drága tápszert,ha volt tejem? Egy 1 éves még nem nagy,sőt néha igazán kicsinek látod,főleg mikor szopizik :) kivártuk a 6 hetet,sőt többet is,mert nem éreztem 100%-osnak magam odalent. Nem rohangáltam,de 3 hetesen már kivittem az udvarra,fokozatosan egyre többet voltunk kint. Az első 2 hónapban csak akkor vittem emberek közé,ha muszáj volt. Tanácsadás,csípőszűrés,stb. Nem sportoltam,inkább pihentem,amikor tehettem. Gyerekkel is lehet élni,lehet wellnessezni és cukrászdába menni,amikor már nagyobb. Én nem azért szültem gyereket,hogy a nagyi meg a babysitter vigyázzon rá,amíg én élem tovább az életem ugyanúgy. Azért szültem,mert akartuk,kész voltam anyává válni.
2014. ápr. 17. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!