Kezelhetetlen gyerekek szulei, hogy erzitek mit rontotatok el? Mit csinalnal maskepp?
Szinte rettegek az elottem allo idoszaktol,sok helyen olvasom hogy kezlehetetlen a gyerek es sajnos a kornyetemben is azt latom hogy a szulo el van veszve a gyerek hisztizik,rug vag,harap.A lanyom megcsak 14honapos tehat meg elottunk all a java,bar volt mar reszunk harapasban es megutotte az arcomat,de sikerult errol leszoktatni.
Hogyan kell jol nevelni egy gyereket hogy ne valjon belole kis vadoc emberke?
Koszonom elore a valaszokat.
Igaz még csak 6 hónapos a fiam, de tudom, hogy ha majd olyat csinál, akkor 1-2 fenékre ütést fog kapni...Szerintem ez nem árt, mi 5en vagyunk tesók, anyum nem engedte a hisztit, harapást, verekedést, már az első esetek után leállított minket.Nem is bírta volna a mai nevelési szokásokkal, mivel kicsi a korkülönbség köztünk, nem engedhette meg, hogy össze-vissza rohangáljunk mondjuk a boltban, hogy "kitomboljuk" magunkat.
És jééé normális felnőttek lettünk.
Persze, tisztelni kell a gyerek személyiségét, de azért nem kell kis felnőttként kezelni szerintem.Ő még nem tudja a határokat, meg kell neki tanítani, és ha nagyon próbálgatja átlépni, akkor igenis tudatni kell vele, hogy azt nem lehet!Nem lehet rúgni, harapni, verni, idegen helyen elrohangálni, hisztizni.
Az en lanyom is nagyon eleven,allandoan porog,feszegeti a hatarokat sokszor erzem azt hogy direkt cukkol.Most az a maniaja hogy letepi a viragot es elszalad,tudja hogy nem szabad de akkor is csinalja es kozben nez es vigyorog.
Na most ezzel a helyzettel mit lehet kezdeni?Apaval csak neztuk egymast,es ez meg csak a kezdet.
10:21
Hat en is ezt mondtam hogy majd akezere csapok vagy a fenekere ha rosszat csinal,de valahogy meg eddig nem sikerult,nem ereztem eddig jogosnak,2 szer sikerult rakiabalni mikor mar 50szer probalt a konektorba nyulni,attol meg ugy megijedt hogy elkezdett sirni de nagyon,mondjuk azota keruli a konektort rendesen.
10:22
Koszonom,igyekszunk nagyon.
ugy gondolom jol csinaljuk de szerintem masok is igy gondoljak es megis rengeteg kerdes van ezzel kapcsolatban.
Ha olyasmit csinál,amit nem szabad rá kell szólni,és elvinni onnan vagy elvenni,ami nem a kezébe való. Ha hisztizik,akkor nem kell törődni vele. Ha letépi a virágokat,akkor be kell vinni a szobájába,és nem játszhat kint.
Nem elég rászólni,mert még nem érti meg,hogy miért nem szabad. A legfontosabb,hogy következetesnek kell lenni vele.
A viragoknal ami eddig a leghatasosabb volt az az hogy nem neztunk oda,ugy csinaltunk a parommal mintha nem latnank mit csinal,csak beszelgettunk.Lhet elrontotuk ezzel,mert azota is probalkozik de egyet letep es ha latja hogy nem nezunk oda abbahagyja odajon hozzank.
Ha nem akar velem jonni mert mennek be ,akkor mondom neki oke maradj kint anya bemegy,elkezd sirni jon utannam es szoritja a labamat hogy o is jon velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!