Anyukák, csak nekem nem tetszik ez a sírni hagyós módszer? Van más is aki nem alkalmazza?
Nekem szerencsém van,mert mind a három gyerekem 8-9 hetes korától alszik éjszaka.A legnagyobb sokat volt beteg,ha ő sírt,sajnos tuti ügyelet.A középső még napközben sem sírt soha.A kicsi 7 hónapos,most bontogatja a szárnyait,néha napközben hiszti,de akkor is kiveszem.Reggel állt,zokogott,tiszta könny volt,mire beértem.Az alvós pelust kidobta és nem alszik nélküle.Kivettem,1 perc múlva elaludt.
Minden tiszteletem annak,aki éjszaka is fenn van és nappal is bírja.
Sajnos hiába ügyes a babád és elalszik szépen minden segítség nélkül
Sajnos lesz olyan időszaka, amikor megint ébredni fog éjjel, akár többször is. Én is gondoltam rá, hogy hagyom sírni, de nem visz rá a lélek. Pedig ő már 10 hónapos, van súlya is rendesen, de ha kell inkább ringatom. Biztos, hogy van ilyen korszakuk, mert több helyen olvastam én is erről a problémáról. Bár megmondom ősintén, néha már nekem is szembe jut, hogy hagyom egy kicsit, fárassza magát. De aztán mégis kelek és összebújok vele. Szóval nem egyzserű, mert hiába sikerül elérned valamit, lehet, hogy később még nehezebb lesz vele. De csak vége lesz ennek a korszaknak is, és minden rendeződik, ő pedig végig fogja aludni az éjszakát, velem együtt:)
Én sem hagytam soha sírni.Elítélem ezt a módszert, de az is megértem ha már elkeseredésbében az anyának, nincs más választása.
Én elrontottam ott, hogy minden nyekkre kivettem, cici és vissza aludt.Most 9 hós és 1 kezemen meg tudnám számolni hányszor aludt át éjszakát.Ez sem jó!
Képzeld el ha már minden porcikádban vágysz egy nyugodt éjszakára, hogy ne kelljen 5-6-8x vagy még többször is felkelned, és ez megy hónapok óta.Kivagy idegileg, fizikailag és már nem tudod mihez kezdj, ugyanakkor nem azért sír mert vmi baja van, hanem mert megszokta hogy minden nyekkre kiveszik.Gyönyörűen elalszik magától is, ha akar, de ez éjjel nem működik.
Már nekem is megfordúlt a fejemben hogy hagyom sírni, de nem visz rá a lélek.Kb 5-10 percig bírjuk.
Van olyan gyerek akinél hatásos, nálunk ez nem jön be.
Kinövi!Persze.De mikor?5-6 éves korára?Hát azt nem szeretném megvárni.
Először is bátor vagy,majd jól le fognak tolni itt a "minta anyukák"!
Nagyon ellene vagyok a síros módszernek,soha nem jutott eszembe így altatni inkább ringattam vagy simogattam a hátát míg el nem aludt!
Nem igazán tudom, hogy pontosan milyen módszerre gondoltál, ettől függetlenül leírom a tapasztalataimat, véleményemet. ;)
5 hónapos ikreim vannak, akik a mai napig még éjszaka is 2-3 óránként szopnak. Sosem jutott eszembe, hogy a kényelmem miatt sírjanak, hátha leszoknak róla (pedig még a védőnőm is ajánlotta)... Úgy gondolom, hogy ha tényleg szükségük van rám és az anyatejre, akkor bármikor megkapják, azért vagyok az anyjuk.
Viszont (és ez az, amit nem tudom, hogy szintén rossznak találsz-e): nekem napközben voltak velük problémáim, mert kézhez szoktak és nem akartak a kiságyukban aludni. Ekkor az "aludj jól gyermekem!" módszerét használtam: ha felsírt, felvettem, megnyugtattam, megnéztem, hogy biztosan csak hisztiről van-e szó (ha más volt, akkor persze "megoldottam"), majd visszatettem az ágyába és kimentem a szobából (a szobaajtóig). Ezt megcsináltam kb. 15-20-szor és mindketten rájöttek, hogy hiába hisztiznek, kiságy a vége. Azóta nincs gond a napközbeni altatásukkal sem,simán elalszanak egyedül.Tehát ennél a módszernél sem hagytam sírni őket, mert mindig azonnal reagáltam, amikor jeleztek. Tudom, hogy vannak, akik ezt a módszert is elítélik, de én jónak és hasznosnak találom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!