Mit bántál meg?
Járóka, cumisüveg sterilizáló, cumisüveg termosz (ebből 5 db is volt, de minek?...), pelenkatáska (babakocsihoz tartozék is), takarók (csak hálózsákban alszanak a gyerekeim). Bundazsák/lábzsák. Nem haszontalan, de sokkal kevesebb babaruha is elég lett volna, mint amennyit vettünk/kaptunk.
Nekünk a cumisüveg melegítő nagyon kellett, mert 3 gyerek van, nem tudtak egyidőben enni egyszerre. A sportkocsi is nagyon jól bejött, nagyon szeretjük (maclaren), hasonlóképpen az utazóágy is jó találmány, persze csak, ha szoktatok utazni.
ami nagyon bevált: uvegsterilizálo (nem vettem elore, csak amikor már egyértelmuen uvegeztunk), játszoszonyeg (már a második gyerek élvezi)
ami felesleges - pihenoszék, bébikomp
ami rossz dontés volt - mindkét babakocsink, kivéve a sportkocsit, azt imádom:)
wow 1 milla....
mi 100ezret költöttünk,és semmit sem hiányoltunk:)
ok,babakocsit meg ruhákat kaptunk, de azzal együtt is 200 lett volna...:)
amúgy szerintem ne vásárolj be előre mindent!!mikor megérkezik a pici utána is tudtok vásárolni,meglátod mire lesz szükséged!Nem tudom vannak-e babás ismerőseid,rokonaid,de én pl mindkét fiamnál kölcsön kaptam játszó szőnyeget.Nem olcsó mulatság...1.fiam kb 2 hónapig használta,2.fiam meg nem is szeret alatta feküdni...na,csak azt akarom mondani, hogy ha tudsz kölcsön kérni,akkor nem kell megvenni mindent a pihenőszéktől a hordozókendőn keresztül mérlegig.
értelmetlen volt a pelenkázó komódom, mert a fürdőszobába olyan fürdetőállványos babakádat vettem aminek a tetejét egy pelenkázó lappal kellett lezárni és java rész ott is pelenkáztam. Ezen kívül amit megbántam az a babakocsink volt. Egy tako jumper X-et vettem és bazi nagy dög volt. 4 hónapos koráig a mózes ideig használtuk, aztán a sport ülésbe amint beletettem (kinőtte a mózest) üvöltött. Ekkor vettem egy kengurut és azzal kinlódtam , de hamar beláttam, hogy másik babakocsi kell. Eladtam a 120 ezer ft-os (összes tartozékkal) tako babakocsinkat 60ezer ft-ért (sajnos mivel 4 hónapig használtuk hiába tökéletes volt csak ennyiért tudtam) és vettem helyette egy használt stokke xplory-t (V2-es fajtát, nem a legújabb) 130 ezer ft-ért. Azóta is áldom, mert egyből szerette a lányom és csak azt sajnálom, hogy nem egyből egy újat szereztem be (most már az új fajtát venném, de nem mertem , mert féltem, hogy a babakocsik nem tetszenek neki és akkor felesleges lett volna).
Na ezt az egy babakocsis mizériát igazán bánom, de őszintén.
Nálunk is felesleges volt a rengeteg 56-os ruha, mert a majdnem 4 kg-os kislányom 62-es ruhákkal kezdett :D
Felesleges volt a homlok-fül lázmérőnk (soha nem használtam) mert cumi-lázmérőt elfogadta pedig azért vettem meg, mert mindenki állította, hogy nem fog a gyerek cumizni...
Felesleges volt a projektoros körforgó is, mert nem igazán érdekelte a dolog. Mire érdekelte volna le kellett venni, mert elérte.
Az egy fajta cumisüveges dolgot mi is elrontottuk. Aventes dolgokat vettem és ott minden illik egymásba és átalakíthatóak! Ez mind szép és jó, de a kislányom most 20 hónaposan kezdett végre inni itatóból, mert annyira az aventes cumisüveghezh volt szokva, hogy bármit próbáltam nem fogadta el, vagy csak rövid ideig.
Bánom, hogy bíztam a gyógyszertári fürdetőkben, mert első fürdetés után másnap a 4 napos babám egész testét vörös ekcéma borította. A doktornőnk a Babé termékeket ajánlotta abból is az extra érzékeny bőrűeknek termékeket és a mai napig popsikrém, sampon, fürdető gél, napkrém, testápoló, arcápoló Babé amit használunk és nagyon bevált, tényleg anti allergén.
Felesleges volt az Aventes babiétel készítő is, mert 1 éves koráig csak az üvegeset ette meg. Így csak kipróbáltam azt a vackot ami ugyan az mint a pároló meg a turmix egyben (semmi értelme nem volt).
Amit szerettem: légzésfigyelő (nyugodtabban aludhattam), elektromos sterilizáló (tápszeresek voltunk így napi 6x kellett), Elektromos cumisüveg melegítő (a tápszer miatt szintén), víz és tea hűtő ,,kütyü"( szintén a tápszer miatt: felforraltam forralóval a vizet és ez 80 mp alatt lehűtötte-kb 8ezer ft volt akkor a brendonban, nagyon megérte!), pelenkakuka nekem nagyon jól jött(Én külön vettem a fürdőszobákba is és az intimbetéteket is abba teszem azóta, jó az antibakteriális zacskója nagyon). Ami kislányom mindig lepisilt és libabőrös lett mikor a törlőkendővel töröltem és kb 2 hetes korában vettem egy ,,popsitörlő melegítőt" ami nagyon szuper ötlet, mert onnantól kezdve nem pisilte össze magát. Nálunk nincs radiátor, mert mindenhol padlófűtés van így nem tudtam mire tenni, de úgy egyébkéntis kiszáradna a popsitörlő. Tényleg nagyon jó volt.
Jó volt a rezgő pihenőszék és babahinta egybe. Ezt nagyon sokáig imádta (sajnos már kinőtte). A járóka is hasznos volt, de rövid ideig.
Illetve volt néhány jó készségfejlesztő játék is (pl wingboo hinta, jumperoo stb) amiket nagyon imádott, de ezeket később fokozatosan vettük meg és nem a babavárás idején.
Ami nekünk nagyon bevált: zenélő forgó játszószőnyeg,légzésfigyelő, bébiőr kiságy, pelenkázó komód (1 éves a fiam, a mai napig azon pelenkázom), Peg Perego sportbabakocsi állványos kiskád.
Ami nem: babakocsi (Raf-pol), el is adtam gyorsan, pihenőszék (talán 2x volt benne a fiam). Mi annyira felesleges dolgokat nem vettünk szerencsére, de nálunk is volt nem egy kis ruha, ami egyszer sem volt a fiamon. Ez szerintem mindenhol így van.
2. kérdéshez, a ruhamérethez.
Ha átlagos méretű, 3-3,5 kg közötti babád születik, és nem extrém hosszú, akkor az 56-os ruhák jók lesznek kezdésnek, de csak kb. 2-3 hétig, utána már 62-es. Ha 4 kg körüli vagy feletti lesz a baba, akkor 62-essel tudtok kezdeni. Nekem koraszülöttek voltak a picik (ikrek), 2 kiló körüli súllyal, először 44-50-es ruhákat hordtak, de 1 hónapos korukban már nekik is jó volt az 56-os. (pont 1 hónappal születtek korábban).
Én a mérleget kölcsön kaptam, használtam is, de megmondom őszintén, csak heti 1x mértük őket, nem minden etetés után. Cumiból több félét is vettünk, de végül nem kellett egyiknek sem. Játszószőnyeget ajándékba is kaptunk és vettem is vaterán, elvoltak rajta párszor, de annyira nem kötötte le őket. Cumisüvegünk is rengeteg volt, de végül nekünk a NUK és a MAM jött be. AVENT-ből csak a poharakat használjuk (aminek kék rácsavarozható teteje van), de abból még most is isznak, pedig már 2 évesek múltak. AVENT cumisüveg túl nagy volt a gyerekeknek, nem tudták fogni és a cumifej alakja sem annyira tetszett nekik. Szóval ki kell próbálni, nincs erre biztos recept.
Nekünk a Peg Perego projektoros zenélő forgó (repülő macis) nagyon bejött, imádták a zenéket és a "vizuált" is, amikor már felérték volna, akkor feltettük a polcra és onnan zenélt (2 funkcióban állítható). A távirányító is igencsak praktikus, nem kell 20 mp-enként felhúzni.
Nekünk a hagyományos babakád nem jött be, féltek benne,először fürdetővödör (más néven dézsa) volt, amíg belefértek, utána pedig egy lapra összecsukható utazókád.
7-esnek:
Szerintem eddig minden válasz hasznos volt, én legalábbis mindenkinek zöld kezet adtam :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!