Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerek mennyibe kerül havi...

Gyerek mennyibe kerül havi szinten?

Figyelt kérdés

Arra gondolok ,hogy 12200 a családi potlék egy picurnál.

Ennyiből meglehet oldani ha nem flancolunk és nem a márkás ruhákat vesszük meg neki?

Persze inkább magamtól veszem el csak érdekelne ,hogy még is mennyire számoljak ,hogy mindene meglegyen neki?

Tehát pelenka stb minden ami kell kb mennyi összegből jön ki?

2014. jan. 22. 15:05
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
72%

Nem értem a lepontozásokat. Miért baj az, ha valakinek nem kerül 50 ezer forintba a gyerek?

Azért válaszolunk többen, mert többféle körülményeink vannak. Nyilván mindenki ott vásárol, ahol tud. Ne legyen már valakinek azért haszontalan a válasza, mert van DM ott, ahol lakik, vagy mert nem eldobható pelenkát használ, vagy vannak kapott cuccai.

2014. jan. 23. 08:54
 32/54 anonim ***** válasza:
82%

Nem az a "gond", hogy valaki kevesebből is kihozza,hanem az olyan válaszok,mint a 23-as!

Mi azon a flancolás, hogy egy gyerek pl. tápszeres lesz? Ki tudja ezt előre? És mi van,ha nem és meg kell venni a tápszert? Vagy ilyen opció nincs ugye?

2014. jan. 23. 09:48
 33/54 anonim ***** válasza:
75%
pontosan, a gond az, hogy jön a 10ezerből gyereket nevelő, és szerinte flancos az, aki nem így csinálja. Azt sem lehet tudni, hogy kell-e valamilyen tornára járni vele, az hol van, stb. stb. Van egy csomó előre ki nem számítható tényező
2014. jan. 23. 10:02
 34/54 anonim ***** válasza:
71%
Szóval ha az államtól kapott családin kívül valaki költ a gyerekére az flancol?
2014. jan. 23. 10:15
 35/54 anonim ***** válasza:
32%

A flancolás nem az, ha valakinek a babája csak a drága tápszert bírja megenni.

A flancolás az, ha megveszi a sok Fisher price játékot, elhordja mindenféle foglalkozásra a babát (ringató, játszóház, babaúszás stb.), nem jó neki csak a Libero, vagy Pampers pelenka és nem ad használt ruhát a gyerekére.

2014. jan. 23. 10:24
 36/54 anonim ***** válasza:
55%
És ha valaki flancol? Az miért baj? Miért kell bárkit is leszólni, illetve lepontozni?
2014. jan. 23. 11:06
 37/54 anonim ***** válasza:
55%
Lényeg, hogy van egy csomó előre nem kalkulálható egészséügyi tényező, ami bizony kiadás és nem kéne rajta spórolni.Saját példa: csípőszűrésre vittem a gyereket sztk-s ingyenes rendelésre, ez egy kötelező dolog, senki se kerülheti ki. Az orvos nem tudta eldönteni hogy van-e baja a gyereknek, vagy nincs, így konkrétan megmondta majd felírt egy csomó mindent ami csípőficamra kell (terpeszpelenka stb...). 2 lehetőségem volt: szót fogadok és megveszek mindent (nem tudom mennyibe került volna, de mivel volt 5-6 dolog a listán, 10ezer alatt biztos nem úszom meg) vagy elviszem máshova. Elvittem magánrendelésre, ott megrökönyödtek,h ez a gyerek makkegészséges, nem kell neki semmi. A magánrendelés is 10ezerbe került. Szóval bárhogy döntök, mindenképp lett volna egy családi pótlékkal majdnem egyenértékű kiadásom abban a hónapban, úgy hogy a gyereknek semmi baja. (Nálam az szóba se jött volna, h ne foglalkozzak a problémával.)
2014. jan. 23. 11:25
 38/54 anonim ***** válasza:
55%
35-ös, a baj nem a flanc, nem is az, ha valaki költ a gyerekére, hanem az, hogy látatlanba is elítéled azt, aki megteheti/megteszi ezt. Süt a mondataidból az irigység. A jó anya nem a pelus, a játékok minőségén múlik, hanem a szemléleten, azon, hogy mit adsz át a gyerekeidnek.
2014. jan. 23. 11:26
 39/54 anonim ***** válasza:
55%
Igazad van, nem azon múlik a jó anyaság, hogy mennyiért vesz valaki játékot, pelenkát...stb... De! Nehogy már csak az legyen a jó, aki minden sz.ron spórol!
2014. jan. 23. 11:30
 40/54 anonim ***** válasza:
42%
Szia, én egy 34 hetes kismama vagyok! Én a netről vettem mosható pelenkát, amivel nagyon sokat lehet spórolni, és a babának is sokkal egészségesebb ( nem kell tubusszámra popsikrém, mert szellőzik a baba feneke, hamarább lesz szobatiszta, és nem utolsó sorban a környezetet is kíméled)! Ruhát is használtan vettem!( ami az induláshoz szükséges negyed áron tudtam megvenni, mint ha újat vásároltam volna üzletből) Nem szeretem a flancot én is turis és a nagyobb tesóktól megörökölt ruhákban nőttem fel és jééé itt vagyok épen és egészségesen, ja és a mosható pelenkával kapcsolatban ugyanez a véleményem: "anyáink is kimostak minket a kakiból". Ha érdekel valami szívesen segítek!!! Írj!
2014. jan. 23. 11:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!