Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy valaki...

Miért van az, hogy valaki amint kimondja, hogy a babája tápszeres, rögtön nagy lemondóan hozzáteszi, hogy sajnos? Olyan szörnyű dolog ez a mai világban?

Figyelt kérdés

Én úgy vagyok vele, hogy akinek megy, szoptat, akinek nem megy, az úgysem tud mit tenni.

Ezerszer inkább tápszer, mint az a kínlódás, amit itt egyesek leírnak a fejéssel meg a szoptatással. Nekem fontosabb, hogy a gyerekemnek kipihent, normális anyja legyen, minthogy még egy hétig szoptathassam.

Mi olyan rossz ebben?

2013. jún. 25. 20:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
Annyira megértelek titeket.4hetes a babám és én is hozzáteszem hogy sajnos tápszeres.Igen biztos jobb lenne a tej,de így mindketten kiegyensúlyozottabbak vagyunk.Ő állandóan éhes volt én meg majdnem depressziós lettem.Na nem,azt nem.Most minden oké,egyszer kel éjjel,szépen fejlódik.De állandóan megkapom az oktatást meg a lesajnálást,pedig közben rájöttem több a tápos baba mint gondoltam volna.Éjszakákat sírtam át,szaranyának éreztem magam a külvilág,az emberek elvárásai miatt.Most boldog vagyok és a fiam is /legalább is remélem/.De a sajnos az kell,hátha megúszok vele egy újabb okosítást.
2013. jún. 25. 21:34
 12/81 anonim ***** válasza:
39%
Na nehogy már szarul kelljen érezni magamat azért mert tudok szoptatni.....nagyon sokan azt hiszik, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga. Pedig igenis, nagyon sokat kell küzdeni a mai társadalomban ezért. Kevesen hiszik el sajnos hogy az igény szerinti szoptatással érhető ez el. Kizárólag. Nekem is több este fordult meg a fejemben, hogy na ma bekeverem a tápszert, de nem tettem, mert mindig volt egy következő nap. Egy gyerek lemondásokkal jár, és én addig mentem amíg a megfelelő segítséget meg nem kaptam. 1 éves lesz a fiam és remélem még ugyan ennyi ideig fogom szoptatni. Azért nekünk sem olyan jó ám, amikor a tápszeres anyukák így összegyűlve osztják a szoptatós anyukákat. A fiam felkel éjjel, de inkább így legyen, mint a tápszer. Napokat töltöttem a hintaszékben karomban a fiammal és tettem 1,5 -2 óránként mindkét mellre, hogy legyen tejem és szoptatási tanácsadót hívtam, amikor problémám volt. Bizony sokat kell a szoptatásért tenni.
2013. jún. 25. 21:34
 13/81 anonim ***** válasza:
39%
Nem értem, hogy a szoptatás hogyan lehet kényszer.....ennek kellene lennie a legkézenfekvőbb és legtermészetesebb dolognak. A szoptatással foglalkozó oldalakon számtalan publikáció van erről. A baj az, hogy azok az anyukák, akiknek problémája van a szoptatással, nem kapnak megfelelő segítséget.
2013. jún. 25. 21:38
 14/81 A kérdező kommentje:

Szerintem mi nem oltunk senkit. Aki tud szoptatni, annak jó és tegye. Épp arról van szó, hogy mi kapjuk meg, hogy rosszat teszünk és nem próbáljuk eleget, pedig szerintem ez a legtöbb esetben nem igaz.

Én is szoptattam kétóránként, éjszaka, és nem kavartam be egy csepp tápszert sem. De mikor a fiam egy grammot nem hízott egy hónap alatt, szerintem érthető, hogy a tápszer mellett döntöttem.

Én egy rossz szót sem szóltam arra, aki szoptat. Szerintem ez fordítva szokott lenni.

2013. jún. 25. 21:38
 15/81 anonim ***** válasza:
55%
12! Neked szövegértési problémád van. Mégis miért gondolod ezt? Idézd!
2013. jún. 25. 21:39
 16/81 anonim ***** válasza:
75%
Kedves 12-es! Pontosan az ilyen megnyílvánulások miatt érzik úgy a tápszeres babák anyukái, hogy lenézik őket, mert az egész kommentedből az sugárzik, hogy amíg te mindent megtettél azért, hogy legyen tejed addig mások nagyon egyszerűen és kényelmesen bekeverték a tápszert és megtömték a gyereküket. A fiam tápszeres. Koraszülött volt, a hormonok még be sem indultak igazán a tejtermelésre. Túlzás nélkül mondhatom, hogy mindent elkövettem, hogy legyen tejem a pozitív hozzáállástól a legdrágább készítményekig. Éjjel nappal fejtem, amikor lehetett próbáltam mellre tenni, és az eredmény? 6 hétig volt valamennyi tejem, és azóta tápszer. Gondolod, hogy én nem kelek fel éjjel a gyerekemhez? Gondolod, hogy nekem olyan könnyű éjjel nappal mosogatni, sterilezni? Gondolod, hogy nekem olyan könnyű kifizetni havi majd 18ezer forintot tápszerre? Hát nem...de ettől még jó anyja vagyok a gyermekemnek és nem hiszem, hogy kevesebb lennék, mint egy szoptató nő!
2013. jún. 25. 21:45
 17/81 anonim ***** válasza:
50%
12. válaszolónak: hidd el, senki sem bánt érte, amiért szoptatsz. És igen, tudjuk, saját tapasztalat, hogy igenis sokat kell érte tenni sok anyának! De vannak olyan élethelyzetek, amikor nem megy! Amikor még csak egy gyerekem volt, meg tudtam tenni mindenféle erőfeszítést, de most egy 1,5 éves gyerek mellett hidd el, nem tudom minden szoptatás után fejni a semmit, sokszor inni sem volt időm, és nem tudom az egész napomat a szoptatásnak szentelni, miközben a "nagy" veri az ajtót, mert menne ki, de egyedül nem mehet. Szóval ne ítélkezz, senki sem bántotta a szoptatós anyákat. Én is szoptatnék még mindig, ha ment volna.
2013. jún. 25. 21:51
 18/81 anonim ***** válasza:
58%
A 12-es válaszolót én sem értem, és pont az ilyen anyukák miatt érzem magam nyomoréknak, mert én hiába keltem fel kétóránként szoptatni és fejni, mégsem dőlt belőlem a tej. A kórházban felírták a babámnak a tápszert, de biztos egy rakás szar vagyok, amiért szoptatás után tápszert is adtam a babának, hogy legyen valami a gyomrában. Ezért írtam, hogy a következő babánál senkinek a tanácsa nem fog érdekelni, mert tök gáz volt, hogy a kórházas szakszemélyzet tagjai közül mindenki mást mondott (5 percig szoptassak/15 percig/egyik ciciből/mindkettőből/nem szabad fejni). Gratulálok kedves 12-es, attól leszel jó anya, hogy tudsz szoptatni, a kínlódós-tápszeres anyukákba pedig nyugodtan rúgjál bele még egyet!
2013. jún. 25. 21:56
 19/81 anonim ***** válasza:
50%

"A fiam felkel éjjel, de inkább így legyen, mint a tápszer. Napokat töltöttem a hintaszékben karomban a fiammal és tettem 1,5 -2 óránként mindkét mellre, hogy legyen tejem és szoptatási tanácsadót hívtam, amikor problémám volt. Bizony sokat kell a szoptatásért tenni."

12. válaszolónak: Szerinted minden tápszeres baba anyukája nem tesz meg mindent, és csak kényelemből választja a tápszert? Hidd el, nem...

"...de inkább így legyen, mint a tápszer": Bizonyíthatom, hogy egyik gyermek sem lesz hátrányos helyzetű, amiért tápszeren cseperedik fel az első hónapokban. Amikor meg már csak reggel-este isznak tápszert, nem olyan nagy jelentősége van, mint azt gondolják.

Másrészt 2-3 év múlva a kutyát sem fogja érdekelni, hogy tudtunk-e szoptatni, vagy sem.

2013. jún. 25. 22:05
 20/81 Kerria ***** válasza:
100%

Jaj, már megint mi lettünk a rossz Anyukák, mert NEM szoptatunk. Annyiszor ért ez a vád, annyiszor kellett védekezni és magyarázni...

Jártunk miatta LLL tanácsadóhoz, szoptatási tanácsadóhoz, védőnőhöz, szedtem a tejszaporítót, ittam tejszaporítót... Gyakorlatilag szinte állandóan cicin volt az első időben. Nem lett tej, kevés a tejmirigyem, és akkor most mi van... mivel etessem? Más anyatejével, milyen kézenfekvő is lenne, de kiköpte... hiába próbát az ember több forrásból származót. A technikám jó volt, a baba szópóreflex-e tökéletes, de ha kevés a tejmirigy, akkor mégis haljon éhen?

Soha nem gondoltam, hogy ezzel a dologgal fogok küzdeni, mindig úgy kezeltem, hogy szopiztatok, ezt láttam a baráti/ismerősi/rokoni körben... na bumm! Én mégsem tudtam...

2013. jún. 25. 22:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!