Miért van az, hogy valaki amint kimondja, hogy a babája tápszeres, rögtön nagy lemondóan hozzáteszi, hogy sajnos? Olyan szörnyű dolog ez a mai világban?
Én úgy vagyok vele, hogy akinek megy, szoptat, akinek nem megy, az úgysem tud mit tenni.
Ezerszer inkább tápszer, mint az a kínlódás, amit itt egyesek leírnak a fejéssel meg a szoptatással. Nekem fontosabb, hogy a gyerekemnek kipihent, normális anyja legyen, minthogy még egy hétig szoptathassam.
Mi olyan rossz ebben?
Szerintem mi nem oltunk senkit. Aki tud szoptatni, annak jó és tegye. Épp arról van szó, hogy mi kapjuk meg, hogy rosszat teszünk és nem próbáljuk eleget, pedig szerintem ez a legtöbb esetben nem igaz.
Én is szoptattam kétóránként, éjszaka, és nem kavartam be egy csepp tápszert sem. De mikor a fiam egy grammot nem hízott egy hónap alatt, szerintem érthető, hogy a tápszer mellett döntöttem.
Én egy rossz szót sem szóltam arra, aki szoptat. Szerintem ez fordítva szokott lenni.
"A fiam felkel éjjel, de inkább így legyen, mint a tápszer. Napokat töltöttem a hintaszékben karomban a fiammal és tettem 1,5 -2 óránként mindkét mellre, hogy legyen tejem és szoptatási tanácsadót hívtam, amikor problémám volt. Bizony sokat kell a szoptatásért tenni."
12. válaszolónak: Szerinted minden tápszeres baba anyukája nem tesz meg mindent, és csak kényelemből választja a tápszert? Hidd el, nem...
"...de inkább így legyen, mint a tápszer": Bizonyíthatom, hogy egyik gyermek sem lesz hátrányos helyzetű, amiért tápszeren cseperedik fel az első hónapokban. Amikor meg már csak reggel-este isznak tápszert, nem olyan nagy jelentősége van, mint azt gondolják.
Másrészt 2-3 év múlva a kutyát sem fogja érdekelni, hogy tudtunk-e szoptatni, vagy sem.
Jaj, már megint mi lettünk a rossz Anyukák, mert NEM szoptatunk. Annyiszor ért ez a vád, annyiszor kellett védekezni és magyarázni...
Jártunk miatta LLL tanácsadóhoz, szoptatási tanácsadóhoz, védőnőhöz, szedtem a tejszaporítót, ittam tejszaporítót... Gyakorlatilag szinte állandóan cicin volt az első időben. Nem lett tej, kevés a tejmirigyem, és akkor most mi van... mivel etessem? Más anyatejével, milyen kézenfekvő is lenne, de kiköpte... hiába próbát az ember több forrásból származót. A technikám jó volt, a baba szópóreflex-e tökéletes, de ha kevés a tejmirigy, akkor mégis haljon éhen?
Soha nem gondoltam, hogy ezzel a dologgal fogok küzdeni, mindig úgy kezeltem, hogy szopiztatok, ezt láttam a baráti/ismerősi/rokoni körben... na bumm! Én mégsem tudtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!