Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, csak nekem nem...

Anyukák, csak nekem nem tetszik ez a sírni hagyós módszer? Van más is aki nem alkalmazza?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert egyre több olyan kérdést látok, hogy nem alussza át az éjszakát egy 2-3, 5-8 hónapos baba és a legtöbb tanács az, hogy ez a módszer milyen jó... Miért jó az, ha a gyerek belefáradva a sírásba elalszik??? Nem vitát szeretnék szítani, hanem véleményekre vagyok kíváncsi. Az enyémeket sosem hagytam sírva elaludni és mégis megtanultak aludni..szerintem az alvás nem tanítható, egy idő után minden baba megérik arra, hogy magától elaludjon és azt is, hogy átaludja az éjszakát. Kinél korábban, kinél meg később jön el ez az időszak... Esetleg rosszul látom a dolgot?
2009. nov. 5. 10:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%

Nekem szerencsém van,mert mind a három gyerekem 8-9 hetes korától alszik éjszaka.A legnagyobb sokat volt beteg,ha ő sírt,sajnos tuti ügyelet.A középső még napközben sem sírt soha.A kicsi 7 hónapos,most bontogatja a szárnyait,néha napközben hiszti,de akkor is kiveszem.Reggel állt,zokogott,tiszta könny volt,mire beértem.Az alvós pelust kidobta és nem alszik nélküle.Kivettem,1 perc múlva elaludt.

Minden tiszteletem annak,aki éjszaka is fenn van és nappal is bírja.

2009. nov. 5. 11:00
 12/24 anonim ***** válasza:
68%
Nekem szakember mondta, hogy nem jó a kisbabát sírni hagyni! Nekünk 6 hónapos a babánk és mi mindketten úgy gondoljuk a férjemmel, hogy egy ilyen kicsi baba nem sír ok nélkül. Nagyon elítélem a sírni hagyókat! Ne haragudjon meg, aki szerint ez jó dolog, de én egyáltalán nem támogatom!!
2009. nov. 5. 11:02
 13/24 anonim ***** válasza:
49%

Sajnos hiába ügyes a babád és elalszik szépen minden segítség nélkül

Sajnos lesz olyan időszaka, amikor megint ébredni fog éjjel, akár többször is. Én is gondoltam rá, hogy hagyom sírni, de nem visz rá a lélek. Pedig ő már 10 hónapos, van súlya is rendesen, de ha kell inkább ringatom. Biztos, hogy van ilyen korszakuk, mert több helyen olvastam én is erről a problémáról. Bár megmondom ősintén, néha már nekem is szembe jut, hogy hagyom egy kicsit, fárassza magát. De aztán mégis kelek és összebújok vele. Szóval nem egyzserű, mert hiába sikerül elérned valamit, lehet, hogy később még nehezebb lesz vele. De csak vége lesz ennek a korszaknak is, és minden rendeződik, ő pedig végig fogja aludni az éjszakát, velem együtt:)

2009. nov. 5. 11:20
 14/24 anonim ***** válasza:
70%

Én sem hagytam soha sírni.Elítélem ezt a módszert, de az is megértem ha már elkeseredésbében az anyának, nincs más választása.

Én elrontottam ott, hogy minden nyekkre kivettem, cici és vissza aludt.Most 9 hós és 1 kezemen meg tudnám számolni hányszor aludt át éjszakát.Ez sem jó!

Képzeld el ha már minden porcikádban vágysz egy nyugodt éjszakára, hogy ne kelljen 5-6-8x vagy még többször is felkelned, és ez megy hónapok óta.Kivagy idegileg, fizikailag és már nem tudod mihez kezdj, ugyanakkor nem azért sír mert vmi baja van, hanem mert megszokta hogy minden nyekkre kiveszik.Gyönyörűen elalszik magától is, ha akar, de ez éjjel nem működik.

Már nekem is megfordúlt a fejemben hogy hagyom sírni, de nem visz rá a lélek.Kb 5-10 percig bírjuk.

Van olyan gyerek akinél hatásos, nálunk ez nem jön be.

Kinövi!Persze.De mikor?5-6 éves korára?Hát azt nem szeretném megvárni.

2009. nov. 5. 11:23
 15/24 A kérdező kommentje:
Az én 1 évesem se alussza át az éjszakát. Megsimogatom, néha szopit is kér, de visszaalszik. Egy felnőtt se alussza át az éjszakát, mi is felébredünk néha, akkor miért várjuk el ezt egy kisbabától? Egyébként az én nagyobb gyerekeim is úgy 1 és másfél éves korukra aludták át az éjszakát. Addig ők is fel-felébredtek. Pár perc kellett, hogy megnyugodjanak, hogy minden rendben van, nincsenek egyedül és aludtak tovább. Ha egy felnőtt éjjel rosszat álmodik vagy csak felébred - nem jó, ha oda tud bújni a párjához? Akkor egy picike ezt nem kaphatja meg?
2009. nov. 5. 11:28
 16/24 anonim ***** válasza:
49%

Először is bátor vagy,majd jól le fognak tolni itt a "minta anyukák"!

Nagyon ellene vagyok a síros módszernek,soha nem jutott eszembe így altatni inkább ringattam vagy simogattam a hátát míg el nem aludt!

2009. nov. 5. 12:02
 17/24 anonim ***** válasza:
49%
Szia!Nem olvastam el a válaszokat, annyi időm most nincs. Nekem is mondták, mikor még pici 2-3hónapos volt a fiam, hogy hagyjam sírni, majd így megtanulja, hogy átaludja az éjszakát. Az én fiacskám azért sírt, mert éhes volt. Meg különben is, pici még, én bizony nem hagytam sírni. Ha én kellettem neki ott voltam vele. Láss csodát, 6 hónapos kora óta végig alussza az éjszakát. Nyugodt, kiegyensúlyozott kiskölök. Mindenkivel barátságos, míg a sírni hagyos anyukák babái, bizony sokszor látom, tapasztalom, bizalmatlanok, barátságtalanabbak. Én nem mondom senkinek, hogy hagyja, vagy ne hagyja sírni a babáját, ez csak az én véleményem, tapasztalatom.
2009. nov. 5. 12:07
 18/24 anonim ***** válasza:
64%
Amikor a fiam kb 8 hós lehetett - mindig ringatva aludt el, nem okozott gondot de nekem, sem az apjának - kipróbáltuk mi is ezt a módszert. Majd 45 pericg sírt, a végén hiába vettem fel, alig lehetett megnyugtatni. S a délelőtti alvásból jól nem lett semmi. Azóta sem hagyom sírva elaludni. Ha látom, hogy fáradt, dörzsöli a szemét, lefekszem mellé, simizem, dúdolok neki,és elalszik
2009. nov. 5. 12:42
 19/24 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, nekem mind nagyon hasznos volt, még azé is, aki szívesen alkalmazza ezt a módszert! Mindenki más és minden baba más, ezért egyetlen módszert se lehet ráhúzni mindenkire. Azért örülök, hogy nem csak én gondolom azt, hogy nem muszáj tanítani az alvást és nem feltétlenül sírással kell ezt elérni.
2009. nov. 5. 14:05
 20/24 anonim ***** válasza:
91%

Nem igazán tudom, hogy pontosan milyen módszerre gondoltál, ettől függetlenül leírom a tapasztalataimat, véleményemet. ;)

5 hónapos ikreim vannak, akik a mai napig még éjszaka is 2-3 óránként szopnak. Sosem jutott eszembe, hogy a kényelmem miatt sírjanak, hátha leszoknak róla (pedig még a védőnőm is ajánlotta)... Úgy gondolom, hogy ha tényleg szükségük van rám és az anyatejre, akkor bármikor megkapják, azért vagyok az anyjuk.

Viszont (és ez az, amit nem tudom, hogy szintén rossznak találsz-e): nekem napközben voltak velük problémáim, mert kézhez szoktak és nem akartak a kiságyukban aludni. Ekkor az "aludj jól gyermekem!" módszerét használtam: ha felsírt, felvettem, megnyugtattam, megnéztem, hogy biztosan csak hisztiről van-e szó (ha más volt, akkor persze "megoldottam"), majd visszatettem az ágyába és kimentem a szobából (a szobaajtóig). Ezt megcsináltam kb. 15-20-szor és mindketten rájöttek, hogy hiába hisztiznek, kiságy a vége. Azóta nincs gond a napközbeni altatásukkal sem,simán elalszanak egyedül.Tehát ennél a módszernél sem hagytam sírni őket, mert mindig azonnal reagáltam, amikor jeleztek. Tudom, hogy vannak, akik ezt a módszert is elítélik, de én jónak és hasznosnak találom.

2009. nov. 5. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!