Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos babám csak kézben...

6 hónapos babám csak kézben alszik el. Hogy tudnám kiságyba szoktatni?

Figyelt kérdés
Hogyan tudom rászoktatni a babám, hogy egyedül elaludjon (akár úgy is, hogy a kiságya mellett vagyok). Az biztos, hogy azt nem hagyom, hogy álomba sírja magát, csak emberbarát megoldások érdekelnének:)
2008. júl. 4. 18:46
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

Hát sírás nélkül nehezen fog menni az biztos. Az én lányom még csak 3 hónapos ugyan, és Ő is ölben alszik el, ami nem baj szerintem, még egy hat hónapos babánál sem. Én minden esetre úgy csinálnám (fogom csinálni) hogy amikor már nagyon álmos teszem be az ágyba, símogatom, énekelek neki esetleg mellé fekszem. Ha nagyon sír kiveszem megnyugtatni, aztán vissza. Jó megoldásnak tartom erre az esetre a cumit, bár az én lányomnak egyenlőre egyátalán nem kell. Próbáld elolvasni a Suttogó titkai című könyvet, van bennen egy-két okos ötlet.

Sok sikert!

2008. júl. 4. 20:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A Suttogót én kihagynám , de ez az én véleményem . Nálunk az vált be , hogy rituálékat vezettünk be,minden gyereknek szüksége van rá.Biztos kapaszkodók , tudja hogy mi után mi fog következni . Este azonos időben fürdés,vacsora ,mese( a nagyok már ovisok,a pici még csak 2 lesz)aztán fekvés,elköszönés(mindig ugyan ugy) és alvás.Napközben a déli alvás is hasonlo keretek között zajlik,ebéd után behuzzuk a függönyöket,lefekvés,betakargatás, köszönés , alvás.Alakítsátok ki a saját szokásaitokat,menni fog csak türelem!Ja és határozd el hogy ez így a legjobb , a baba érezni fogja .A sírást pedig ne érezd akkora bűnnek,senki nem rossz szülő azért mert sírni hagyja a gyerekét .
2008. júl. 4. 20:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Maximálisan egyetértek a 2. válaszolóval. Mi is így csináljuk. Füri, vacsi nyugalomban és letettem aludni, két-három napig sírdogált azóta maguktól alszanak. Ha nagyon sírt bementem, megnyugtattam de nem vettem fel. Szerintem ez nem lelketlenség! Mind a két lurkó így alszik. Kitartás!
2008. júl. 4. 20:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget. Az a gond, hogy nem nyugszik meg, amíg nem veszem fel. Kézben is előfordul, hogy több, mint egy óra alatt alszik el. El se tudom képzelni, hogy mennyi idő lenne ha egyedül hagynám.

A suttogót már több ismerősöm próbálta, de senkinek sem jött be.

Mikortól fontos, hogy egyedül aludjon el a baba? Van olyan kor, amikortól könnyebb átszoktatni? Milyen korban próbáltátok először az egyedül alvást? Mennyi idő alatt aludt el a baba? Hány nap volt, mire megszokta?

2008. júl. 4. 21:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Én már az első naptól - miután hazajöttün a kórházból - arra törekedtem, hogy meglegyen az a rendszer és sorrend, amit az előttem szólók írtak. Este fürdés, utánna vacsi aztán ágyikó. Az elején nem ment olyan simán, de akkor sem vettem ki, csak megpróbáltam megnyugtatni, simogatni és hamar elaludt. Most 5 és fél hónapos, de ha leteszem már tudja mi következik és szinte elaltatja saját magát. Van, hogy utánnam néz, akkor mondom neki a szokásos hangsúllyal, hogy szép álmokat, sokat aludj......stb és kimegyek a szobából. Perceken belül elalszik. Remélem Neked is sikerül!
2008. júl. 4. 22:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a kisfiamnál semmi nem vált be, a mai napig kézben alszik el- csak itthon. A bölcsiben nincs ilyen baj. A kislányom nem hajlandó ölben elaludni, ha álmos, le kell tenni, és békén hagyni- csak úgy alszik ez. szerintem ez természet dolga. Lehet javítani, módosítani rajta, de teljesen átformálni szerintem nem lehet. De amikor már nagyobb, és értelmes szerintem meg lehet vele beszélni.
2008. júl. 4. 22:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyátalán nem vagyok a sírni hagyás híve, kapom is rendesen a megjegyzéseket a rokonoktól, hogy mennyire el lesz kényeztetve ez a gyerek, de eddig hál' istennek nem lett igazuk, most 6 hónapos. Ő is kézben aludt el 4 hónapos koráig, de annyira tekergette, csavargatta magát a karomban, hogy nem bírtam, amikor elkezdte dörzsölni a szemét betettem a kiságyba. Ott álltam mellette, simogattam, ha nagyon sírt kivettem, nem sok eredménye volt, kínkeserves volt az elalvás. Aztán egyszer főztem valamit és mivel még nem forrt fel nem akartam, hogy kifusson aztán súrolhatok órákig, kénytelen voltam otthagyni az ágyában és kimentem a konyhába, gondoltam azt a pár percet kibírja, persze sírt, de nem hagyhattam ott a kaját. Kb. 4-5 percet voltam kint, mire bementem hozzá aludt. Rájöttem, hogy pont az volt a baj, hogy engem látott, megpróbált ébren maradni, nehogy elveszítse anyát. Attól a naptól szigorúan tartottam magam ehhez az altatási módszerhez és gond nélkül elalszik. Dörzsöli a szemét irány a kiságy, reluxával besötétítek, odaadom az alvós bociját és kimegyek. Nyöszörög pár percig és alszik. Persze a sírások között is különbséget kell tenni, a "nyöszörgős, nem tudok magammal mit kezdeni" sírással már nem foglalkozom, szépen szokik is le róla, ha ő sír, akkor baj van és megyek is. Szerintem próbáld ki. Ha nagyon sír menj be, hogy lássa nem tűntél el, de ne vedd ki, ne állj ott mellette, míg elalszik, simogasd meg, mond, hogy aludjon szépen és hagyd ott. Lehet, hogy kezdetben 10* is be kell menned, de ez idővel csökkenni fog. Kitartás!:-)
2008. júl. 5. 06:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ha nem szoktatom ágyban elalvásra, hanem elringatom, akkor kb milyen korára alakul ki benne az, hogy az ágyában játék közben elalszik?
2008. júl. 5. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!