Uton van a masodik baba es anyagiak miatt nem tervezunk tobbet. Hogy dolgozzatok fel, ha szeretnetek meg gyereket, de nem vallalhattok tobbet? Illetve azt hogy nonek a gyerekek es hianyzik a babakor?
2.vagyok
De ez igenis ésszel élés dolga.Mi jelenleg hárman vagyunk, 137ezer forintból élünk.Ebből a rezsi 50 ezer,albérlet nincs.De rengeteg pénz a kicsinek a pelusa (Dada márka,nem Pampers stb) ,ha cipő is kell neki,az sem két fillér.Ha tápszeres lesz ő is,akkor az is plusz pénz...Nem fér el kettő ott,ahol egy is...Nekünk nem telne még egy gyereknek a pelusára,tápszerére,zöldség/gyümölcseire,tejpépére.Ha fiú lenne,ruhái se lennének.Cipőt újat vennék a másodiknak,mert minden baba máshogyan tapossa ki a sajátját.És igen,szeretnénk még gyereket,de egynek adok meg mindent,nem kettőnek semmit.És nem veszek márkásat a gyereknek,sőt eddig egy 150ft-os zoknin kivül semmit nem vettem még neki,mert eddig még rosszabb anyagiakkal éltünk.Nem lesz még egy gyerek,mert én se laknék testvéreimmel egy szobában.Nem lesz még egy gyerek,mert ha nem lenne munkák később majd,akkor lehet egyet még tudnánk ellátni,de kettőt nem.
KÉpzeld 16-os, hogy két olyan barátnőm is van, akik sokan voltak testvérek. Az egyikük nyolcan, a másikuk 10-en, és mindketten azt monjdják, hogy ennél csodálatosabb nem is történhetett volna velük, és maguk is nagy családot akarnak (az egyiknek már van 4 gyereke, a másiknak még nincs). Pedig mindketten elmondták, hogy volt nélkülözés, de az a fajta szeretet és családi élmény, amit megéltek otthon, az mégis vonzó számukra.
Sajnos erről írtam korábban is, hogy egyfajta értékválság van, valószínűleg már Te is ebben nevelkedtél (ezért nem is hibáztatlak!), Te is ezt adod tovább a gyereke(i)dnek, hogy a jó cipő és a saját szoba mindennél fontosabb...
9-10. te lehet jól elvagy, de a gyerekeid utálni fogják ezt a helyzetet, ha nagyok lesznek... Szerintem meg marha nagy felelőtlenség, ha valaki csak azért szüli halomra a gyerekeket a megfelelő körülmények nélkül, hogy babázhasson, meg jaj de cuki sok kis gyerkőc... Az nem érdekli az ilyen szülőket, hogy sok esetben elveszik a lehetőséget a gyerekeiktől, hogy mondjuk tanuljanak?
Kérdező: én téged sem tudlak megérteni, nem hogy a gyerekeiddel foglalkoznál, máris azon szenvedsz, hogy nem lesz több...
Nekem meg több olyan ismerősöm is van, aki utálta hogy diákmunkázni kell, hogy folyton nekik vannak lepasszolva a kicsik, hogy folyton gúnyolták őket a használt-szakadt ruha miatt, akik egy osztálykiránduláson sem voltak mert nem volt rá pénz.
Arról nem beszélve, amikor felnőttként egymáshoz sem szólnak, max amikor az örökségen kell összeveszni.
Persze, nem magától értetődő, hogy a sok gyerekes szülők "jól csinálják", de az sem, hogy az egy gyerekes szülők jól csinálják.
Olyan gyerek is van, akinek 600 féle játéka van, volt az összes nyelvi és kalandtáborban, de a szülei nem foglalkoznak vele és felnőtt korára magányos önző ember lesz belőe.
Egyik sem törvény szerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!