Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Uton van a masodik baba es...

Uton van a masodik baba es anyagiak miatt nem tervezunk tobbet. Hogy dolgozzatok fel, ha szeretnetek meg gyereket, de nem vallalhattok tobbet? Illetve azt hogy nonek a gyerekek es hianyzik a babakor?

Figyelt kérdés

2013. aug. 26. 15:25
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
nem azt írtam,hogy minden egykéből önző felnőtt lesz...de egyáltalán nem egészséges szerintem,ha 1 gyerek van azért,hogy fűt-fát minden megkapjon amit szeretne.
2013. aug. 26. 17:45
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
amúgy tök vicces,hogy hogy le vannak pontozva azok,akik bevállaják,hohy itt-ott spórolnak, és vállanak több gyereket
2013. aug. 26. 17:45
 33/49 anonim ***** válasza:

Én sem mondtam, hogy aki egyke, abból feltétlenül önző idióta lesz, vagy hasonlók. Arra reagáltam, hogy akik sokan vannak testvérek, azok "tuti hogy nélkülöznek", erre írtam, hogy akkor akár azt is lehetne mondani sztereotípiaként amít artam, de rosszul sült el. Sőt, azzal is egyet értek, aki azt írja, hogy a boldogság nem a testvérek számától függ.

Viszont abban biztos vagyok, hogy ha harmosnikus házasságban élő szülők "jól csinálják" sok gyerekkel, akkor az egy olyan fajta élményt nyújt, ami nem hasonlítható az egykeség semmilyen (anyagi és egyéb) előnyéhez. Hozzá teszem, hogy gyerekként nem volt részem ebben, most próbálom adni az enyémeknek, és sok családot ismerek, ahol ez működik.

2013. aug. 26. 17:53
 34/49 anonim ***** válasza:

Egyébként nincs ennek a vitának semmi értelme...van aki 1 gyerekkel érzi teljesnek az életét, van aki bevállal többet még ha néha lemondásokkal is jár,mert neki úgy kerek a család,ha több gyerek van.Aki ilyen típusú,annak nyilván trauma megélni,ha nem vállalhatnak több gyereket,meg is értem a kérdezőt...és nem tudom hogy lehet ezt feldolgozni.

Nekem 2 fiam van és még ha tutira tudnám,hogy a 3.is az lesz,akkor is bevállalnám,mert nagyon szeretnék 3.-at,nemtől függetlenül.

"35 nm-es"

2013. aug. 26. 18:21
 35/49 anonim ***** válasza:
38%

Ezt bírom, idejön a sok egy gyerekes, aki anyagiaktól függetlenül nem is akar többet (mert ha le kell mondani a moziról akkor inkább ne legyen kistesó) okoskodni és nem a kérdésre válaszolni. A kérdező mint már írtam nem fog vállalni több gyereket az anyagi helyzetük miatt, de szíve szerint nagyon szeretne, és hogy ezt hogyan is dolgozza fel, ez volt az eredeti kérdés, erre megkapja válasznak hogy ne is szüljön ha szar az anyagi helyzet.... de nem is akar pont emiatt, ez nem kérdés....

Arra meg Ti akik alapból nem is vágytok nagy családra hogyan akartok válaszolni hogy ezt a vágyat hogy nyomja el magában a kérdező, ha ez bennetek nincs is meg? Ha?

2013. aug. 27. 07:52
 36/49 anonim ***** válasza:
ja 7-es voltam
2013. aug. 27. 07:53
 37/49 anonim ***** válasza:
34%

"Ha?" Milyen stílus ez? Na, mindegy.

Amennyiben figyelmesen olvastál volna, akkor látnád, hogy nem azt írta aki nem szül 3 gyereket, hogy a saját mozizása stb. érdekében nem vállal több gyereket, hanem a már meglévő gyerekétől nem akar élményeket, saját szobát és még sok mindent megvonni, csak azért mert, "kell a kistesó". Nem hiszem, hogy ez elítélendő lenne. A szülőnek az a dolga, hogy biztosítson a gyerekének mindent, amit csak tud és ne a saját vágyainak engedelmeskedve szülje egymás után a gyerekeket, mert ő szeret babázni.

Mellesleg nekem például olyan mindegy ki hány gyereket vállal, amíg nem az én adómból kívánja a "nagycsaládját" finanszírozni. Persze itt senki nem ilyen, tudjuk. Hogyne.

Kérdésre válaszolva: Hogy lehet feldolgozni? Ésszel, gondolkodva. Nem nehéz, meg kell próbálni.

2013. aug. 27. 08:33
 38/49 anonim ***** válasza:

Nekünk még csak egy babánk van, elvileg kettőt terveztünk de egyenlőre úgy néz ki hogy marad az egy, mert anyagilag neccesen bírnánk kettő gyereket. És nem a babakorról van szó hanem a késöbbieket nézve.

Szeretnék másodikat, de mindig arra gondolok hogy inkább egy gyerekkel jól megélni mint kettővel nyomorogni, ha egy gyerekünk marad mindent megtudunk majd neki adni, ha kettő lesz mind a kettőnek kevesebb jut.

Azért meg biztos nem szülnék, hogy jajjj legyen babakorú gyerekem megint, egy gyerkőc nem marad örökre kisbaba.

2013. aug. 27. 09:51
 39/49 anonim ***** válasza:
0%

37-es, látom Te is szajkózod továbbra azt ami nem is volt kérdés.... pontosan erről beszéltem.

A mozizást pedig konkrétan itt írta az egyik válaszoló, már bocs.

A kérdező nem felelőtlen, nem kell kioktatni, nem fog vállalni csak azért gyereket hogy legyen babakorú is az anyagi helyzetüket nem figyelembe véve, csak szíve szerint vágyik még gyerkőcre, ezen mit nem lehet érteni?

2013. aug. 27. 11:25
 40/49 anonim ***** válasza:
Ok, 36-os. Úgysem érted miről írok (nyilván nem is akarod), úgyhogy be is fejeztem. Szüljön mindenki annyi gyereket, amennyit akar, csak tartsa is el és nevelje gyereknek megfelelő körülmények között. Aki pedig nem tud valamiért annyit, mint amennyivel babázni szeretne, dolgozza fel. Értelmes, felnőtt embereknek talán sikerül. Talán..
2013. aug. 27. 11:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!