Mikor "kell" arra szoktatni a babát, hogy egyedül aludjon el a kiságyában?
Nekem az egy kicsit drasztikusnak tűnik, hogy még szinte meg sem született a méhlepény, de máris elkezdjük az önállóságra nevelést...:-)
Gondold csak el, tegnap még egy volt veled, ma pedig már arra akarod rávenni, hogy egész éjjel ne érezhesse a közelségedet, a tested melegét, ne hallja a szívverésedet stb. Biztos vagyok benne, hogy ez minden kisbabánál negatív eredményt vált ki, gondolom az ti sem hiszitek, hogy ez neki így jó és ezt el is fogadja. MAx. beletörődni tud szegényke és rájön, hogy feleslegesen sír az anyja melege után.
Szerintem az első 6-7 hónap arról szól, hogy együtt vagyunk, együtt alszunk, számára még egyek vagyunk. A 7. hónap táján jön rá, hogy ő önálló személy. Szerintem ekkor érdemes nagyon lassan elkezdeni a különszoktatást pl a délutáni alvásnál vagy esti külön altatást. Egy évesen jön el az az idő, amikor már az éjszakára is le lehet tenni nyugodtan elaludni egyedül, szépen fokozatosan.
Persze ha vlknek ez zavaró, akkor azt is meg lehet érteni, hogy igényli a külön alvást a babától.
Érdekes ez a cikk a baba személyiségéről, bemásolom a linkjét:
Ezt nem értem 6-7 hónap együtt alszunk, alapjáraton nincs gond vele de mi van akkor ha apával szeretnénk valamit együtt csinálni. Én feszélyezve érezném magam a gyerek miatt?
Mi ezért is tettük külön már mikor haza értünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!