Anyukák, csak nekem nem tetszik ez a sírni hagyós módszer? Van más is aki nem alkalmazza?
Szerintem ezekben az esetekben nem az a probléma, hogy felébred éjjel és vissza kell altatni, hanem az, hogy ilyenkor cicin alszik/altatják vissza a babát. Mivel ez nagyon jó dolog számukra (anyuci illata, kis cumizás, kis nasi is jut mellé) hamar hozzá is szoknak.
Mivel még kicsi, az az első, hogy biztos éhes. Aztán mikor már 2 óránként ébred meg valami miatt (mozgása, fázik, melege van, elzsibbadt, fogzás stb.) és máshogy nem hajlandó visszaaludni, akkor gondolkoznak el sokan, hogy kipróbálják ezt a módszert.
Nálunk is elkezdődött ez mikor a lányom 4,5 hónapos volt. Addig átaludta az éjszakát. Én azok közé tartozom, akik csak egy kis ideig estek bele ebbe a "csapdába". 1 hónap múlva 2 óránként kelt.
Elhatároztam, hogy visszaaltatom, mert nyilvánvalóvá vált, hogy nem éhes. Konkrétan nem hagytam sírni, hanem kivettem, ringattam és 10 perc alatt elaludt. A 4. nap már csak egyszer ébresztett fel. Azóta általában átalussza az éjszakát. Néha hallom, hogy megébred, fészkelődik de magától visszaalszik. Ha kellek, akkor is egyszer, ez teljesen kibírható. Most 7 hónapos.
Teljesen megértem azokat az anyukákat, akik alkalmazzák ezt a módszert és szeretnének végre aludni. De ha később kezdi el ezt valaki csinálni, annak tényleg sírás a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!