Uton van a masodik baba es anyagiak miatt nem tervezunk tobbet. Hogy dolgozzatok fel, ha szeretnetek meg gyereket, de nem vallalhattok tobbet? Illetve azt hogy nonek a gyerekek es hianyzik a babakor?
Van egy egészséges gyereked, úton a második és azon aggódsz, hogy nem lesz 3.-4.5. stb?
Nem is értem, hogy érted hogy hiányzik a babakor? Évente-1,5 évente akarsz szülni, hogy mindig legyen egy babád? És ha már nő a gyerek akkor nem is jók már?
Egyrészt gondolj bele milyen szerencsés vagy.
Másrészt ki tudja, hogy alakul a jövő. Lehet 5-10 év múlva vállalhattok még egy gyereket. Igaz, akkor lesz pár "babamentes" éved, de talán kibírod.
Én megértelek :). Nem tudom hogy fogom majd elnyomni magamban a vágyat egy harmadik gyerkőcre, de muszáj lesz.
Aki meg észérvezik, az meg olvassa figyelmesen a kérdést, mert a kérdező nem fog vállalni harmadikat, csak szíve szerint szeretne...nem kell kioktatni... jajjjj.
Nem ismerem e körülményeiteket, de azt gondolom, hogy ahol elfér kettő, ott elfér három is.
Régen háború volt meg éhezés, lyukas cipő, és mégis születtek a gyerekek.
A mai világ diktálja azt az értékrendet, hogy meg KELL venned ezt is meg azt is a gyereknek, meg hogy ha nincs külön szobája, úgy nem lehet élni, és ha nem tudod ez egyetemét finanszírozni, akkor inkább be se vállald...
Régen több generáció élt egy szobában.
MInt írtam, nem tudom milyenek a körülményeitek, tehát az "éhezést" én sem pártolom, meg a nyomort, de azt látom magunk körül, hogy sokan vállalnak egyel vagy kettővel kevesebbet, mint amennyit anyagilag simán megtehetnének. HOgy milyen okokból, az persze egyéni, de ez a tendencia...
Amúgy megértelek, nekünk három van, és úgy néz ki, hogy a negyedikről kell lemondani, bár hangsúlyozom, egészségi okokból, és nem anyagiból.
Az "anyagi jóllét" meg rendkívül relatív, van aki 400 ezer havi jövedelemre cak egyet vállal, hogy "mindent meg tudjon adni", mi meg kicsit több mnint fele ennyiből élünk 5-en, és nem mondanám, hogy rossz körülmények között.
Babázni lesz/van lehetőség máshol mások babáival is, vállalhatsz gyermekfelügyeletet később.
Én azt gondolom, hogy ha tényleg kettő marad is a létszám, gondolj arra, hogy velük minden percet kiélvezz. És a növekedésüket is ugyanannyira csoda figyelni, mint ahogy az első évben a kis síró csecsemőből szaladgáló kisgyerek lesz.
Nap mint nap tanulnak valamit a nagyok is, aminek lehet örülni. Egy-egy udvariasság, vagy okosodás jeleit mindig meg lehet figyelni. Ennek a fejlődésnek tanulj meg örülni.
én soha nem értettem ezt az egészet....szerintem igenis azon múlik,hogy milyen az ember igényszintje.sok mindenen lehet spórolni és nem kell drága játékokat venni.
És az aki bevállal 3-at mert éppen nagyon biztosan jól áll,aztán mire nagyok a gyerekek jön egy krach,egy válság és elveszít mindent és nem tudja táborba küldeni a gyerekeit azzal mi van?
szerintem a tesó a legnagyobb ajándék ami egy szülő adhat a gyerekének,mert nem csak hogy jobban szocializálódik akinek tesója van,hanem támasza is lesz felnőtt korában,ott lesznek egymásnak!
9es vagyok,8as nagyon szépen megfogalmazta,ez így van:)
amúgy mi 4en élünk 35nm-es lakásban és köszönjük szépen nagyon jól elvagyunk:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!