Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy valaki...

Miért van az, hogy valaki amint kimondja, hogy a babája tápszeres, rögtön nagy lemondóan hozzáteszi, hogy sajnos? Olyan szörnyű dolog ez a mai világban?

Figyelt kérdés

Én úgy vagyok vele, hogy akinek megy, szoptat, akinek nem megy, az úgysem tud mit tenni.

Ezerszer inkább tápszer, mint az a kínlódás, amit itt egyesek leírnak a fejéssel meg a szoptatással. Nekem fontosabb, hogy a gyerekemnek kipihent, normális anyja legyen, minthogy még egy hétig szoptathassam.

Mi olyan rossz ebben?

2013. jún. 25. 20:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
19%

Hol olvastad azt, hogy ez szenvedés? Nem az. A lehető legjobbat adom a fiamnak, ami tőlem telhető. Mert NEKI ez fontos, iszonyat cicifüggő, és hatalmas törést okozna nála, ha ettől megfosztanám még. Mivel allergiára hajlamos, közel nem biztos, hogy az első tápszer beválna, nem kísérleti nyúl. Jók a mai tápszerek, de soha nem fogják tudni összetételben az anyatejet utolérni. Nehezen jött össze a szoptatás, és voltak percek, hogy majdnem azt mondtam nincs tovább, de az életben vannak dolgok, amikért küzdeni kell. Egy percig nem bántam meg, főleg amikor a fiam szemembe néz és elégedetten gurguláuik, amikor cicizés jön.

A felsorolás pedig annak a válaszolónak szól, aki azt hiszi ez az egyetlen siker az életemben. Hát nem. Eddig minden összejött, mert akartam.

2013. jún. 26. 13:42
 32/81 anonim ***** válasza:
25-ös vagyok! Bár előbb derült volna ki! ÉS a mi a poén, nem is fogyasztottam ezekből sokat és még is baj lett! Sajnos én magam nagyon sok mindenre vagyok allergiás, így várható volt!
2013. jún. 26. 14:01
 33/81 anonim ***** válasza:
32%
én nem fogom soha megérteni, kit érdekel az életben elért összes többi "siker", ha tök más a téma...Különben meg távolról minden csilloghat fényesen :) Én utáltam, hogy körülöttem mindig azoknak volt a legnagyobb hangjuk, akiknek volt tejük meg könnyen és leginkább sok. Én a falat kapartam, akkor sem volt jött 10-20 ml-nél több. Se védőnő, se tanácsadó, se csecsemős nővér nem tudott segíteni.
2013. jún. 26. 14:07
 34/81 A kérdező kommentje:

" Nehezen jött össze a szoptatás, és voltak percek, hogy majdnem azt mondtam nincs tovább, de az életben vannak dolgok, amikért küzdeni kell."

Akkor biztos én értettem félre, bár nekem ez nem éppen úgy hangzik, mint móka és kacagás.

És szerintem nem ettől függ, hogy jókedvű-e a baba, mert az enyém is az. Persze, te megtetted, sikerült, nem ezzel van a gond.

Csak azzal, amikor mást lenéznek, hogy még ennyire sem képes a gyerekért, amikor azt sem tudják, mi volt a gond. Megtett minden tőle telhetőt, és nem sikerült. Viszont mindenkinél máshol van ez a határ, és ha azt átléped, jön a szenvedés rész, ami szerintem sem az anyának, sem a gyereknek nem jó.

A fiam vidáman bekortyolja a tápszert, alszik, játszik, jól van. Nincs kiütése, hasfájása, szerintem nem érzi magát rosszabbul, mint az, akit szoptatnak.

2013. jún. 26. 14:17
 35/81 anonim ***** válasza:
50%
Az első 3 hónap nem volt könnyű, ez tény. De megérte a kitartás. És igen büszke vagyok arra, hogy tudom szoptatni a fiamat. Arra akartam rávilágítani, hogy nem kell azt hinni, hogy mindenkinek, aki tud szoptatni ömlik a teje az 1 perctől. A legtöbbünknek nem, én császárral szültem, csak a hazajövetelünk napján volt mérhető tejem és a kórházban kapott is pótlást a fiam és aznap délután, amikor haza jöttünk. Aztán nem, 1 hónapig méregettem, számolgattam, aggódtam. Felhívtam szoptatási tanácsadót, ha úgy éreztem hetente többször is és megfogadtam szóról szóra, amit mondott. Még akkor is, ha kételyeim voltak, mert pár napon nem múlt. 3 hónapos koráig esténként mértem, hízott, jó kedvű volt, így megnyugodtam. Hányszor írjam még le, hogy a körülményeimre való kitérő az egyik válaszolónak szólt??????? aki abban kételkedett hogy nincs más sikerélmény az életemben csak a szoptatás. Én nem vonom kétségbe, hogy nem tettek meg mindent a tápszeres babák anyukái, inkább arra célzok, nem a megfelelő segítséget kapták nem megfelelő időben és ebben nem biztos, hogy ők a hibásak. A szoptatás olyan, mint a pasiknál a foci. Mindenki ért hozzá.
2013. jún. 26. 14:40
 36/81 anonim ***** válasza:
41%

OOOO, te büszke sikeres szoptató anya! Te anyák legjobbika! Te végsőkig elmenő, te önfeláldozó, szenvedő, gyermekéért sokat éjszakázó ANYA! Te 12-es, te lenéző, mások felett sajnálkozó, lekezelő, indokolatlanul másokba rugó, földön fekvő embert megtaposó, gőgös, mindent tudni vélő.....szánalmas vagy!

Nem szégyen a tápszer, sőt, nagyon sokféle igen jó tápszer van, némelyik egyes dologban le is körözi az anyatejet, ami vitathatatlanul a legideálisabb táplálék egy csecsemő számára. De a szoptatás nem erény! Örülj, hogy van tejed és nem kell főzőcskézned, sterilezned, vagyonokat fizetned a tápszerért és ne gondold, hogy ezzel te különb vagy bárkinél is! Egy anya vagy, akinek mivel van teje kutya kötelessége szoptatni. Ennyi.

2013. jún. 26. 14:42
 37/81 anonim ***** válasza:

Kedves 12-es!

Én egy nagyon maximalista ember vagyok, és nekem is minden összejött amit akartam. Kivéve a szoptatást, pedig én is mindent megtettem. Vitatkoznék én azzal a 2%-kal egyébként, szerintem ezt azért mondják, hogy a nők ne higyjék azt, hogy olyan gyakori amikor valakinek nincs (elég) teje. Nekünk a baba is nehezen jött össze, és próbáltam magam azzal vigasztalni, hogy ha nem tudom (kizárólagosan) szoptatni, az még mindig sokkal jobb, mint mikor az volt a problémám, hogy miért nem esem teherbe, ill. miért ment el a babám. Sajnos a mai stresszes világban nagyon sokan nem tudnak szoptatni. Lehet, hogy nálam is a stressz volt az egyik ok, nem tudom, hiába tettem meg mindent, a kórházban megadták a negatív kezdő lökést. Hozzám is jött a szoptatási tanácsadó, és ő mondta, hogy nem szabad fejni...

Itthon aztán pár nap múlva elkezdtem fejni, attól indult meg végül a tejem, de nem lett elég akármit csináltam utána. És nem hiszem, hogy te pl. többet tettél volna mint én, mert azt már fizikailag lehetetlennek gondolom. Úgyhogy azt mondom örülj nagyon a szerencsédnek, mert igenis van aki mindent megtesz, de ennek ellenére nem sikerül.

2013. jún. 26. 14:42
 38/81 anonim ***** válasza:
51%
figyelj, én értem, hogy csak válaszként a sikereidre jött a tökéletes férj, és "aszipiszupivezető" beosztás. Ettől függetlenül nem kicsit vicckategória a szememben ebben a témában. Örülj szerintem, hogy van tejed és tudod szoptatni. Hidd el, szerencséd is volt. És mint ez tudod, forgandó...
2013. jún. 26. 14:50
 39/81 anonim ***** válasza:
54%

12-es! Magyarázhatod bárhogy, de teljesen egyértelmű a hozzáállásod a dologhoz, és azokhoz, akiknek nem sikerült! Nincs itt semmi félreértés.:)

Két gyerekem van, mindkettőt igény szerint szoptattam, az elsővel simán ment, a másodikkal nem. Nem részletezem, tudom, hogyan kell szoptatni, mit kell próbálni, kihez kell fordulni. Mi itt mindannyian küzdöttünk, de bármilyen hihetetlen, nem sikerült. Hiába a statisztikád, meg a százalékok, - amiket nem tudom ki és hogyan mért meg, mert engem pl. nem kérdeztek még meg soha, ahogy szerintem itt sokakat...

Az első válaszodból idézem, hogy ne érezd, hogy oktalanul írtam: "Na nehogy már szarul kelljen érezni magamat azért mert tudok szoptatni...Egy gyerek lemondásokkal jár, és én addig mentem amíg a megfelelő segítséget meg nem kaptam... Napokat töltöttem a hintaszékben karomban a fiammal és tettem 1,5 -2 óránként mindkét mellre, hogy legyen tejem és szoptatási tanácsadót hívtam, amikor problémám volt. Bizony sokat kell a szoptatásért tenni."

Képzeld, ezen túl vagyunk mindannyian. Inkább örülj, hogy neked sikerült, és leírhattad, hogy milyen önfeláldozó vagy, ellentétben velünk! Na, ez a szánalmas.:) Pontosan az ilyen emberek miatt tesszük hozzá, hogy "sajnos".

2013. jún. 26. 15:13
 40/81 anonim ***** válasza:
23%
Ha mindent megtettetek, akkor miért is akadtok ki? Ebben az esetben viszont velem ellentétben, azok nincsenek rendben akikből egy puszta kérdés és válaszok ilyen indulatokat váltanak ki. Higgadtság-nyugodtság. Egyes válaszolókból ez hiányzik. Van egy baba-mama klub, ahol nagyon sokat segítünk egymásnak és a tapasztalatom az, hogy bizony gyűlölik a tápszeres anyukák a szoptatni tudóakat, süt a tekintetük.....szerencsére nagyon sok kismamának tudtam már segíteni azzal, hogy a megfelelő segítséghez irányítottam és elmondhattam neki a saját tapasztalatomat és hogy ne adja fel könnyen. Kár a próbálkozásért, nem tudtok megingatni ebben a hitemben. Nem nézem le a tápszeres anyukákat, de tény, hogy ellenségesebbek tudnak lenni a kelleténél. A babára mi egy évet vártunk és nem volt problémamentes a terhességem sem. Mindenki tanul a másik történetéből, az enyém csak egy, a tanácsadó viszont több tapasztalattal rendelkezik, sajnos a bevett gyakorlat az, hogy akkor keressük fel, amikor már gond van, ahelyett, hogy az elejétől ők segítenék a szoptatást és nem rájuk hallgatunk, hanem anyáinkra, akik közül sokan csak pár hónapig szoptattak.
2013. jún. 26. 15:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!