Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Te mi alapján nevelted a...

Te mi alapján nevelted a babád és mit bántál meg belőle, mit csinálnál most másként?

Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Ebben a jelenlegi 6 hónapban nem bántam meg semmit, hogyan neveltem a lányomat.

Majd kiderül jó pár év múlva, hogy mennyire is vagyok jó anya. Mennyire jó az, ahogy én gondolom a nevelését.

2012. jan. 12. 21:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
csak azt bántam meg amikor az unszolásnak engedtem. anyós vagy anyám vagy más, akár idegen emberek borzalmasabbnál borzalmasabb elavult tanácsaik, okoskodásaik, amit annyiszor a fejemhez vágtak, hogy beadtam a derekam és úgy tettem ahogy mondták, na azt mindig megbántam, végül kiderült hogy csak az én módszerem az eredeményes és nem a hülye tanácsok, hiszen én vagyok a gyerekem anyja, neki meg én vagyok az anyukája, azaz kettőnk között mi magunk alakíthatjuk ki a legjobb módszereket és dolgokat, és mindent. most nagy általánosságban fogalmaztam meg a lényeget, ami annyi bízz magadban, halgass az ösztöneidre, minden anya tudja mi a jó a gyermekének!
2012. jan. 12. 21:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A sok hülye reklámnak,hogy bedőltem neki.A lányom 9 éves,és annak idején jött be a Kinder tejszelet,Kinder Pingui,meg hasonlók.Ezeket úgy reklámozták,hogy mennyire tápláló,milyen jó,mennyi tejet tartalmaz.Anyósom is állandóan azt fújta,mint a reklámok-a gyerekem meg rászokott a bolti nasikra!Ma már ott tartunk,hogy csak a zacskós,bolti,pénzért vett édesség a jó-amit én sütök,az már nem olyan finom.

A 6 hónapos fiamnál már nem követem el ezt a hibát.Már most sem veszek üveges bébiételt,csak olyat kap,amit én főzök.

2012. jan. 12. 23:12
 4/8 anonim ***** válasza:
51%
Nekem még csak 9 hónapos lesz a kisfiam,de egyátalán nem bánom,ahogy eddig "neveltük",megtanítottuk aludni stb.Mert egy kiegyensúlyozott,társaságkedvelő,boldog baba,aki nagyon ügyesen el tud játszani egyedül is,és én is tudok mellette tanulni,csinálni a házimunkát.Inkább azt tudom elmesélni mi lett az eredménye annak ahogyan apukám felesége "neveli/nevelte" a most 4 éves kisfiát,és már mennyire bánja,de azért nem veszi a fáradtságot,hogy helyre hozza,bár van két lánya na őket sem az önállóságra nevelte,nem beszélve arról hogy sohasem következetes.Kisöcsémmel az első félévben nem volt gond,de utána minden éjjel akár 2-3szor is felkelt teát inni mert rászoktatták,hogy ha felkel azt kap,erről nagyon nehéz volt leszoktatni,kb 3,5 éves volt mikor először végig aludta az éjszakát,minden hajnalba mikor felkelt átkerült a szülők ágyába,így nem tudták kipihenni magukat,rászoktatták a tv nézésre,mert könnyebb volt lefoglalni,akár 9ig is fent lehetett,mert ő akart,és filmet akart nézni,simán megkérdezték 2 évesen van-e kedve elmenni a mamához,vagy vásárol,mindenről megkérdezték,és ha nem volt a válasz az esetek 90%ban nem is tették meg még akkor sem ha az volt a program,nem tanították meg,hogy ha a felnőttek beszélnek nem kiabálunk bele,hogy az asztalnál rendesen kell ülni,ne dobálja az ételt,meg várunk mindenkit az evés elkezdéséve,ha hisztizett mindent megengedtek,ha rosszat csinált,és nem hallgatott a szép szóra nagyon ritkán ütöttek a kezére vagy a popójára,ha rászóltak nem hallgatott rájuk,azt csokival csalogatták,nagyon rászoktatták az édességre,hagyták 4 éves koráig cumizni,mert ő hisztizett ha nem kapta meg, 4 évesen este még mindig van pelenkája,és nem azért mert bepisilne ,hanem szerintem apukám felesége nem akarja elengedni,és ha pelenkázhatja még mindig baba lehet,ha valamivel fenyegette pl elveszi az autót ha dobálja akkor hiába vette el ha elvette vissza adta,ha valamiért leszidta megvigasztalta,hogy anya bocsánatot kér,a liberális elv szerint nevel,mi szerint a gyereket nem kell nevelni majd megneveli önmagát,mindent szabad stb.pedig kezelhető gyerek lenne,érdekes módon ha ledobta magát a földre és én nem foglalkoztam vele rögtön abbahagyta, ha a 5. kérésre is mindenképp rángatta a lámpa kábelét ráütöttem a kezére,furcsa mód,ha nincs ott a két szülő,hallgat rám,és kezesbárány,hiába bánja az anya most sem tesz érte pedig még simán helyrehozható egy 4,5 éves gyereknél,a lányainál már nem hiszem.
2012. jan. 13. 11:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt bánom, hogy nem hajtottam elég keményen (szerintem), hogy tudjak szoptatni.8 hétig szopott a lányom, mellette pótolni kellett.

Most egy éves, már hisztizik ha akar valamit és nem tudom, hogyan kellene kezelnem.A figyelmen kívül hagyás nem jött be, csak annál jobban csinálja, a figyelemelterelés nem mindig működik.Sokszor kifogyok az ötletekből.

Amúgy örülök, hogy önállóan alszik 5 napos kora óta, 8 hetes kora óta az éjszakát is átalussza.Jó étvágyú, barátságos, kiegyensúlyozott, mosolygós gyerek.Kicsit később kezdte a mozgásformákat de utolérte magát, szépen lépeget segítséggel, szerintem nem kell hozzá sok és járni is fog.

Eltökélt szándékom, hogy megtanítsam összapakolni maga után (tudom, hogy nem lehetetlen) csak nem tudom, hogy hogyan és mikor kéne kezdenem:)

Nem engedtem kisebb korában, hogy csokit egyen, szerintem most karácsonykor meg is ette egy csokit kapó gyerek 2 havi adagját.Már nem tiltom tőle, de csak alkalmanként kap és csak jobbakat.Meg persze ha talál magának, mert a szekrényt gond nélkül kinyitja:)

Hirtelen ennyi jutott eszembe:)

1 éves kiscsaj anyuja

2012. jan. 13. 13:02
 6/8 porcukormókus ***** válasza:
100%

21.50-es véleményét maximálisan osztom! Mintha csak én írtam volna..

Tényleg az a legjobb, ha senki másra nem hallgatsz, csak magadra és az ösztöneidre!! (na jó, Apát néha meghallgatom.. :) )

2012. jan. 13. 14:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, Apát néha nem árt :)

"21:50-es" :).

2012. febr. 23. 20:54
 8/8 anonim ***** válasza:
pontozzatok csak le ti "szuperanyukák",ettől úgysem lesztek jobbak...
2012. febr. 24. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!