Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, mi ez a túlzásba...

Anyukák, mi ez a túlzásba vitt "mindentől óvás hozzátáplálásnál" dolog sokaknál?

Figyelt kérdés
Olvasgatom itt a kérdéseket, meg a válaszokat, hát néha csak nagyokat nézek! Sokan annyira túlzásba viszik ezt a hozzátáplálás dolgot. Csak 6 hónaposan lehet kezdeni bármivel is etetni a gyereket. Glutént nem adunk, valahol már azt írják 1 éves korig. Ha mégis ad, akkor jaj nehogy megfulladjon a kenyérhéjától... Tejet nem kaphat a gyerek, mostmár új divat szerint 3 éves korig, mert az milyen rossz. Csak sima vizet igyon. Cukrot egy grammot sem a gyereknek vagy édeset, mert jaj mi lesz, helyette inkább sok gyümölcsöt meg zöldséget. De ha már zöldség akkor figyeljük melyik bio, melyik nem. Nitrit tartalmát figyeljük a zöldségnek-gyümölcsnek (valaki már ehhez készüléket is beszerzett). És még sorolhatnám tovább... Én is elég aggodalmaskodó vagyok a kislányomnál, sőt első gyerek, de azért néhányan annyira túlzásba esnek szerintem!
2013. máj. 16. 13:18
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Kár erről vitázni mindenki másképp látja. Amiatt h vki nem úgy csinálja ahogy a másik kár leszólni. Főleg köpdösni a másikat. Sajnos sokszor tapasztalom azt h ketté oszlanak a vélemények és csak az orbitális veszekedés és sértegetés megy mindenütt... LEgyen az bármilyen téma. Pedig meg lehetne szépen beszélni egymás tapasztalatait és nem pedig bántani egymást. Kár pedig nekem is vannak gondolataim mit hogyan látok de inkább le se írom mert úgyis sokan azt mondanák h tök hülye vagyok meg egyebek nem pedig tanácsot adna.
2013. máj. 16. 20:06
 32/38 anonim ***** válasza:
77%

Igen utolsó, igazat adok neked, hogy mindenhol csak az egymásra fröcsögés megy, de azért azt lássuk be, hogy ez a kérdés nem egyszerű "beszéljük meg", hiszen a kérdező gyakorlatilag idiótának állít be mindenkit, aki az övétől eltérően csinálja a hozzátáplálást.

Számomra az érthetetlen, hogy azok az emberek, akik a régen is jó colt az úgy elvet vallják, miért nem járnak Wartburggal, vagy esetleg lovaskocsin, és net helyett használhatnának postagalambot, hiszen régen az is jó volt. Vagy csak a technikai dolgokban elfogadható, hogy változik a szemlélet, hogy változik az, mikor mi jó nekünk? AZ orvostudomány vívmányaival szívesen élünk, de túlzásnak tartjuk, ha kutatásokra alapozva javaslatot tesznek hozzáértő emberek? Hát...

Kedves 23-as, kicsit problémás számodra a szövegértés, úgy látom.. A kérdéses kommentelő gyermeke valóban tápszert iszik még este, és? A reagálás lényege nem ez volt, hanem az, hogy a tápszert tejpéppel próbálta kiváltani. Erre írtam hogy ennek aztán sok értelme van. Sajnálom, ha nem értetted, de igazán nagyon építő jellegű volt a hozzászólásod, és abszolút kapcsolódott a témához... :D

2013. máj. 16. 21:21
 33/38 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó! Csak a szövegértési képességeden akadt fent a szemem :) Mert nem akarta kiváltani szerintem.

Egyébként meg a kérdező nem állít be hülyének senkit,aki nem úgy csinálja,ahogy ő.Csak kíváncsi volt,kinek mi erről a véleménye.Pont ti =az ellentábor) akarjátok a többieket meggyőzni,hogy így meg úgy allergia,tej,tojás...DE a kérdező NEM az allergénekre gondolt,mert azzal mindenki vigyáz.

2013. máj. 17. 06:25
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Utolsonak van igaza a kérdezö senki nem tart hülyének ,csak feltett egy kérdést .
2013. máj. 17. 07:15
 35/38 anonim ***** válasza:

Az egész kérdésnek az a lényege, hogy a kérdező MINDENT túlzásnak tart, amivel Ő nem ért egyet - pl. "jaj nehogy megfulladjon" - pedig ez reális veszély, Cukrot egy grammot se helyette inkább sok zöldség meg gyümölcs vesszek meg ha értem, ez miért baj :O, "Csak 6 hónaposan lehet kezdeni bármivel is etetni a gyereket" - mindenhol ez az ajánlás, mert eddigre érik be az emésztőrendszere.. és még sorolhatnám. Ő ezeket hülyeségnek tartja, és akik ezeket követik egyből paramamik, és túlzásba esnek? Mert a kérdésben nem csak az szerepel, hogy 3 éves korig nincs tej, vagy egy éves korig nincs glutén, hanem gyakorlatilag minden hülyeség, meg túlaggódás. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy annak a két kisgyereknek az anyukája biztosan szívesebben lenne túlaggódós paramami ahelyett, hogy a kajától megfulladt gyerekét temesse, de mindegy).

Igazából abban egyetértek a kérdezővel, hogy sokan túl aggódalmasak és túlzásba viszik a féltést, de ilyen emberek mindig voltak, és mmindig lesznek is. De ebben a kérdésben szerepelt egy csomó olyan dolok is, ami inkább ésszerű, mint túlzás, ezért írtam, amit írtam. Ha ezzel megbántottam valaki érzékenységét, hát sajnálom.

A tápszerkiváltós válaszolónak meg csak azt szeretném üzenni, hogy nézd: "nem volt elég tejem,a tápszert meg mihamarabb ki szerettem volna váltani."

"Aztán este még mindig azt eszik...ő szereti. :) Reggel még cicil.A többi már gyümi,zöldség,tejpép"

Én erre reagáltam, hogy tejpépet ad, de a tápszert jaj gyorsan ki akarom váltani, de látom, ennek a beszélgetésnek sincs értelme, mert elbeszélünk egymás mellett.

2013. máj. 17. 08:16
 36/38 anonim ***** válasza:

Sok múlik azon, hogy az ember hogy olvas valamit. Én pl. semmi bántót nem olvastam ki ebből, csak hogy a kérdező a túlparázást nem érti. Te meg úgy olvastad, hogy na ez mindenkit hülyének néz, aki nem úgy gondolkodik, és aki betartja az ajánlást. Fura.

A lényeg úgy gondolom a mértékletesség. Itt a kérdésben szerintem a szélsőségekről van szó. Az, ha valaki pénikba esik mert 2 héttel előbb adott neki a nagymama mondjuk sertéshúst. Meg pl. egyszer volt egy kérdés, hogy pontosan hány gramm főzeléket adjon a gyereknek, hogy ugyanúgy telítődjön és ugyanúgy 3 óra múlva legyen éhes a baba, mint amikor mondjuk 2 deci tápot evett...

Úgy gondolom, ilyenekről van szó, nem az átlagról:)

2013. máj. 17. 08:47
 37/38 A kérdező kommentje:

Sajnálom hogy valaki nem értette meg a kérdés lényegét! Nincs szó egyáltalán arról, hogy bárkit is hülyének néznék, mindenki csinálja ahogy jónak látja a dolgokat. Csak arról van szó, hogy egy-két anyuka tényleg nagy túlzásokba esik. És egyáltalán nem arra értettem, hogy gyümölcs helyett cukrot adjanak a gyereknek, hanem hogy olvasható volt már itt olyan válasz, hogy ha zöldséget és gyümölcsöt ad a gyerekének az anyuka, mindig megméri mennyi nitrátot tartalmaz. És ezért írtam, hogy cukrot egy grammot sem, helyette zöldség-gyümölcs, de annak meg mérjük meg mennyi a nitrát tartalma.

Na mindegy is azért úgy látom a többség velem ért egyet.

2013. máj. 17. 09:12
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdző!

Igen ez a lényeg, amit az utolsó kommentedben írtál, hogy EGY-KÉT anyka csinálja ezt. A kérdésedben még az volt, hogy SOKAN túlzásba viszik. Én ha tehetem minden kérdést elolvasok a gyerekvállalás témakörben, de még soha nem találkoztam olyannal, aki azt írta volna, hogy glutént nem ad 1 éves korig. Csak elvétve olvstam olyat, hogy 3 éves korig nem ad tejet és általában olyanok írták, akik kipróbálták és gondot okozott a babánál. Egyébként az orvosok egy része jelenleg 3 éves korig tejitalt ajánl, tehát ez sem függ össze az anyukák túlaggódásával. Kiragadtál még pár dolgot, pl. hogy valaki 6 hónapos korig nem kezdi el a hozzátáplálást, hogy nem ad egyáltalán cukorot a babának (ez nyilván 12 hónap alatti gyereket jelent ebben a témakörben). Ezek nem feltétlenül túlzások, mert az orvosi! ajánlás jelenleg a 6 hónapos korig tartó kizárólagos anyatejes táplálás és egy babának valóban nincs szüksége cukorra. Azt sem értem miért túlzás az, ha valaki bio zöldséget, gyümölcsöt vesz a babájának. Sokan felnőttként is odafigyelnek az étkezésükre. Ezekben a családokban természetes, hogy a babát is így etetik. Tehát szerintem eléggé túlzó a kérdésed.

2013. máj. 17. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!