Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Uton van a masodik baba es...

Uton van a masodik baba es anyagiak miatt nem tervezunk tobbet. Hogy dolgozzatok fel, ha szeretnetek meg gyereket, de nem vallalhattok tobbet? Illetve azt hogy nonek a gyerekek es hianyzik a babakor?

Figyelt kérdés

2013. aug. 26. 15:25
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%
Már bocsi tudom mik az értékek és képzeld nekem fontos az is,hogy a gyerekemnek legyen jó cipője és saját szobája,tudod nekem egy tesóm volt,anyukám egyedül nevelt minket,nem volt sok pénzünk,még jó hogy apukánknak jól ment,sosem volt saját szobám,nem tudtunk mindig nyaralni aztán jobban mentek a dolgok,gyerekként nem volt jó,hogy van,hogy alig van valami a hűtőben stb.Nem tehetett róla anyukám pedagógus fizetés az siralmas.tehát tudom milyen az amikor az embernek csak az alap dolgokra telik,más igényem is van nem csak gyereket nevelni,szeretek utazni,nyaralni,mozizni,elmenni étterembe,vásárolgatni,állatkertbe,múzeumba,színházba,strandra stb. Szerintem az élet nem csak abból áll,hogy van egy lyuk ahol tudunk aludni,dolgozunk, a gyerek oviba,iskolába jár néha elmegyünk sétálni,játszótérre,kirándulni,mert másra nem futja.
2013. aug. 26. 16:58
 22/49 anonim ***** válasza:
19-es vagyok: ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki csak 1 gyereket szüljön. De ez a "kell a testvér" hozzáállás elég idegesítő. Az, hogy valakinek boldog gyerekkora lesz-e, nem a testvérek számától függ.
2013. aug. 26. 16:59
 23/49 anonim ***** válasza:
47%

35nm-es vagyok...még nincs 3 éves a nagy,a pici meg 9 hónapos,még messze van az íróasztalos korszak...addigra tovább költözünk.Sőt előbb,mert szeretnénk még egy gyereket!na gondolom ez tuti kiveri a biztosítékot sokakban de nem érdekel...

amúgy én ezt a marha nagy szélsőséget nem értem...ha valakinek van 2-3 gyereke miért nem mehet moziba,miért nem spórolhat össze nyaralásra,ami mondjuk nem hawaii,de azért belföld és jó.

Miért van az,hogy legyen inkább 1 de annak mindent???és akkor csodálkozunk,ha sok az önző felnőtt...

Amúgy meg ez a külön szoba kérdés szerintem nevelés kérdése...mi 5en vagyunk tesók, sokáig voltunk 1 szobában kettesével,a pici meg s szüleinknél,és tök jól éreztük magunkat!Mikor nagyobb házba költöztünk és mindenkinek volt külön szobája,akkor csak a nappalit használtuk,csak aludni mentünk a szobánkba,mert inkább együtt voltunk mint külön-külön...

2013. aug. 26. 17:11
 24/49 anonim ***** válasza:
30%

21-es, ha már átmentél személyesbe.

Az én férjem is pedagógus, és így van 3 gyermekünk, szóval nagyon jól tudom, hogy milyen abból megélni. Másrészről azt írod, anyád egyedül nevelt, tehát nem volt normális családod, ebből egyenesen következik, hogy nem volt olyan a gyermekkorrd, mint jó lett volna, de ez nem a pénz miatt volt, hidd el. (Engem is anyám nevelt fel, tudom miről beszélek)

2013. aug. 26. 17:13
 25/49 anonim ***** válasza:
66%

Arra írtam,hogy jön a sok szöveg ahol 1 van megfér 2 meg ahol kettő van megfér 3,erre írtam,hogy sokan még moziba sem tudnak elmenni,de azért ott a 2-3-4 gyerek.De mindegy nem vitatkozom ha neked jó 35m2en élni 4en akkor hajrá.

Mellesleg attól senki sem lesz önző,mert gyerekkorában nem kell szűkölködni,egymás hegyén-hátán aludni.

2013. aug. 26. 17:15
 26/49 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ti nem vágytatok külön szobára, külön zugra, nem biztos hogy a gyerekeid sem fognak rá vágyni.
2013. aug. 26. 17:15
 27/49 anonim ***** válasza:
100%
Ja, minek kell szélsőségekben gondolkozni - minek kell minden egykét minimum magának az ördögnek beállítani?
2013. aug. 26. 17:16
 28/49 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ne mond meg nekem mitől nem volt olyan jó gyerekként,mert láttam apámat amikor akartam,és rossz volt nem voltak együtt,de sokkal rosszabb volt,hogy másoknak mijük van,mit tudnak venni,hogy mások nem csak vajas kenyeret esznek.
2013. aug. 26. 17:17
 29/49 anonim ***** válasza:
De én lezártam a témát elmondtam az érveimet,és ettől függetlenül én szeretnék még a fiam mellé legalább 1et de csak akkor ha megtehetjük,tehát majd 1-2 év múlva.
2013. aug. 26. 17:18
 30/49 anonim ***** válasza:
100%
14-es vagyok. Én egyke vagyok és bármilyen hihetetlen, de nem lett belőlem önző felnőtt. Sőt, még normális családom sem volt (ahogy az egyik kedves válaszoló volt szíves nevezni az olyan családot, ahol a szülők elváltak), anyukám nevelt, ráadásul nagyon jó anyagi körülmények között, mégsem lettem követelőző, elkényeztetett gyerek majd felnőtt. Nevelés kérdése az egész.
2013. aug. 26. 17:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!