Nem világos teljesen a hozzátáplálásnál néhány dolog, adnátok tanácsot?
Az én babám napi evészete 5 hónapos kora óta :
Reggel Tápszer
Tízórai Gyümölcs
Ebéd Főzelék
Uzsonna Tejpép
Vacsi Tápszer
Most 7 hónapos lesz! :)
Hozzáteszem tápszerből 200ml
A szilárd kajcsiból 190 ml eszik minden nap :)
Nekem is 7 hónapos múlt az első babám, 4 hónapos kora óta táplálom hozzá. Eleinte nekem is káosz volt, de lassan belejöttünk. Szerencsére jó evő. Mi gyümivel kezdtünk: alma, őszibarack. Ebből megevett 1 étkezésnyi adagot, majd a védőnő közölte, hogy gyümivel nem lehet kiváltani 1 étkezést, mert én az elején ezt adtam neki ebédre és örültem, hogy ilyen jól haladunk, és kiváltottam 1 étkezést.
Aztán helyreálltak a dolgok, ebédre főzeléket kap, ebbe nemt eszek gyümölcsöt, szerintem ha megeszi anélkül ne tegyél bele, mert nem tudja majd az igazi ízeket. A lényeg, hogy a főzelék 1/3 krumpli, és hozzá pl. cékla, sütőtök, tök, sárgarépa, paszternák, borsó, brokkoli, cukkini. Én most ezeket adom neki, felváltva.
Tehát az ebédje ez 13-14 óra körül.
Uzsonnára adok gyümölcsöt, pl. körte, alma, meggy, babán, sárgabarack, őszibarack, szilva. Én ezeket üvegesbe adom, mert csak almám van otthoni, és teszek bele Milumil 7 gabonás pépet, hogy tápláló legyen. Először 60 ml langyos babavízbe teszek a gabonapépből, és utána hozzákeverem a gyümit.
A többi étkezése tápszer, 180 ml, reggel 5-6 óra, 10 óra és 20 óra körül.
Remélem tudtam segíteni. :)
Szerintem tökéletesen csinálod. Ha olvasol a neten főzelékrecepteket, ott is találsz olyat, ami zöldség-gyümi kombináció. És délután is nyugodtan adhatsz zöldség-gyümölcs kombinációt.
Nálunk pl. a gyümi kimarad, mert nem szereti, én 2x adok főzeléket, de a tápszert sem szereti, így mondta a doki, hogy adhatok neki 3x is főzeléket, csak dúsítsam tápszerrel.
Sinlac pépet is adhatsz nyugodtan uzsira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!