Anyukák, mi ez a túlzásba vitt "mindentől óvás hozzátáplálásnál" dolog sokaknál?
Igen utolsó, igazat adok neked, hogy mindenhol csak az egymásra fröcsögés megy, de azért azt lássuk be, hogy ez a kérdés nem egyszerű "beszéljük meg", hiszen a kérdező gyakorlatilag idiótának állít be mindenkit, aki az övétől eltérően csinálja a hozzátáplálást.
Számomra az érthetetlen, hogy azok az emberek, akik a régen is jó colt az úgy elvet vallják, miért nem járnak Wartburggal, vagy esetleg lovaskocsin, és net helyett használhatnának postagalambot, hiszen régen az is jó volt. Vagy csak a technikai dolgokban elfogadható, hogy változik a szemlélet, hogy változik az, mikor mi jó nekünk? AZ orvostudomány vívmányaival szívesen élünk, de túlzásnak tartjuk, ha kutatásokra alapozva javaslatot tesznek hozzáértő emberek? Hát...
Kedves 23-as, kicsit problémás számodra a szövegértés, úgy látom.. A kérdéses kommentelő gyermeke valóban tápszert iszik még este, és? A reagálás lényege nem ez volt, hanem az, hogy a tápszert tejpéppel próbálta kiváltani. Erre írtam hogy ennek aztán sok értelme van. Sajnálom, ha nem értetted, de igazán nagyon építő jellegű volt a hozzászólásod, és abszolút kapcsolódott a témához... :D
Utolsó! Csak a szövegértési képességeden akadt fent a szemem :) Mert nem akarta kiváltani szerintem.
Egyébként meg a kérdező nem állít be hülyének senkit,aki nem úgy csinálja,ahogy ő.Csak kíváncsi volt,kinek mi erről a véleménye.Pont ti =az ellentábor) akarjátok a többieket meggyőzni,hogy így meg úgy allergia,tej,tojás...DE a kérdező NEM az allergénekre gondolt,mert azzal mindenki vigyáz.
Az egész kérdésnek az a lényege, hogy a kérdező MINDENT túlzásnak tart, amivel Ő nem ért egyet - pl. "jaj nehogy megfulladjon" - pedig ez reális veszély, Cukrot egy grammot se helyette inkább sok zöldség meg gyümölcs vesszek meg ha értem, ez miért baj :O, "Csak 6 hónaposan lehet kezdeni bármivel is etetni a gyereket" - mindenhol ez az ajánlás, mert eddigre érik be az emésztőrendszere.. és még sorolhatnám. Ő ezeket hülyeségnek tartja, és akik ezeket követik egyből paramamik, és túlzásba esnek? Mert a kérdésben nem csak az szerepel, hogy 3 éves korig nincs tej, vagy egy éves korig nincs glutén, hanem gyakorlatilag minden hülyeség, meg túlaggódás. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy annak a két kisgyereknek az anyukája biztosan szívesebben lenne túlaggódós paramami ahelyett, hogy a kajától megfulladt gyerekét temesse, de mindegy).
Igazából abban egyetértek a kérdezővel, hogy sokan túl aggódalmasak és túlzásba viszik a féltést, de ilyen emberek mindig voltak, és mmindig lesznek is. De ebben a kérdésben szerepelt egy csomó olyan dolok is, ami inkább ésszerű, mint túlzás, ezért írtam, amit írtam. Ha ezzel megbántottam valaki érzékenységét, hát sajnálom.
A tápszerkiváltós válaszolónak meg csak azt szeretném üzenni, hogy nézd: "nem volt elég tejem,a tápszert meg mihamarabb ki szerettem volna váltani."
"Aztán este még mindig azt eszik...ő szereti. :) Reggel még cicil.A többi már gyümi,zöldség,tejpép"
Én erre reagáltam, hogy tejpépet ad, de a tápszert jaj gyorsan ki akarom váltani, de látom, ennek a beszélgetésnek sincs értelme, mert elbeszélünk egymás mellett.
Sok múlik azon, hogy az ember hogy olvas valamit. Én pl. semmi bántót nem olvastam ki ebből, csak hogy a kérdező a túlparázást nem érti. Te meg úgy olvastad, hogy na ez mindenkit hülyének néz, aki nem úgy gondolkodik, és aki betartja az ajánlást. Fura.
A lényeg úgy gondolom a mértékletesség. Itt a kérdésben szerintem a szélsőségekről van szó. Az, ha valaki pénikba esik mert 2 héttel előbb adott neki a nagymama mondjuk sertéshúst. Meg pl. egyszer volt egy kérdés, hogy pontosan hány gramm főzeléket adjon a gyereknek, hogy ugyanúgy telítődjön és ugyanúgy 3 óra múlva legyen éhes a baba, mint amikor mondjuk 2 deci tápot evett...
Úgy gondolom, ilyenekről van szó, nem az átlagról:)
Sajnálom hogy valaki nem értette meg a kérdés lényegét! Nincs szó egyáltalán arról, hogy bárkit is hülyének néznék, mindenki csinálja ahogy jónak látja a dolgokat. Csak arról van szó, hogy egy-két anyuka tényleg nagy túlzásokba esik. És egyáltalán nem arra értettem, hogy gyümölcs helyett cukrot adjanak a gyereknek, hanem hogy olvasható volt már itt olyan válasz, hogy ha zöldséget és gyümölcsöt ad a gyerekének az anyuka, mindig megméri mennyi nitrátot tartalmaz. És ezért írtam, hogy cukrot egy grammot sem, helyette zöldség-gyümölcs, de annak meg mérjük meg mennyi a nitrát tartalma.
Na mindegy is azért úgy látom a többség velem ért egyet.
Kedves Kérdző!
Igen ez a lényeg, amit az utolsó kommentedben írtál, hogy EGY-KÉT anyka csinálja ezt. A kérdésedben még az volt, hogy SOKAN túlzásba viszik. Én ha tehetem minden kérdést elolvasok a gyerekvállalás témakörben, de még soha nem találkoztam olyannal, aki azt írta volna, hogy glutént nem ad 1 éves korig. Csak elvétve olvstam olyat, hogy 3 éves korig nem ad tejet és általában olyanok írták, akik kipróbálták és gondot okozott a babánál. Egyébként az orvosok egy része jelenleg 3 éves korig tejitalt ajánl, tehát ez sem függ össze az anyukák túlaggódásával. Kiragadtál még pár dolgot, pl. hogy valaki 6 hónapos korig nem kezdi el a hozzátáplálást, hogy nem ad egyáltalán cukorot a babának (ez nyilván 12 hónap alatti gyereket jelent ebben a témakörben). Ezek nem feltétlenül túlzások, mert az orvosi! ajánlás jelenleg a 6 hónapos korig tartó kizárólagos anyatejes táplálás és egy babának valóban nincs szüksége cukorra. Azt sem értem miért túlzás az, ha valaki bio zöldséget, gyümölcsöt vesz a babájának. Sokan felnőttként is odafigyelnek az étkezésükre. Ezekben a családokban természetes, hogy a babát is így etetik. Tehát szerintem eléggé túlzó a kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!