Szemüveges gyerekek anyukai, mi lehet a gond?
Szia! 3 hetd kapott szemüveget, de 3 hónapja mérte be neki a szemész a +3-at? Mert lehet, hogy azóta változott a szeme és más dioptria kell neki. Az én kisfiamnak 1 dioptriát is romlott fél év alatt. Ha pénteken úgyis vissza kell mennetek a doktornénihez, én nem adnám rá addig a szemüveget. Az a néhány nap nem oszt, nem szoroz; gondolom úgyis alaposan meg fogja nézni és kiderül majd, hogy miért kapkodja le folyton a babád. Majd írj, hogy mi volt a vizsgálaton:-)
UMég az is eszembe jutott, hogy a nagy megben tágul a szemüveg is, legalábbis az enyém nagyon kitágult az utóbbi néhány napban és nagyon zavart én is állandóan levettem. Bár az meg, hogy dörzsöli az egyik szemét azt jelentheti, hogy nem jó neki a lencse.
Bocs a helyesírási hibákért, telefonról írtam.
Te jó ég, mennyit változott a világ!
Nekem voltak szemproblémáim gyerek koromban, és az ország egyik legjobb szemész.-agysebésze volt a dokibácsim, és ő azt mondta, óvodás kor előtt nincs ilyesmi, mert rugalmas a szem és még változhat magától is.
Na mindegy, csak csodálkozom nagyon. NEkem óvodásan csinálták a pupillatágítást, volt olyan erős, hogy 2-3 nap volt, mire újra láttam, addig csak zenét hallgattam meg hintáztam. :)
Kicsit irreálisnak tűnik a babaszemüveg, már csak azért is, mert hogyan viselje szegény, amikor a fején fekszik/forog stb.
Hát kitartást Nektek, majd írd meg, mit mondtak!
Ja, és nekem is plusz 4-ről indult, 12 évig hordtam szemüveget, utána 8 évig kontakt lencsét,ez volt 10 éve, azóta jó a szemem. Majd idősebb koromban vélhetően átmegy mínuszba...
Szia!
6-os vagyok, mi volt a vizsgálaton?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!