Nem értem a lepontozásokat. Miért baj az, ha valakinek nem kerül 50 ezer forintba a gyerek?
Azért válaszolunk többen, mert többféle körülményeink vannak. Nyilván mindenki ott vásárol, ahol tud. Ne legyen már valakinek azért haszontalan a válasza, mert van DM ott, ahol lakik, vagy mert nem eldobható pelenkát használ, vagy vannak kapott cuccai.
2014. jan. 23. 08:54
32/54 anonim válasza:
Nem az a "gond", hogy valaki kevesebből is kihozza,hanem az olyan válaszok,mint a 23-as!
Mi azon a flancolás, hogy egy gyerek pl. tápszeres lesz? Ki tudja ezt előre? És mi van,ha nem és meg kell venni a tápszert? Vagy ilyen opció nincs ugye?
2014. jan. 23. 09:48
33/54 anonim válasza:
pontosan, a gond az, hogy jön a 10ezerből gyereket nevelő, és szerinte flancos az, aki nem így csinálja. Azt sem lehet tudni, hogy kell-e valamilyen tornára járni vele, az hol van, stb. stb. Van egy csomó előre ki nem számítható tényező
2014. jan. 23. 10:02
34/54 anonim válasza:
Szóval ha az államtól kapott családin kívül valaki költ a gyerekére az flancol?
2014. jan. 23. 10:15
35/54 anonim válasza:
A flancolás nem az, ha valakinek a babája csak a drága tápszert bírja megenni.
A flancolás az, ha megveszi a sok Fisher price játékot, elhordja mindenféle foglalkozásra a babát (ringató, játszóház, babaúszás stb.), nem jó neki csak a Libero, vagy Pampers pelenka és nem ad használt ruhát a gyerekére.
2014. jan. 23. 10:24
36/54 anonim válasza:
És ha valaki flancol? Az miért baj? Miért kell bárkit is leszólni, illetve lepontozni?
2014. jan. 23. 11:06
37/54 anonim válasza:
Lényeg, hogy van egy csomó előre nem kalkulálható egészséügyi tényező, ami bizony kiadás és nem kéne rajta spórolni.Saját példa: csípőszűrésre vittem a gyereket sztk-s ingyenes rendelésre, ez egy kötelező dolog, senki se kerülheti ki. Az orvos nem tudta eldönteni hogy van-e baja a gyereknek, vagy nincs, így konkrétan megmondta majd felírt egy csomó mindent ami csípőficamra kell (terpeszpelenka stb...). 2 lehetőségem volt: szót fogadok és megveszek mindent (nem tudom mennyibe került volna, de mivel volt 5-6 dolog a listán, 10ezer alatt biztos nem úszom meg) vagy elviszem máshova. Elvittem magánrendelésre, ott megrökönyödtek,h ez a gyerek makkegészséges, nem kell neki semmi. A magánrendelés is 10ezerbe került. Szóval bárhogy döntök, mindenképp lett volna egy családi pótlékkal majdnem egyenértékű kiadásom abban a hónapban, úgy hogy a gyereknek semmi baja. (Nálam az szóba se jött volna, h ne foglalkozzak a problémával.)
2014. jan. 23. 11:25
38/54 anonim válasza:
35-ös, a baj nem a flanc, nem is az, ha valaki költ a gyerekére, hanem az, hogy látatlanba is elítéled azt, aki megteheti/megteszi ezt. Süt a mondataidból az irigység. A jó anya nem a pelus, a játékok minőségén múlik, hanem a szemléleten, azon, hogy mit adsz át a gyerekeidnek.
2014. jan. 23. 11:26
39/54 anonim válasza:
Igazad van, nem azon múlik a jó anyaság, hogy mennyiért vesz valaki játékot, pelenkát...stb... De! Nehogy már csak az legyen a jó, aki minden sz.ron spórol!
2014. jan. 23. 11:30
40/54 anonim válasza:
Szia, én egy 34 hetes kismama vagyok! Én a netről vettem mosható pelenkát, amivel nagyon sokat lehet spórolni, és a babának is sokkal egészségesebb ( nem kell tubusszámra popsikrém, mert szellőzik a baba feneke, hamarább lesz szobatiszta, és nem utolsó sorban a környezetet is kíméled)! Ruhát is használtan vettem!( ami az induláshoz szükséges negyed áron tudtam megvenni, mint ha újat vásároltam volna üzletből) Nem szeretem a flancot én is turis és a nagyobb tesóktól megörökölt ruhákban nőttem fel és jééé itt vagyok épen és egészségesen, ja és a mosható pelenkával kapcsolatban ugyanez a véleményem: "anyáink is kimostak minket a kakiból". Ha érdekel valami szívesen segítek!!! Írj!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!