Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, csak nekem nem...

Anyukák, csak nekem nem tetszik ez a sírni hagyós módszer? Van más is aki nem alkalmazza?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert egyre több olyan kérdést látok, hogy nem alussza át az éjszakát egy 2-3, 5-8 hónapos baba és a legtöbb tanács az, hogy ez a módszer milyen jó... Miért jó az, ha a gyerek belefáradva a sírásba elalszik??? Nem vitát szeretnék szítani, hanem véleményekre vagyok kíváncsi. Az enyémeket sosem hagytam sírva elaludni és mégis megtanultak aludni..szerintem az alvás nem tanítható, egy idő után minden baba megérik arra, hogy magától elaludjon és azt is, hogy átaludja az éjszakát. Kinél korábban, kinél meg később jön el ez az időszak... Esetleg rosszul látom a dolgot?
2009. nov. 5. 10:43
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ezekben az esetekben nem az a probléma, hogy felébred éjjel és vissza kell altatni, hanem az, hogy ilyenkor cicin alszik/altatják vissza a babát. Mivel ez nagyon jó dolog számukra (anyuci illata, kis cumizás, kis nasi is jut mellé) hamar hozzá is szoknak.

Mivel még kicsi, az az első, hogy biztos éhes. Aztán mikor már 2 óránként ébred meg valami miatt (mozgása, fázik, melege van, elzsibbadt, fogzás stb.) és máshogy nem hajlandó visszaaludni, akkor gondolkoznak el sokan, hogy kipróbálják ezt a módszert.

Nálunk is elkezdődött ez mikor a lányom 4,5 hónapos volt. Addig átaludta az éjszakát. Én azok közé tartozom, akik csak egy kis ideig estek bele ebbe a "csapdába". 1 hónap múlva 2 óránként kelt.

Elhatároztam, hogy visszaaltatom, mert nyilvánvalóvá vált, hogy nem éhes. Konkrétan nem hagytam sírni, hanem kivettem, ringattam és 10 perc alatt elaludt. A 4. nap már csak egyszer ébresztett fel. Azóta általában átalussza az éjszakát. Néha hallom, hogy megébred, fészkelődik de magától visszaalszik. Ha kellek, akkor is egyszer, ez teljesen kibírható. Most 7 hónapos.

Teljesen megértem azokat az anyukákat, akik alkalmazzák ezt a módszert és szeretnének végre aludni. De ha később kezdi el ezt valaki csinálni, annak tényleg sírás a vége.

2009. nov. 5. 14:09
 22/24 anonim ***** válasza:
51%
Jól látod. Sosem tudtam volna sírni hagyni a lányom. Volt hogy másfél órán keresztül altattam, de nem bírtam volna elviselni, ha sír. Ő is megtanult szépen egyedül elaludni. De sajnos voltam olyan marha, hogy egy hosszú hétvégére anyukámnál hagytam, ahol persze jól érezte magát, végig is aludta az éjszakát, de azóta sem. Nem hajlandó egyedül elaludni, csak rajtam, és ha éjszaka megébred, akkor sem alszik vissza a kiságyba,csak mellettem a nagy ágyon. Most 14 hós. Most akartuk külön szobába rakni, de így valószínű tolódik a dolog. Remélem visszaáll majd minden a régi kerékvágásba. De sírni az sosem hagynám! És erre biztatok mindenkit!!! Szerintem ez édes teher.
2009. nov. 5. 14:44
 23/24 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm a válaszokat! Nekem máig nem gond,ha megébred a kislányom és pár korty tejjel alszik vissza. Kipróbáltam már nem egyszer, hogy nem adok neki..abból sírás lett. Nem most, 1 éves kora után, hanem korábban. Így aztán marad, hogy felveszem, kap cicit és utána mindketten jól alszunk. Így aztán mindenkinek jó: a babának, apának és a tesóknak is és én is bírom..
2009. nov. 5. 16:43
 24/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy akiket lepontoztak, azt ki és miért tette! Nekem minden válasz igenis, hogy HASZNOS volt!!! Köszönöm!
2009. nov. 5. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!