Gyerek mennyibe kerül havi szinten?
Arra gondolok ,hogy 12200 a családi potlék egy picurnál.
Ennyiből meglehet oldani ha nem flancolunk és nem a márkás ruhákat vesszük meg neki?
Persze inkább magamtól veszem el csak érdekelne ,hogy még is mennyire számoljak ,hogy mindene meglegyen neki?
Tehát pelenka stb minden ami kell kb mennyi összegből jön ki?
Nálunk havonta:
Első hónapok 15000 volt pampers pelus+törlő
Gyógyszertári dolgok(fürdető,popsikrém 2500)
Ruhákat nem számolom,mert én mindent újjonnan apránként 9 hó alatt vettem meg az első 3 méretig 68-ig,nem volt baba a családba...De eleinte hamar nőnek,tehát havi min. 10.000ret lehet számolni alsóhangon,ha nincs segítséged ezekben.
Tápszeres lesz-e?
Az is lehet,hogy ha igen az is kb 10-15ezer...
Szóval az első 4 hónapban csak a pelus+törlő+fürdetők: 18000 és se ruha se eszköz,se tápszer. (pl fürdőkád...stb)
4hónaptól meg lassanként gyümölcsök...sokkal több ruha kell!többe kerül,főleg ha tápszeres is lesz.
Májusban szülök, úgy számolgattuk, hogy havi 50-60 biztosan lesz a baba. Pedig jó sok mindent kapunk, és turiba is szívesen járok.
De nyilván igényektől is függ.
A családi pótlék max a pelenkára elég.
Dehogy elég. Egy újszülött is alsó hangon 40-50ezer havonta, később ez több. Az enyém még csak 2,5 éves, de 120-140ezer simán elmegy egy hónapban rá, persze ebben abölcsi is benne van.
A suliban ez még több lesz.
7 hónapos. Mi nem vettünk neki szinte semmit, mindent kaptunk. Szoptatom, nemrég kezdtük a hozzátáplálást, napi 1-2 db. gyümölcs, zöldség ára megy rá. Popsitörlő kb. 1500 Ft egy hónapban, fürdető 500. Pelenkából moshatót használunk, kb. 80000 Ft-ot költöttünk rá, de ez egyszeri költség volt. Mosni egyébként is mosok, nem jelent plusz költséget.
Nem számoltam ki fillérre, de egyelőre nekünk bőven elég rá a családi pótlék. Nyilván ahogy nő, úgy lesz nagyobb az igénye és kevesebb az örökölt cucc, azt majd akkor meglátjuk, mi mennyi lesz.
Amíg anyatejes és nem beteg, addig nem kerül sokba. Két gyerekre december-januárban otthagytam a patikában kb 15e Ft-ot (és mi, a szülők is betegek lettünk, de ez más tétel).
Amíg kicsi: popsitörlő 1.500 Ft kb + 2 nagy csomag pelus (akciósan 10.000 Ft), ez kimeríti kb a családi pótlékot.
Pelenka nàlunk havi 10.000-12.000 ft volt, kiegèszìtő tápszer (HA) 5000 Ft ez màr több...
ruha, jàtèk, minősègi ètelek, gyogyszer, jàtszòhàz stb most kb 30.000 ft (11 hònapos)- első cipő 13.000 ft volt...
kb 30-40.000 ft rendszeresen, jövő hèttől bölcsis lesz, de àllamiban nincs hely igy magànba megy, csak az 70.000 ft lesz....
(persze ez nem àltalànos ktg de bàrhol előfordulhat hogy fizetni kell a vigyàzàsért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!