Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 22 honapos, vagy kb 2 éves...

22 honapos, vagy kb 2 éves gyerekek milyen magasak, hány kilok, és miket tudnak már? Igy az átlagra lennék kiváncsi

Figyelt kérdés

2011. nov. 1. 13:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Kislányom épp tegnap mértem 13 kiló 90 centi.

1 éves korától mond szavakat, másfél évestől mondatokat, így mostmár összetett mondatokban beszél, mondókákat, dalokat megjegyez.(persze beszédhibás még r, gy, cs,ty,és néha az ü és ö se jó)

Legó duplóval építkezik alaplapon már falakat, házikót is tud (ő garázsnak hívja).Babázik, babakocsiban tologatja a "gyerekét" vígasztalja, énekel neki:) Eteti itatja, kezdetlegesen, de öltözteti.

Ő maga vetkőzni tud, (kivéve azokat amit a fején át kell húzni, tehát pólót pulcsit nem de kardigánt gombos patentos felsőket leveszi, nadrágot bugyit zoknit is).

Felvenni a kabátot, kardigánt tudja (főleg ha nem túl szűk szabású), sapkát is, cipőt is felveszi.

Fél éve már hogy egyedül eszik kanállal, villával. Gyerek késsel próbál vágni.

Iszik pohárból.

Nappalra szobatiszta, éjjelre még nem.

Rajzolgatni annyira nem szeret, kicsit firkálgat azután megunja. Ismeri a színeket.Mesekönyveket még csak nézegetjük, mesét nem hallgat végig belőle igazából.

Holnap lesz 2 éves.:)

2011. nov. 1. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:

23 hónapos a fiam, 13 kiló és 88-90 cm között van.

rengeteg mindent tud, mozgásban nagyon jó, lépcsőn fel-le sétál váltott lábbal kapaszkodás nélkül. egyedül eszik, kezet, fület, arcot, mellkast mos, ha kérek valamit többnyire nem teszi meg, ha utasítom akkor megteszi. öltözni-vetkőzni segít, még nem szobatiszta, szerintem nem is lesz tavaszig.

beszélni nem beszél, járkálunk is vele orvosokhoz, úgy néz ki minden rendben, csak ő másban jó. azért persze mondd szavakat, 30-at kb. és még van 20-30 amit ismétel de ez ennyi idősen kevés sajnos. azért bízunk benne, hogy karácsonyra már csacsogni fog :)

2011. nov. 1. 13:33
 3/13 anonim ***** válasza:

előző vagyok, az első válaszából még eszembe jutott, én fiam is építi a duplot, általában kocsit, hajót, házat.

3 színt biztosra ismer, a többit most tanuljuk és a számokat 10ig ismeri, sokszor mondja melyik szám után mi jön de egyedül még nem számol el 1-10ig

2011. nov. 1. 13:36
 4/13 anonim ***** válasza:

hát, az én fiam sokkal kevesebbet tud, mint az a kislány.

92-es ruhát hord, picit még lóg rajta, és nem tom, hány kg, de majd megmérem, ha felkelt.

Mit tud:

- egyetlen tudatos szava a BABA, pár hete mondja. Azon kívül VAU, Brüm-Brüm, Nyam-Nyam, Anya, ezeket mondja még. Meg tudja mutatni a testrészeket, bár értelmesen még nem beszél, babanyelven hangsúlyosan beszél. Úgy értem, olyan hangsúllyal, mintha ép mondatot mondana, csak babanyelven. Szelektív a hallása, csak azt hallja, amihez kedve van. Most épp a plüss állatokat favorizálja, ölelgeti őket, néha puszit ad nekik, leporellókat nézegetünk, mert a könyvlapokat még gyűri, tornyot építünk, de inkább még csak rombolni szeret. Segít öltözni, de egyedül nem tud, néha bilizik, bár mostanában cirkuszolni kell, hogy ráüljön. Ügyesen (de nem mellécsorgás nélkül) iszik pohárból, próbál egyedül enni kanállal, tud szúrni villával. Ceruzával ismerkedik.

21 hónapos

2011. nov. 1. 13:39
 5/13 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, az előzőről eszembe jutott, hogy mozgásban ő is jó, hibátlanul és gyorsan fel tud mászni négykézláb a lépcsőn teljesen egyedül(persze nem engedem, de már láttam, hogy csinálja), kézen fogva és korlátba kapaszkodva szépen megy felfelé a lépcsőn.
2011. nov. 1. 13:42
 6/13 anonim ***** válasza:
az első vagyok nekem ő a második gyerekem, a fiam ennyi idősen egy szót se mondott még. (még sincs vele semmi baj mint később is kiderült)és egyéb készségeiben (egyedül evés, öltözés is jó egy év múlva tartott itt mint a lányom.)
2011. nov. 1. 13:43
 7/13 A kérdező kommentje:
köszike.akkor ugy látszik mi elvagyunk maradva.nekem 22 honapos a fiam.méretre jo,mozgása tökéletes.otthon ö is szobatiszta,kintre adunk pelust,meg éjjelre.amit nem tud,abszolut nem eszik önállóan,csak olyt hogy kenyérfalatkák stb,amit kézzel kell,a kanalas,villással etetnem kell,de szerintem nem is érdekli öt.könveket imádja,legózni ö is tud.ja és beszélni abszolut semmi.4 szot tud csak,már lassan 1 éve.baba,mama,papa,ebbe.semmi más.ez nagyon dühit,ahogy látom ilyenkor már mindegyik beszél.
2011. nov. 1. 13:52
 8/13 anonim ***** válasza:

92 cm 13,5 kg volt a lányom 2 évesen.

Rengeteg szót mondott már, de több szavas mondatot ekkor még nem.

Mire vagy kíváncsi, hogy mit tud egy 2 éves?

Enyémnek ekkor született kistesója (22,5 hós volt), nagyon okosan megértett mindent, segített pelenkázni, ő is szoptatta a kisbabáját, stb.

Imádtam ezt a kort :) :)

Most is imádom, csak most már vissza tud beszélni :D :D (3éves)

2011. nov. 1. 13:54
 9/13 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

abszolút nem volt szobatiszta, és a mai napig szereti, ha én etetem őt

Nem gondolom, ezek alapján, hogy el lenne maradva a fiad.

Majd fog beszélni, ne izgulj.

2011. nov. 1. 13:55
 10/13 anonim ***** válasza:

25 hónapos a fiam. 20 hónapos korától nappalra teljesen szobatiszta, 22 hónapos korától éjjelre is. 2 éves státuszon 10,4 kg, és 87 cm volt. 16 foggal "rendelkezik". Legozni utál, sima fa építőkockája van, azzal szeret játszani. Meg rajzolni imád, bár az még firka csak. Kb. 5-6 színt ismer. Meg tudja mutatni, hány éves. Imádja a traktorokat, rengeteg olyan témájú könyve van, minden nap többször el kell neki olvasni. Ami most a sláger, az a puzzle könyv, imádja, órákig el tud vele szöszölni, ügyesen kirakja. Minden testrészét ismeri, alaposan, tehát a térdét, könyökét is, meg minden apróságot. Öltözni lefele profin, mindent, pólót is. Felfelé cipőt, kabátot, cipzáros pulcsikat, kisgatyót, sapkát, kesztyűt tudja, nadrágnál egy szárába dugja a két lábát, de bilizés után pl. fel tudja húzni. Lépcsőn fel-le segítség nélkül közlekedik. Fürdeni egyedül szokott, a haját mosom csak én. Fogat tud mosni és öblíteni is. Egyedül eszik, iszik pohárból, mostanában a joghurttal is próbálkozik, bár az megy minden fele. :D

A beszéde igen megkésett, kb. 15-20 szó van, amit más is megért, de azt is inkább csak a közeli rokonok, akik minden nap hallják, van vagy 15 még, amit csak én értek, hogy mit jelent. Ő másban ügyesebb.

2011. nov. 1. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!