Mi a véleményetek arról, hogy hagyjuk sírni a babát, ha
álmos, hogy magától elaludjon. És csak 5 percenként
nézünk rá, de nem vesszük fel. (Ferber módszer)
Próbáltátok? Eredmények?
Én egyet értek a módszerrel. Ha a gyerek nem éhes/nem beteg/tiszta a pelenka/ nem jön a foga stb és biztosan tudjuk hogy csak álmos vagy hisztizik (amit mondjuk jogosan tesz, mert ha már rászoktatták valamire akkor mit várjon?)
Nem gondolom, hogy olyan jót tesz a gyereknek a sírás, de azt sem gondolom, hogy egy nomrális családban ettől megtörne a gyerek lelke. Fontos a gyerek, de vannak rajta kívül is dolgok, pl apa, anya akik fáradtak, én nem akarok a gyerek rabszolgája lenni, sem beteg lenni az alvás hiányától. Én azon az oldalon vagyok, hogy a gyerek jött közénk, nem nekünk kell az egész életünket átalakítani miatta, egy kicsit alkalmazkodjon ő is. Ha nincs semmi baja, aludjon. Szerintem sokkal ártalmasabb a gyereknek és nekünk is a folyamatos nemalvás mint egy kis (vagy több) sírás és utána nyugodt alvás. Senki nem írta azt, hogy a babája ettől megutálta volna és nemnormális felnőtt lett volna belőle! És persze nem minden gyerek egyforma, de ha tudjuk hogy tuti csak álmos és más baj nincs és ha jól csináljuk akkor beválik.
2009. okt. 9. 13:48
Én sem hagytam sírni és nekünk sem jött be a módszer. Én elaltattam, ha álmos volt.
Amúgy mindenki figyelmébe ajánlom ezt a könyvet, nagyon jó, itt most speciel a sírás és alvás részt olvassátok el. Nem szabad sírni hagyni a babákat.
[link]
2009. okt. 9. 13:53
Tudod kedven utolsó nem mindneki isteníti a fanatikus-dögöljön-meg-mindneki-igyezetében-hogy-a-gyereknek-minden-tökéletes-legyen-mindig-amíg-gyerek-van-addig-csakis-olyat-szabad.tenni-ami-neki-jó-mindenki-más-igénye-lényegtelen LLL-t. Nem csak jó dolgok vannak az életben. Mindentől nem lehet megóvni a gyereket.
2009. okt. 9. 14:19
"fanatikus-dögöljön-meg-mindneki-igyezetében-hogy-a-gyereknek
-minden-tökéletes-legyen-mindig-amíg-gyerek-van-addig-csakis-
olyat-szabad.tenni-ami-neki-jó-mindenki-más-igénye-lényegtele" Én nem ilyen vagyok, hogy a szavaiddal éljek.
Viszont a könyv sem arról szól, hogy mindent áldozzunk fel a gyerekért. Nekem megvan, olvastam. És bizony elég sok okos tanács van benne, amit komoly kutatásokkal támasztanak alá, kezdve a sírástól a dackorszakon, szeparációs szrongáson, ovis koron át.
Hülyeség volt részemről az LLL honlapjáról bemásolni. Biztos vagyok benne, ha máshonna linkelek, a Te véleményed is más lenne.
2009. okt. 9. 14:27
Lehet, hogy a könyv jó, de az LLL-t akkor is túlzásnak és fanatikusnak tartom. :) Szerintem egy olyan emberből is lehet egészséges lelkű és testű, problémamentes felnőtt akit néhe, ha más baja nem volt, hagytak sírni. És olyanból is lehet beteges, depressziós akit tökéletes neveltek az LLL szerint. :)
2009. okt. 9. 14:37
Na jó! Nem lehetne végre eltekinteni az LLL-től? Nem is itt olvastam először a könyvről, anyumtól kaptam, mert iszonyat sírós gyerekem volt, és gondolta meglep vele, hátva van benne valami okos dolog. A könyvet elolvasva végre rájöttem, hogy nem kell a gyerekeket folyton valamihez szoktatni és rájukerőltetni olyat amire még nincsenek felkészülve, elég az igényeit figyelni, ahhoz, hogy kiegyensúlyoztott kis emberek legyenek. És bármilyen hihetetlen egy csapásra megváltozott az életünk, én nem ragaszkodtam tovább ahhoz, hogy egyedül elaludjon, ha kellett elaltattam, ha épp a szeparációtól szenvedett ölelgettem és vittem magammal mindhova, még a wc-re is. És lám abba maradtak a sírások,később megtanult elaludni egydül, megtanult enni egydül mindenféle eröltetés nélkül, leszokott a cumisüvegről szintén erőltetés nélkül. És a lányom nem elkényeztetett kis nyafka csaj, hanem ha kell játszik egyedül is órákig, bárhol elalszik magától, annak ellenére, hogy 13 hónapig én altattam el és talpraesett okos kislány, még a dokinénink szerint is.
2009. okt. 9. 15:04
Én ezt megértem, de nem mindenkinek van kedve együtt wc-zni a gyerekével és 18 éves koráig vele aludni, ha ő úgy akarja. Aki ezeket akarja, még nem egy szörnyeteg, ő is jó szülő, csak más. Ey omcsó dolog van ami nem jó a gyereknek. Nme lehet mindetn kiküszübölni. Én a szigorúbb felfogású vagyok. Nem ragaszokodok görcsösen semmihez, de nem vagyok híve annak, hogy lógjon cicin egész nap, aludjon velem évekig stb... És bevált. A gyereknek semmi baja nincs. Nem egy lelki roncs, hanem vidám, okos gyerek. Pedig lám, volt amikor sírt, mert nem voltam vevő a hisztijére. :) És engem is ugyanúgy dicsérnek hogy milyen aranyos.
2009. okt. 9. 16:46
Ja még utolsó vagyok. Persze elejétől így neveltem, nem rászokotattam az velünk alvásra meg ilyesmire és aztán elvártam hogy egyedül legyen. Így nem is volt vele gond.
2009. okt. 9. 16:48
Kapcsolódó kérdések: