Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem világos teljesen a hozzátá...

Nem világos teljesen a hozzátáplálásnál néhány dolog, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Babám 7 hós lesz, lassan 2 hónapja táplálom hozzá,anyatejes. Az ebéd és az uzsi van kiváltva,bár néha még cicizik utána. Azt mondták,h délben főzeléket kell adni: de az mit takar pontosan? Pl. Ma krumpli-körte kombót kapott,de több volt a körte benne,akkor ez nem főzelék?Raktam bele 7gabonás pépet is. Uzsonnára mondják,h gyümölcs: ilyenkor nem adhatok pl alma-cékla kombinációt,csak simán almát? Uzsira Sinlac pép is adható? Ezt szoktam,szereti,néha rakok bele gyümit. Bocsánat, első baba,már káosz van a fejemben.
2013. febr. 11. 20:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én babám napi evészete 5 hónapos kora óta :

Reggel Tápszer

Tízórai Gyümölcs

Ebéd Főzelék

Uzsonna Tejpép

Vacsi Tápszer

Most 7 hónapos lesz! :)

2013. febr. 11. 20:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Hozzáteszem tápszerből 200ml

A szilárd kajcsiból 190 ml eszik minden nap :)

2013. febr. 11. 20:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem is 7 hónapos múlt az első babám, 4 hónapos kora óta táplálom hozzá. Eleinte nekem is káosz volt, de lassan belejöttünk. Szerencsére jó evő. Mi gyümivel kezdtünk: alma, őszibarack. Ebből megevett 1 étkezésnyi adagot, majd a védőnő közölte, hogy gyümivel nem lehet kiváltani 1 étkezést, mert én az elején ezt adtam neki ebédre és örültem, hogy ilyen jól haladunk, és kiváltottam 1 étkezést.

Aztán helyreálltak a dolgok, ebédre főzeléket kap, ebbe nemt eszek gyümölcsöt, szerintem ha megeszi anélkül ne tegyél bele, mert nem tudja majd az igazi ízeket. A lényeg, hogy a főzelék 1/3 krumpli, és hozzá pl. cékla, sütőtök, tök, sárgarépa, paszternák, borsó, brokkoli, cukkini. Én most ezeket adom neki, felváltva.

Tehát az ebédje ez 13-14 óra körül.

Uzsonnára adok gyümölcsöt, pl. körte, alma, meggy, babán, sárgabarack, őszibarack, szilva. Én ezeket üvegesbe adom, mert csak almám van otthoni, és teszek bele Milumil 7 gabonás pépet, hogy tápláló legyen. Először 60 ml langyos babavízbe teszek a gabonapépből, és utána hozzákeverem a gyümit.

A többi étkezése tápszer, 180 ml, reggel 5-6 óra, 10 óra és 20 óra körül.

Remélem tudtam segíteni. :)

2013. febr. 11. 20:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Nos, az en fiam 6 honapos. ugyanez a kaosz van nalam is, de mar nem is igazan idegeskedek rajta. Szerintem ebedre a krumpl korte jo valasztas, bar pl repaval v husival is osszeturmixolhatod neki es akkor tuti h nem keveredik a gyumi a zoldseggel.Ha jol lakik akkor ninncs gond. a gyumolcs hamarabb felszivodik. uzsira tokeletes a tejpep v pl gyumi turmix tejpeppel, bar akkor mar lehet h tulon tul laktato. Ezt a reszt te tudod. De ha szereti a pepet es elvan vele vacsiig akkor nincs baj. megkerdezhetem h amugy miert kevered a krumpli a kortevel ebedre ? mert brokkoli, repa, husi.. van sokfele taplalobb valasztek. Tizoraira en mindig gyumolcsot, az alma az alap es ahhoz mindig vmi gyumit keverek v daraltkekszet, rizst, pep port picit... Fozeleknek nalunk a krumpli alappal mas mas zoldseg szamit. uzsinal meg nem valtottuk ki, de tejpeppel inditunk majd.
2013. febr. 11. 21:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem tökéletesen csinálod. Ha olvasol a neten főzelékrecepteket, ott is találsz olyat, ami zöldség-gyümi kombináció. És délután is nyugodtan adhatsz zöldség-gyümölcs kombinációt.

Nálunk pl. a gyümi kimarad, mert nem szereti, én 2x adok főzeléket, de a tápszert sem szereti, így mondta a doki, hogy adhatok neki 3x is főzeléket, csak dúsítsam tápszerrel.

Sinlac pépet is adhatsz nyugodtan uzsira.

2013. febr. 11. 23:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat segítettetek, köszönöm! Azért kevertem eddig pl. a krumplihoz gyümölcsöt, mert a zöldséget-zöldséggel nem nagyon ette. Húst most fogom bevezetni, az is egy jó alap lesz ebédre! Tényleg köszönöm!
2013. febr. 12. 03:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!