Hogyan győzzem meg a férjem, hogy a 'hagyjuk sírni a gyereket' módszer nem megoldás?
3 hetes a babánk. Én azt gondolom, hogy ha sír, valami baja van, amit meg kell oldani, olyan nincs, hogy egy ilyen pici csak úgy hisztiből sírna, így ha felébred, ill. elkezd panaszkodni, én természetesen megvígasztalom, megnyugtatom, hiszen 3 hete még az anyaméhben volt. Nem hinném, hogy így el lehet kapatni egy 3 hetes babát.
A férjem ezzel ellentétben azt mondja, hogy hagyjuk had sírjon, tegyük bele nyugodtan a kiságyba, hiszen ha a karunkban sem nyugszik meg (kicsit hasfájós), akkor tök mindegy, hogy hol sír.
De én ezt nem bírom elviselni, ő pedig egyszerűen nem képes felfogni az én álláspontomat.
Ráadásul azon is ki van akadva, hogy nem főzök minden nap, nem takarítok stb, hiszen le lehet tenni azt a gyereket....
Kérlek segítsetek, nagyon ki vagyok rajta akadva, hogy hogyan lehet valaki a saját gyerekével ennyire szívtelen!
Nyugodtan vedd fel a babádat.Annyira kicsi még.
nkem is a la´nyom eleinte sokat volt kézben.sajna hasfa´jós volt nagyyon.Volt,hogy a mellkasomon aludt.
Ez csak addíg ige´nyelte amíg a hasa fa´jt.Már hónapok óta szépen alszik a kiságyban.Igaz éjjel sokszor e´bred,de ennek semmi köze a pici kori kézben tartáshoz.3 foga jön egyszerre:(
Vedd fel,de´delgesd,és szeresd!!!!!!!
Annyt tennék hozzá,hogy én is próba´ltam sírni hagyni.A szívem majd megszakadt.Pár napig próbáltuk,nem jött be.azóta sem hagyom.
Nyugodtan vedd fel,mert RÀD van szüksége.1!!!!!
11hónapos kislány anyukája.
Az első 6 hétben a mi kicsink is sokat sírt. Én is azt hittem, hogy a hasa fáj. Mindent arra fognak rá. De a védőnő azt mondta, hogy akkor a nap egy bizonyos szakaszában sírna, mindig ugyanakkor, ez nem hasfájás. Azt olvastam, hogy a babának kb 6 hét kell, hogy megszokja a "klímaváltozást", nincs más baja, csak megsértődött, hogy kikerült az anyaméhből. Az enyém 6 hét után teljesen megváltozott, azóta tényleg csak akkor sír, ha valami komoly baja van.
Az én férjem is kijelentette, hogy hadd sírjon, szokja meg, hogy nincs elkapatva. Anyósom is ráerősített, amikor a 3 napos babára rámondta, hogy már el van kényeztetve, mert amikor sírt felvettük és elhallgatott.
Igenis legyél határozott, s vedd fel, ha sír. Végül is te vagy vele egész nap, nem ő. Neked kell dajkálni, nem neki. Ennyi idősen még nem tudják mi az a hiszti, az később jön. Javaslom adjál a párod kezébe olyan szakirodalmat, amiben ezt elmagyarázzák. Sokat írnak arról, hogyha magára hagyod a babát, elveszti a bizalmat a szüleiben, és később komoly gondokat jelent majd. Nem tudod otthagyni senkire, nem tudod beadni bölcsibe.
Nagyon köszönöm lányok, akkor jól gondolkodom, nem fogok változtatni az elveimen és nem is tudnék.
Rájöttem a válaszokat olvasva, hogy a férjem felfogása anyósomtól ered, aki a mai napig annyira tartózkodó mindenkivel, hogy még puszit sem szoktunk adni találkozáskor, és az, hogy megölelje a saját gyerekeit - egyszer sem láttam még. (Apósomról meg ne is beszéljünk!) Szóval mindez tőlük jön, ami ellen elég nehéz küzdeni, de megpróbálom.
Még1szer köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!