Mi a véleményetek arról, hogy hagyjuk sírni a babát, ha álmos, hogy magától elaludjon. És csak 5 percenként nézünk rá, de nem vesszük fel. (Ferber módszer) Próbáltátok? Eredmények?
én ugyan nem tudom, hogy milyen módszer, mert én magamtól csináltam. 4 hós kora körül elkezdte, hogy nem akart elaludni napközben. első nap hagytam sírni, oltári bőgés volt, majdnem fél óráig. aztán végül kifáradt és elnyomta, aludt egy nagyot. következő alvásnál ugyanez volt. szerencsére mire felébredt elfelejtette, hogy én voltam a "gonosz", és örült nekem:-) 3 napig játszottuk, negyedik nap egy nyikkanás sem volt. bevittem besötétítettem, mondtam neki, hogy pihenjen egy kicsit, utána játszunk tovább. lefektettem és elaludt. azóta semmi gond nincsen vele. ha álmosodik leteszem, max pakol rakodik egy kicsit az ágyában, aztán szépen elalszik. most már 13 hónapos. Szerintem légy erős, és próbáld meg sírni hagyni néhány alkalommal, semmi baja nem lesz tőle.
gyógytornászhoz hordtam kiskorában, ő mondta, hogy ne aggódjak, a gyereknek semmi baja nem lesz fél óra sírástól sem. nálunk a fél órás tornát mindig végigordította torkaszakadtából:-)
Nálunk is bevált a módszer. Nálunk kicsit lassabban ment, kellett 2 hét, hogy megszokja, de ennek már 6 hónapja. most 13 hós, nyikkanás nélkül alszik el.
Üdv
Én azoknak a táborát gyarapítom akiknél nem működött,a mai napig sem működik (6 hónapos).Nem csak ez,semmilyen módszer.ILYEN.Vannak itt is érvek és ellenérvek.Van aki azt mondja,hagyjuk,hogy a gyerek "kiordítsa "magát,semmi baja nem lesz.Mások azt mondják ,ez a módszer ártalmas mert a gyerek nem tudja magát megnyugtatni,annyit tehet,hogy feladja és elalszik,miközben szabálytalan a légzése és a szívritmusa.Azokat akik síró babájukat felemelik,vígasztalják azzal riogatják,hogy nem tudnak majd ezen később változtatni.Erre egyes szakemberek válasza,hogy azok a babák akik az elején minden biztonságot megkapnak kevésbé fognak szorongani,félni.Nekem sok választásom nincs:))
Akkor most mi a jó???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!